Ухвала
від 15.02.2022 по справі 953/21912/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/21912/21

н/п 2/953/1680/22

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

"15" лютого 2022 р. Суддя Київського районного суду м. Харкова Зуб Г.А., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місцеперебування за адресою: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю Медіанта2018 (ЄДРПОУ 42489722, місцезнаходження за адресою: м. Київ, вул. Нижній вал, 19-21) про зміну формулювання звільнення, стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, вихідної допомоги, компенсації за невикористану відпустку, -

в с т а н о в и в :

19.11.2021 до Київського районного суду м. Харкова надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ Медіанта2018 , в який позивачка просить:

- змінити формулювання звільнення з Звільнити з посади страхового агента за власним бажанням згідно ст.. 38 КЗпЗ України , вказавши формулювання звільнення - звільнити з посади страхового агента за власним бажанням згідно ч.3 ст. 38 КЗпЗ України ;

- стягнути з відповідача на її користь суму заборгованості по заробітній платі в розмірі 23181, 8 грн., суму середнього заробітку за весь час затримки - 6000 грн., суму вихідної допомоги в розмірі 17999, 52 грн., суму компенсації за невикористану відпустку в розмірі 2727, 20 грн.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно правил ч. 6 ст. 19 ЦПК України зазначений спір є малозначним, а тому відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

До суду надано клопотання представника позивачки, в якому він просить витребувати у відповідача докази, а саме: довідку про середній заробіток ОСОБА_1 , довідку про заборгованість по заробітній платі ОСОБА_1 , довідку про заборгованість при звільненні ОСОБА_1 з урахуванням компенсації за невикористану відпустку і індексацію за несвоєчасну виплату заробітної плати з розшифровкою по сумам і періодам.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи предмет спору, суд приходить до висновку, що клопотання позивачки про витребування доказів підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місцеперебування за адресою: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю Медіанта2018 (ЄДРПОУ 42489722, місцезнаходження за адресою: м. Київ, вул. Нижній вал, 19-21) про зміну формулювання звільнення, стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, вихідної допомоги, компенсації за невикористану відпустку.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання у приміщенні Київського районного суду м. Харкова (61168, м. Харків, вул. Валентинівська, 7-Б, каб. 2 ) для розгляду справи по суті на 01 березня 2022 року на 16 год. 30 хв.

Запропонувати відповідачу надати суду (в копії позивачу) протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження відзив на позов з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, якщо такі докази не надані позивачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачами, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення на відповідь, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачами, та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення на відповідь і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Медіанта2018 : довідку про середній заробіток ОСОБА_1 , довідку про заборгованість по заробітній платі ОСОБА_1 , довідку про заборгованість при звільненні ОСОБА_1 з урахуванням компенсації за невикористану відпустку і індексацію за несвоєчасну виплату заробітної плати з розшифровкою по сумам і періодам.

Роз`яснити відповідачу, що витребувані належним чином завірені копії документів повинні бути надіслані (надані) безпосередньо до Київського районного суду м. Харкова у строк до 01 березня 2021 року. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Г.А. ЗУБ

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення15.02.2022
Оприлюднено18.02.2022
Номер документу103330265
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —953/21912/21

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні