Ухвала
від 26.02.2024 по справі 631/402/21
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 631/402/21

провадження № 2/631/56/24

УХВАЛА

про замінупозивача правонаступником,

та відкладення судового засідання

26 лютого 2024 року смт Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області у складі:

головуючого - судді Пархоменко І. О.,

за участю секретаря судового засідання Ляшенко І. М.,

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОХОЧЕ» про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Нововодолазького районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОХОЧЕ» про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати.

Через канцелярію суду 24 жовтня 2023 року за вхідним № 5701/23-вх ОСОБА_1 , що є сином ОСОБА_1 , надав клопотання, відповідно до якого просив залучити його до участі у справі № 631/402/21 у якості правонаступника позивача, оскільки його батько помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У підготовче судове засідання ОСОБА_1 , що є спадкоємцем ОСОБА_1 , та його представник адвокат Холодов Л. Ю., не з`явилися.

Представник позивача ОСОБА_2 через електронну пошту суду 26 лютого 2024 року за вхідним № ЕП-360/24-вх надав заяву про розгляд підготовчого судового засідання за їх відсутності.

Відповідач не направив свого представника для участі у підготовчому судовому засіданні, належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду справи, про причини неявки представника суд не повідомив, заяв, клопотань не надав.

Вивчивши клопотання представника позивача, дослідивши матеріали справи в межах вирішення питання про замінупозивача правонаступником, суд дійшов наступного.

Нововодолазьким районним судом Харківської області розглядалась цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОХОЧЕ» про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати.

Відповідно до копії свідоцтва про смерть Серії НОМЕР_1 , виданого НОВОВОДОЛАЗЬКОЮ СЕЛИЩНОЮ РАДОЮ 18 липня 2023 року ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Нововодолазькогорайонного судуХарківської областівід 13лютого 2024 рокувитребувано від приватного нотаріуса Харківського районного нотаріального округу Харківської області Крючкової Л. А. належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Через канцелярію суду за вхідним № 938/34-вх від 13 лютого 2024 року надійшла копія спадкової справи № 118/2023 після смерті ОСОБА_1 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 з якої вбачається, що ОСОБА_1 від свого імені та як законний представник ОСОБА_3 звернувся до приватного нотаріуса Харківського районного нотаріального округу Харківської області Крючкової Л. А. з заявами про прийняття спадщини до майна померлого ОСОБА_1 . Також, до приватного нотаріуса Харківського районного нотаріального округу Харківської області Крючкової Л. А. надійшла заява ОСОБА_4 , матері померлого, про відмову від прийняття спадщини.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Отже, процесуальне правонаступництво - це перехід процесуальних прав і обов`язків сторони у справі до іншої особи у зв`язку з вибуттям особи зі складу спірного матеріального правовідношення.

Оскільки позивач у справі ОСОБА_1 помер,у своючергуправовідносини, щодо яких виник спір, допускають правонаступництво, суд доходить висновку про наявність правових підстав для залучення до участі у справі правонаступника відповідача, а саме, ОСОБА_1 , що діє від свого імені та як законний представник ОСОБА_3 .

На виконання вимог ч. 2ст. 197 ЦПК Українисудом було здійснено визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті.

Підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимогст.198ЦПК України судом встановлено не було та учасники процесу таких клопотань не заявляли.

За умовами ч. 2 ст. 200 ЦПК Українисуд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідно дост. 258 ч. 2 ЦПК Українипроцедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 55, 196 - 200, 223,260,261,353ЦПК України суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника ОСОБА_1 про заміну позивача правонаступником задовольнити.

Замінити позивача ОСОБА_1 правонаступником, а саме, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що діє від свого імені та як законний представник ОСОБА_3 .

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОХОЧЕ» про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати та призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні на 10 годину 00 хвилин 13 березня 2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. О. Пархоменко

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено28.02.2024
Номер документу117251633
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати

Судовий реєстр по справі —631/402/21

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні