Постанова
від 04.02.2022 по справі 444/133/22
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/133/22

Провадження № 1-кс/444/78/2022

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 лютого 2022 року суддя Жовківського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого ВП № 2 ЛРУП№ 1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 розглянув клопотання слідчого СВ ВП № 2 ЛРУП№ 1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Жовківської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді клопотанням про проведення обшуку в житлі та іншому володінні особи, яке мотивує тим, що надійшов рапорт о/у СКП ВП №2 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області, з якого вбачається, що громадянин К, в групі з невстановленими особами, на території Львівського (Жовківського) району, займається підробленням документів, печаток, штампів та бланків.

Зазначає, що відомості про даний факт 18 січня 2022 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12022141400000014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 358 КК України.

Вказує, що 29.01.2022р. близько 11 години 00 хвилин у м. Рава-Руська, вул. Львівська, 71, Львівського району Львівської області, неподалік мотелю «Делікатеси», працівниками ВП №2 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області, під час вчинення кримінального правопорушення було виявлено ОСОБА_5 , яка передавала документи з негативними результатами ПЛР тестування з ознаками підробки водію автобуса перевізника «ZESEN».

Зазначає, що на місце вчинення кримінального правопорушення ОСОБА_5 приїхала за кермом автомобіля марки «Volkswagen Transporter», номерний знак НОМЕР_1 .

Відповідно до протоколу огляду місця події від 29.01.2022, автомобіль марки «Volkswagen Transporter», номерний знак НОМЕР_1 було вилучено та поміщено на майданчик тимчасового утримання ВП №2 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області, що в м. Жовква, вул. Степана Бандери, 13, Львівської області.

Вказує, що з витягу з АІС «Кронос» вбачається, що власником автомобіля марки «Volkswagen Transporter», номерний знак НОМЕР_1 , є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 .

Просить задовольнити клопотання і постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку автомобіля, оскільки є наявність достатніх даних вважати, що у вказаному автомобілі знаходяться: бланки негативних ПЛР тестів, бланки сертифікатів про вакцинацію осіб, печатки, мобільні телефони, з допомогою яких здійснювався зв`язок із водіями автобусів, а також з допомогою яких надсилались скан-копії паспортних даних пасажирів автобусів, грошові кошти, здобутті злочинним шляхом.

Відповідно до ст. 107 ч.4 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав з підстав наведених у ньому.

Розглянувши клопотання, заслухавши думку слідчого, вивчивши матеріали досудового розслідування, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

З витягу кримінального провадження № 12022141400000014 вбачається, що 18.01.2022 року

відомості за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України внесені в ЄРДР.

Відповідно до ст. 233 ч. 1 Кримінального процесуального кодексу України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

З витягу з АІС «Кронос» вбачається, що власником автомобіля марки «Volkswagen Transporter», номерний знак НОМЕР_1 , є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 .

Підставою для проведення обушку автомобіля марки «Volkswagen Transporter», номерний знак НОМЕР_1 , є наявність достатніх даних вважати, що у вказаному автомобілі знаходяться: бланки негативних ПЛР тестів, бланки сертифікатів про вакцинацію осіб, печатки, мобільні телефони, з допомогою яких здійснювався зв`язок із водіями автобусів, а також з допомогою яких надсилались скан-копії паспортних даних пасажирів автобусів, грошові кошти, здобутті злочинним шляхом.

Відповідно до ст. 234 ч. 1 Кримінального процесуального кодексу України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

А тому слідчий суддя вважає, що слідчим в клопотанні наведено достатньо підстав для задоволення клопотання, а тому таке слід задоволити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку автомобіля марки «Volkswagen Transporter», номерний знак НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предметів, які можуть мати значення речових доказів у кримінальному провадженні, а саме: бланків негативних ПЛР тестів, бланків сертифікатів про вакцинацію осіб, печаток, мобільних телефонів, з допомогою яких здійснювався зв`язок із водіями автобусів, а також з допомогою яких надсилались скан-копії паспортних даних пасажирів автобусів, грошові кошти, здобутті злочинним шляхом.

Виконання ухвали доручити слідчим слідчої групи.

Ухвала на обшук житла чи іншого володіння особи надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвалу виготовлено в нарадчій кімнаті в одному примірнику.

Відповідно до вимог ст. 235 ч. З Кримінального процесуального кодексу України виготовлено дві копії ухвали, які чітко позначаються як копії.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.02.2022
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу103552285
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —444/133/22

Ухвала від 12.04.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 18.03.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 15.02.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Постанова від 04.02.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 03.02.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 24.01.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Ухвала від 24.01.2022

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні