Ухвала
від 15.02.2022 по справі 757/7799/22-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7799/22-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2022 року суддя печерського районного суду м. Києва Підпалий В.В., дослідивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Маджестік Сіті , третя особа: Публічне акціонерне товариства Овруцький Гірничо - Збагачувальний Комбінат Кварцит про розірвання трудового договору, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулося до Печерського районного суду м. Києва з позовом до ТОВ Маджестік Сіті , третя особа: ПАТ ОГЗК Кварцит про розірвання трудового договору.

Дослідивши матеріали позовної заяви суд приходить до висновку про те, що означені матеріали слід передати на розгляд до Дзержинський міський суд Донецької області, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 28 ЦПК України, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до територіального поділу м. Донецька знаходиться в Ленінському районі м. Донецька.

Разом з тим, матеріали позовної заяви та додані до неї копії документів не містять жодних даних на підтвердження зареєстрованого місця проживання або перебування позивача в Печерському районі м. Києва.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Законом України Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції та розпорядженням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справи № 2710/38-14 від 02.09.2014 року Про визначення територіальної підсудності справ визначено територіальну підсудність судових справ Ленінського районного суду м. Донецька за Дзержинський міський суд Донецької області.

Зважаючи на відсутність даних, що підтверджують зареєстроване місця проживання або перебування позивача знаходиться в Печерському районі м. Києва, а також з метою забезпечення дотримання положень закріплених у Загальній декларації прав людини, прийнятій Генеральною Асамблеєю ООН 10.12.1948 року, щодо прав людини на ефективне поновлення порушених правах компетентними національними судами, а також право на доступ до правосуддя та справедливий і публічний розгляд справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, про що неодноразово наголошено Верховним Судом, суддя дійшов висновку про необхідність направлення справи за підсудністю до Дзержинський міський суд Донецької області.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Згідно з ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Згідно з ч. 2 ст. 32 ЦПК України справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст. ст. 27, 32, 259, 261, 268 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Маджестік Сіті , третя особа: Публічне акціонерне товариства Овруцький Гірничо - Збагачувальний Комбінат Кварцит про розірвання трудового договору, - передати на розгляд до Дзержинський міський суд Донецької області.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Київського апеляційного суду, протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на подання апеляційної скарги з клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Підпалий

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103424032
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/7799/22-ц

Рішення від 17.04.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 28.07.2022

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні