Ухвала
від 28.02.2022 по справі 334/3909/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 01.03.2022

Справа № 334/3909/20

Провадження № 2-др/334/5/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2022 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Турбіної Т.Ф., при секретарі Кузьменко К.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Запоріжжі заяву Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради по розстрочення виконання додаткового рішення суду по справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

Комунальне некомерційне підприємство «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради звернулось до суду з клопотанням про розстрочку виконання додаткового рішення суду по справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, в обґрунтування заяви зазначило, що рішенням Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 08.11.2021 позов ОСОБА_1 задоволено частково, визнано незаконним та скасовано наказ директора Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради від 01.04.2020 року №115-«ОД» про звільнення ОСОБА_1 з посади лікаря-анестезіолога терапевтичного відділення Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради, як зовнішнього сумісника на 0,5 ставки, за ст. 38 КЗпП України за власним бажанням. Поновлено ОСОБА_1 на посаді лікаря-анестезіолога терапевтичного відділення Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради, стягнуто з Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради моральну шкоду у розмірі 8000,00 грн., вирішено питання про розподіл судових витрат.

28.01.2022 року додатковим рішенням Ленінського районного суду м. Запоріжжя позов ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, задоволено. З Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради на користь ОСОБА_1 стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 71231,00 грн.

На теперішній час виконання додаткового судового рішення суду для заявника ускладнюється з тих підстав, що Госпіталь надає медичні послуги в рамках програми медичних гарантій медичного обслуговування населення тобто фінансування здійснюється через Національну службу здоров`я України. Критичний стан фінансування Госпіталю, може призвести до невідворотних наслідків. На сьогодні Госпіталь, який надає медичну допомогу ветеранам війни, захисникам України, особам постраждалих під час Революції Гідності та учасникам АТО/ООС, виникла загроза з невиплати заробітної плати медичному персоналу через відсутність фінансування Національної служби здоров`я України. Станом на 26.01.2022 року Госпіталь тільки очікує проект з НСЗУ на медичне обслуговування населення. Також завищені вимоги НСЗУ ускладнюють укладення договорів, у наслідок чого Госпіталь недоотримає 50% фінансування порівняно з минулим роком, питання фінансової підтримки закладів охорони здоров`я місцевим бюджетом ще на розгляді. Крім того Госпіталь не надає платних послуг та не має інших джерел власних надходжень. Брак коштів може зумовити несвоєчасну та не в повному обсязі виплату заробітної плати, тому заявник бажає скористатися своїм правом на звернення до суду за наданням розстрочки виконання рішення суду на 4 місяці в рівних частинах.

Сторони звернулись з заявами про розгляд зазначеної заяви за відсутності сторін.

Розглянувши заяву про розстрочення виконання судового рішення, дослідивши матеріали справи та надані докази, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню.

Як встановлено судом, 08.11.2021 року рішенням Ленінського районного суду м. Запоріжжя позов ОСОБА_1 задоволено частково, визнано незаконним та скасовано наказ директора Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради від 01.04.2020 року №115-«ОД» про звільнення ОСОБА_1 з посади лікаря-анестезіолога терапевтичного відділення Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради, як зовнішнього сумісника на 0,5 ставки, за ст. 38 КЗпП України за власним бажанням. Поновлено ОСОБА_1 на посаді лікаря-анестезіолога терапевтичного відділення Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради, стягнуто з Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради моральну шкоду у розмірі 8000,00 грн., вирішено питання про розподіл судових витрат. Рішення набрало законної сили.

28.01.2022 року додатковим рішення Ленінського районного суду м. Запоріжжя позов ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, задоволено. З Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради на користь ОСОБА_1 стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 71231,00 грн. Додаткове рішення набрало законної сили.

Згідно частин 1, 3, 4, 5 статті 435 ЦПК України, за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення або розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим. Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує: 1) ступінь вини відповідача у виникненні спору; 2) щодо фізичної особи - тяжке захворювання її самої або членів її сім`ї, її матеріальний стан; 3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо. Розстрочка та відстрочення виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення такого рішення, ухвали, постанови.

Вирішуючи питання щодо можливості відстрочення чи розстрочення виконання рішення, суд повинен враховувати майнові інтереси сторін, їх фінансовий стан, ступінь вини кожної сторони у виникненні спору та інші обставини.

Зазначені у заяві відповідача обставини на думку суду дають підстави для задоволення заяви Комунального некомерційногопідприємства «Госпітальветеранів війни»Запорізької обласноїради про розстрочення виконання додаткового рішення суду, оскільки ускладнюють виконаннярішення судута роблять неможливимйого виконанняшляхом погашенняодноразово всієїсуми,що стягнуто.З урахуваннямвикладеного суд вважає можливим задовольнити заяву, розстрочивши виконання рішення суду про стягнення середнього заробітку рівними частинами на 4 місяці.

Керуючись ст.ст. 261, 435 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Запорізької обласної ради про розстрочення виконання додаткового рішення суду задовольнити.

Розстрочити виконання додаткового рішення Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 28.01.2022 року у справі № 334/3909/20 за позовом ОСОБА_1 доКомунального некомерційногопідприємства «Госпітальветеранів війни»Запорізької обласноїради про стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу, вчастині стягненняз Комунальногонекомерційного підприємства«Госпіталь ветераніввійни» Запорізькоїобласної ради,код ЄДРПОУ26123237на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,ІПН НОМЕР_1 ,середнього заробіткуза часвимушеного прогулуу розмірі 71231,00грн.,на чотиримісяці з виплатою щомісячно по 17807,75 грн., з дня набрання цією ухвалою законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційної скарги не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя: Турбіна Т. Ф.

Дата ухвалення рішення28.02.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103589591
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —334/3909/20

Ухвала від 28.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Рішення від 28.01.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Рішення від 08.11.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Рішення від 08.11.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 04.08.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 14.06.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні