Ухвала
від 21.02.2022 по справі 288/2307/21
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/2307/21

Провадження № 2/288/17/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2022 року. смт.Попільня

Попільнянський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Рудника М. І.,

за участю секретаря судових засідань - Колодяжної Н.В.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - ОСОБА_2 ,

представника відповідача Андрушківського

ліцею імені А.Н. Вітрука - Осадчої Н.В., - Омельчука В.О.,

представника відповідача відділу освіти, культури,

молоді та спорту Андрушківської сільської ради - Малишевої М.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Попільня в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до опорного закладу освіти Андрушківський ліцей імені А.Н. Вітрука , Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області, відділу освіти, культури, молоді та спорту Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області про визнання протиправним та скасування наказу, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Попільнянського районного суду Житомирської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до опорного закладу освіти Андрушківський ліцей імені А.Н. Вітрука , Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області, відділу освіти, культури, молоді та спорту Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області про визнання протиправним та скасування наказу, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди.

В судовому засіданні від представника позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області, оскільки рішення по даній справі може вплинути на її права та інтереси.

Позивач та її представник в судовому засіданні підтримали заявлене клопотання та просили його задовольнити.

Представники відповідача Андрушківського ліцею імені А.Н. Вітрука в судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання про залучення до участі у справі третьої особи.

Представник відповідача відділу освіти, культури, молоді та спорту Андрушківської сільської ради в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання про залучення до участі у справі третьої особи.

Суд, вислухавши позивача, її представника та представників відповідачів, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Нормами частини першої статті 53 ЦПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до частини третьої статті 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (частина п`ята статті 53 ЦПК України).

На підставі вищевикладеного враховуючи те, що судове рішення, ухвалене за результатами розгляду даної справи, може вплинути на права, інтереси та обов`язки Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області , суд приходить до висновку про наявність підстав для залучення її до участі у справі, як третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 53, 198 - 200, 258-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - задовольнити.

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до опорного закладу освіти Андрушківський ліцей імені А.Н. Вітрука , Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області, відділу освіти, культури, молоді та спорту Андрушківської сільської ради, Житомирського району, Житомирської області про визнання протиправним та скасування наказу, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Андрушківську сільську раду, Житомирського району, Житомирської області (13543, село Андрушки, вулиця Шкільна,1, Житомирського району, Житомирської області).

Розгляд справи призначити в судовому засіданні на 17 березня 2022 року на 09 годину 00 хвилин з викликом сторін та інших осіб, які беруть участь у справі та третій особі направити копію ухвали та позовну заяву з додатками.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Попільнянського

районного суду М. І. Рудник

СудПопільнянський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено22.02.2022
Номер документу103443847
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —288/2307/21

Постанова від 11.04.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Постанова від 11.04.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Ухвала від 26.06.2022

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Талько О. Б.

Рішення від 17.05.2022

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Рішення від 17.05.2022

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні