Ухвала
від 20.02.2022 по справі 927/43/21
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"21" лютого 2022 р. Справа№ 927/43/21

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Скрипки І.М.

суддів: Михальської Ю.Б.

Тищенко О.В.

клопотання представника Державного підриємства Остерський військовий лісгосп про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за апеляційною скаргою Заступника керівника Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

на рішення Господарського суду Чернігівської області від 25.05.2021 (повний текст підписано 03.06.2021)

у справі №927/43/21 (суддя Фесюра М.В.)

за позовом Заступника військового прокурора Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в інтересах держави в особі: Міністерства оборони України (позивач 1)

Остерської квартирно-експлуатаційної частини району (позивач 2)

до Державного підриємства Остерський військовий лісгосп

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Державного агентства лісових ресурсів України

про припинення права постійного користування та визнання права постійного користування

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Північного апеляційного господарського суду перебуває апеляційна скарга Заступника керівника Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону на рішення Господарського суду Чернігівської області від 25.05.2021 у справі №927/43/21, розгляд справи призначено на 10.03.2022 о 09 год. 40 хв.

16.02.2022 від представника Державного підриємства Остерський військовий лісгосп адвоката Леонова О.Є. надійшла заява про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів поза межами приміщення суду за допомогою системи "EasyCon".

Відповідно до ч.7 ст.11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно з ч.ч.1, 5, 7 ст.197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 №196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі Порядок).

Відповідно до розділу ІІІ Порядку:

1. Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку.

3. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

В заяві учасник справи обов`язково вказує: назву суду; номер судової справи; дату та час судового засідання, в якому учасник бажає взяти участь в режимі відеоконференції; своє прізвище, ім`я та по-батькові; свій статус в судовій справі; електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі; номер телефону для зв`язку із судом, відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

4. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

За визначенням п.2, п.3 розділу ІІ Порядку система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon", що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку. Технічні засоби відеозапису ходу і результатів процесуальних дій (далі - технічні засоби відеозапису) - сукупність програмно-апаратних засобів та приладів, що забезпечують належне фіксування, зберігання, копіювання (дублювання) і використання інформації, яка відображає процес відеоконференції.

З викладеного вбачається, що Порядком передбачена можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення "EasyCon", яка забезпечує належне фіксування, зберігання, копіювання (дублювання) і використання інформації, яка відображає процес відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів задовольняє клопотання представника Державного підриємства Остерський військовий лісгосп про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів із застосуванням сервісу "EASYCON".

Керуючись статтями 197, 234, 258, 262, 273 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд -

У Х В А Л И В :

1. Задовольнити заяву представника Державного підриємства Остерський військовий лісгосп Леонова О.Є. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів із застосуванням сервісу "EASYCON" у справі №927/43/21.

2. Судове засідання у справі №927/43/21, призначене на 10.03.2022 о 09 год. 40 хв., провести в режимі відеоконференції із застосуванням сервісу "EASYCON".

3. Викликати для участі в судовому засіданні повноважних представників учасників судового процесу.

4. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1а, зал судових засідань № 13 (другий поверх).

5. В судовому засіданні в режимі відеоконференції у Північному апеляційному господарському суді братимуть участь: заступник військового прокурора Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, Міністерство оборони України, Остерська квартирно-експлуатаційна частина району, Державне агентство лісових ресурсів України.

6. В судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами судового засідання із застосуванням сервісу "EASYCON" буде приймати участь представник Державного підриємства Остерський військовий лісгосп Леонов О.Є.

Головуючий суддяІ.М. Скрипка

СуддіЮ.Б. Михальська

О.В. Тищенко

Дата ухвалення рішення20.02.2022
Оприлюднено24.02.2022
Номер документу103483826
СудочинствоГосподарське
Сутьприпинення права постійного користування та визнання права постійного користування

Судовий реєстр по справі —927/43/21

Ухвала від 20.03.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Волковицька Н.О.

Ухвала від 25.08.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Волковицька Н.О.

Ухвала від 06.07.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Постанова від 29.06.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 08.06.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 08.06.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 29.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 01.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 20.02.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 03.02.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні