Ухвала
від 17.01.2022 по справі 200/372/22
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

17 січня 2022 року Справа №200/372/22

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., ознайомившись з позовною заявою приватного підприємства «ПАСАЖИР» (ідентифікаційний код: 32036195; 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Шевченко, буд. 22, офіс 202) до Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації (Конкурсний комітет щодо проведення пасажирів на приміському та міжміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування Донецької області) (ідентифікаційний код: 38144140; 84306, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Олекси Тихого, буд. 6), тертя особа товариство з обмеженою відповідальністю Север-авто про визнання протиправним і скасування протокольного рішення і зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Приватне підприємство «ПАСАЖИР» звернулось до суду з адміністративним позовом до Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації (Конкурсний комітет щодо проведення пасажирів на приміському та міжміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування Донецької області), тертя особа товариство з обмеженою відповідальністю Север-авто , з вимогами:

- визнати протиправним та скасувати протокольне рішення конкурсного комітету Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації від №213/73 від 21.12.2021 в частині не допуску до участі у конкурсі №73 перевізника-претендента приватного підприємства ПАСАЖИР до участі у конкурсі №73 з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше громад та не виходять за межи Донецької області на 43 окремих об`єктах;

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації від 22.12.2021 №104-21 од в частині не допуску приватного підприємства ПАСАЖИР до участі у конкурсі №73 за об`єктами конкурсу 25+, 26+, 27 та в частині визнання результатів конкурсу №73 за об`єктом конкурсу 25+;

- зобов`язати Департамент розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації вчинити дії щодо проведення повторного відкритого конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше громад та не виходять за межи Донецької області на 43 окремих об`єктах за об`єктами конкурсу 25+, 26+, 27.

Відповідно до положень ст.171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником), відповідає позовна заява вимогам, встановленим статями 160,161,172 цього Кодексу, належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності, позов подано у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними), чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Згідно ч.4 ст.49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Частиною 5 ст.49 КАС України встановлено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Всупереч зазначеному, позивачем не надано суду відповідної заяви про залучення третьої особи до участі у справі із зазначенням підстав такого залучення. Відповідних обґрунтувань, на яких підставах та на стороні кого належить залучити до участі у справі в якості третьої особи товариство з обмеженою відповідальністю Север-авто , на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі не містить й позовна заява.

Згідно з вимогами ч.ч.1 та 2 ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

За таких обставин, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись, статтями 160,161,169,171,243,248,256,294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву приватного підприємства «ПАСАЖИР» (ідентифікаційний код: 32036195; 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Шевченко, буд. 22, офіс 202) до Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації (Конкурсний комітет щодо проведення пасажирів на приміському та міжміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування Донецької області) (ідентифікаційний код: 38144140; 84306, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Олекси Тихого, буд. 6), тертя особа товариство з обмеженою відповідальністю Север-авто про визнання протиправним і скасування протокольного рішення і зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Встановити позивачу десятиденний строк з дня отримання цієї ухвали на усунення недоліків позовної заяви шляхом надання суду: обґрунтованої заяви про залучення третьої особи до участі у справі із зазначенням підстав такого залучення, на стороні кого належить залучити до участі у справі в якості третьої особи, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду.

Роз`яснити позивачу, що у випадку не усунення недоліків позовної заяви у встановлений судом строк позовну заяву і додані до неї документи будуть повернуті позивачу без розгляду.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом. Копію ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя Т.В.Загацька

Дата ухвалення рішення17.01.2022
Оприлюднено16.02.2022
Номер документу103250921
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/372/22

Рішення від 22.12.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 07.12.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 29.06.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 28.01.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні