Ухвала
від 28.01.2022 по справі 200/372/22
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

28 січня 2022 року Справа №200/372/22

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., ознайомившись з адміністративним позовом приватного підприємства «ПАСАЖИР» (ідентифікаційний код: 32036195; 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Шевченко, буд. 22, офіс 202) до Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації (Конкурсний комітет щодо проведення пасажирів на приміському та міжміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування Донецької області) (ідентифікаційний код: 38144140; 84306, Донецька область, м. Краматорськ, вул. Олекси Тихого, буд. 6), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «Север-авто» (ідентифікаційний код: 30354146; 84100, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Торгова, буд.60) про визнання протиправним і скасування протокольного рішення і зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Приватне підприємство «ПАСАЖИР» звернулось до суду з адміністративним позовом до Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації (Конкурсний комітет щодо проведення пасажирів на приміському та міжміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування Донецької області), третя особа товариство з обмеженою відповідальністю «Север-авто» , з вимогами:

- визнати протиправним та скасувати протокольне рішення конкурсного комітету Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації від №213/73 від 21.12.2021 в частині не допуску до участі у конкурсі №73 перевізника-претендента приватного підприємства «ПАСАЖИР» до участі у конкурсі №73 з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше громад та не виходять за межи Донецької області на 43 окремих об`єктах;

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації від 22.12.2021 №104-21 од в частині не допуску приватного підприємства «ПАСАЖИР» до участі у конкурсі №73 за об`єктами конкурсу 25+, 26+, 27 та в частині визнання результатів конкурсу №73 за об`єктом конкурсу 25+;

- зобов`язати Департамент розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації вчинити дії щодо проведення повторного відкритого конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше громад та не виходять за межи Донецької області на 43 окремих об`єктах за об`єктами конкурсу 25+, 26+, 27.

Ухвалою суду від 17.01.2022 позовна заява була залишена без руху та наданий позивачу строк для усунення недоліків.

Позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, тому відповідно до приписів ч.3 ст.169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Позовна заява підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та відповідає вимогам ст.ст.160,161,172 КАС України. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом немає.

Відповідно до ч.1 ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з ч.2 ст.173 КАС України завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження в та призначити підготовче засідання.

Окрім іншого, позивачем подано заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «Север-авто» .

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Згідно ч.4 ст.49 КАС України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Частиною 5 ст.49 КАС України встановлено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Враховуючи наведене, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «Север-авто» .

Керуючись статтями 12, 126, 171, 173, 174, 175, 248, 251, 256 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №200/372/22.

Заяву позивача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «Север-авто»- задовольнити. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю «Север-авто» .

Призначити підготовче засідання на 22.02.2022 на 10 год. 00 хв. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву, який повинен бути складений та поданий за правилами, встановленими ст.162 КАС України, або заяви про визнання позову.

У разі подання відзиву на позов до нього необхідно додати: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відзив або заява про визнання позову мають бути подані відповідачем до суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

Встановити третій особі, строк подання пояснень щодо позову протягом семи днів з дня його отримання; строк подання пояснень щодо відзиву протягом десяти днів з дня його отримання.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570/.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Т.В.Загацька

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.01.2022
Оприлюднено17.02.2022
Номер документу103288740
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/372/22

Рішення від 22.12.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 07.12.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 29.06.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 28.01.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні