Ухвала
від 22.02.2022 по справі 354/561/17
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/561/17

Провадження № 2-а/354/2/22

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

22 лютого 2022 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участю секретаря судового засідання Старунчак Н.М.

третьої особи ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 про визнання протиправними та скасування рішень,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває адміністративна справа за вказаним позовом.

Ухвалою суду від 19.07.2018 року провадження у вказаній справі було зупинено до набрання законної сили судовим рішенням у справі №354/719/17 за адміністративним позовом ОСОБА_9 до Яремчанської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення Яремчанської міської ради в частині п.1.6 про розгляд земельних питань від 08.11.2016 року №157-9/2016 щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки площею 0,0792 га для ведення особистого селянського господарства по АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 31 липня 2020 року вказану справу прийнято до провадження суддею Ваврійчук Т.Л.

Ухвалою суду від 01 лютого 2022 року провадження у вказаній справі поновлено та призначено у ній підготовче судове засідання.

У підготовче судове засідання позивач ОСОБА_2 не з`явилася, проте направила до суду клопотання, в якому просить підготовче судове засідання провести у її відсутності та відсутності її представника.

Представник відповідача Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, у підготовче судове засідання не з`явився, проте до суду надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання у відсутності представника відповідача.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_1 у підготовчому судовому засіданні не заперечив щодо призначення справи до судового розгляду по суті.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_12 у підготовче судове засідання не з`явились, не повідомивши причин неявки, хоча про день та час розгляду справи були повідомлені належним чином.

Відповідно до ч.1 ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до ч.1 ст.173 КАС України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з п.2 ч.2 ст.205 КАС України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній адміністративній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст.180-182 КАС України, за результатом яких встановлено, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає, спір в підготовчому засіданні не врегульовано.

Таким чином, під час підготовчого провадження були встановлені всі передбачені статтею 180 КАС України обставини та вчинені дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.183 КАС України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

За приписами п.2 ч.2 ст.183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи те, що всі підготовчі дії виконані в повному обсязі, приймаючи до уваги законодавчо визначені процесуальні строки та необхідність забезпечення права сторін на судовий розгляд справи упродовж розумного строку,суд дійшов висновку, що підготовче провадження у даній справі слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті. Підстав для надання позивачу строку для подання відповіді на відзив суд не вбачає, оскільки такий відповідачем суду не надано.

Керуючись статтями 180-183 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 до Яремчанської міської ради Івано-Франківської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ОСОБА_1 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 про визнання протиправними та скасування рішень та призначити справу до судового розгляду по суті на 22 березня 2022 року о 15 год. 00 хв. у судовому засіданні в приміщенні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області за адресою: (вул. Довбуша, 32 м. Яремче, Івано-Франківської області), в яке викликати учасників справи.

Копію ухвали направити сторонам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://yr.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т.Л. Ваврійчук

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення22.02.2022
Оприлюднено23.02.2022
Номер документу103481850
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —354/561/17

Рішення від 14.06.2022

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Рішення від 14.06.2022

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 22.02.2022

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 01.02.2022

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

Ухвала від 19.07.2018

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Іванов А. П.

Ухвала від 19.07.2018

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Іванов А. П.

Ухвала від 22.05.2018

Адміністративне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Іванов А. П.

Ухвала від 24.04.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні