Ухвала
від 17.02.2022 по справі 361/4680/21
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17.02.2022

УКРАЇНА

БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/4680/21

провадження № 2/361/850/22

УХВАЛА

17 лютого 2022 року м. Бровари

Броварського міськрайонного суду Київської області у складі:

головуючого судді: Петришин Н.М.

за участю секретаря: Руминіна О.О.,

при розгляді у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Броварський завод пластмас , державного реєстратора приватний нотаріус Києво-Святошинського районного округу Селіверстова Владислава Олеговича про визнання права власності на нерухоме майно, визнання незаконними та скасування рішень державного реєстратора, -

в с т а н о в и в :

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа за позовом ОСОБА_1 .

До суду надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Стар Інвестмент Ван , як третьої особи із самостійними вимогами до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю ВАЛГРІ , треті особи: державний реєстратор приватний нотаріус Києво-Святошинського районного округу Селіверстов Владислав Олегович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Панченко Олександр Володимирович, Приватне акціонерне товариство Броварський завод пластмас , про визнання незаконними дій державного реєстратора, визнання правочину недійсним, та скасування рішень державного реєстратора прав.

У судовому засіданні представник відповідача приватного нотаріуса Києво-Святошинського районного округу Селіверстова Владислава Олеговича - адвокат Бурносов Є.В. не заперечував проти вступу в справу третьої особи із самостійними вимогами Товариства з обмеженою відповідальністю Стар Інвестмент Ван .

Відповідно до статті 52 ЦПК України треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін. Про прийняття позовної заяви та вступ третьої особи у справу суд постановляє ухвалу. Треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, користуються усіма правами і несуть усі обов`язки позивача. Після вступу у справу третьої особи, яка заявила самостійні вимоги щодо предмета спору, справа за клопотанням учасника справи розглядається спочатку.

Згідно із статтею 195 ЦПК України положення статей 193 і 194 цього Кодексу застосовуються до позовів третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору у справі, у якій відкрито провадження.

Так, відповідно до частин 1-3 статті 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Враховуючи ті обставини, що первісний позов ОСОБА_1 та позов третьої особи є Товариства з обмеженою відповідальністю Стар Інвестмент Ван є взаємопов`язаними, оскільки виникають з одних правовідносин, тому спільний їх розгляд є доцільним.

Форма і зміст позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Стар Інвестмент Ван відповідає вимогам ст.ст. 193, 194, 175, 177 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 52, 176, 178, 188, 193, 194, 195 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальністю Стар Інвестмент Ван , як третю особу, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору.

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Стар Інвестмент Ван до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю ВАЛГРІ , треті особи: державний реєстратор приватний нотаріус Києво-Святошинського районного округу Селіверстов Владислав Олегович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Панченко Олександр Володимирович, Приватне акціонерне товариство Броварський завод пластмас , про визнання незаконними дій державного реєстратора, визнання правочину недійсним, та скасування рішень державного реєстратора прав, об`єднати в одне провадження з первісними позовними вимогами ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Броварський завод пластмас , державного реєстратора приватний нотаріус Києво-Святошинського районного округу Селіверстова Владислава Олеговича про визнання права власності на нерухоме майно, визнання незаконними та скасування рішень державного реєстратора.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позовну заяву, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити позивачам їх право надати відповідь на відзив. Встановити позивачам десятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, з підтвердженням направлення її копії з додатками учасникам справи.

Треті особи мають право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М.Петришин

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103360929
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —361/4680/21

Рішення від 04.05.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні