Ухвала
від 01.03.2022 по справі 615/1255/19
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/1255/19

Провадження № 2-о/615/9/22

УХВАЛА

02 березня 2022 року м. Валки

Валківський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді Товстолужського О.В.,

присяжних Манжелій І.А.,

Шевченка І.В.,

при секретареві Момот Д.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Валківського районного суду Харківської області клопотання ОСОБА_1 , заінтересована особа: Валківська міська рада Харківської області, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

07.02.2022 року ОСОБА_1 звернулась до Валківського районного суду Харківської області із клопотанням, в якому просить продовжити строк дії рішення Валківського районного суду Харківської області у справі № 615/1255/19 про визнання недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та призначення ОСОБА_1 опікуном.

Заявник у судове засідання не з`явився.

Представник заінтересованої особи також в судове засідання не з`явився.

Відповідно до ч. 1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі зокрема дляз`ясування обставин,що маютьзначення длясправи,необхідні спеціальнізнання усфері іншій,ніж право,без якихвстановити відповідніобставини неможливо .

Частиною 1 статті 298 ЦПК України передбачено, що суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

З матеріалів справи вбачається, що рішенням Валківського районного суду Харківської області від 21.01.2020 року по справі № 615/1255/19 визнано недієздатною ОСОБА_2 . Встановлено опіку над ОСОБА_2 та призначено її опікуном ОСОБА_1 . Встановлено строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною - два роки з моменту набрання рішенням законної сили.

Враховуючи викладене, з метою повного та всебічного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про наявність підстав для призначення по справі судово-психіатричної експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_2 .

У зв`язку з призначенням експертизи, відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, провадження по справі підлягає зупиненню на час проведення експертизи.

Частина 2ст. 294 ЦПК Українивизначає, що з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

З метою вирішення питання про призначення судово-психіатричної експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , суд вважає за необхідне витребувати медичну документацію на ім`я ОСОБА_2 , що перебуває у КНП ХОР «Обласна психіатрична лікарня №1», КНП ХОР «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» та у КНП «Валківська центральна районна лікарня».

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 103, 252, 258, 260-261, 298, 351-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

У Х В А Л И В:

Витребувати медичну документацію та історію хвороби на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Валки Харківської області, що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що перебуває у Комунальному некомерційному підприємстві Харківської обласної ради«Обласна психіатрична лікарня № 1» (Харківська область, Харківський район, с. Стрілеча, вул. Бєлгородська, буд. 1), Комунальному некомерційному підприємстві Харківської обласної ради «Обласна клінічна психіатрична лікарня № 3» (м. Харків, вул. Академіка Павлова, 46), а такожу Комунальномунекомерційному підприємстві «Валківськацентральна районналікарня» (Харківська область, Богодухівський (Валківський) район, м. Валки, пров. Майський, б.34).

Роз`яснити, що докази мають бути направлені безпосередньо до Валківського районного суду Харківської області (63002, Харківська область, м. Валки, вул. Харківська, 4).

У разі неможливості подати докази, які витребовує суд, або у разі неможливості подати такий доказ у встановлені судом строки, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Призначити по справі за клопотанням ОСОБА_1 , заінтересована особа: Валківська міська рада Харківської області, про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка м. Валки Харківської області, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , на хронічні, стійкі психічні розлади?

2. Чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка м. Валки Харківської області, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , значення своїх дій та чи може ними керувати?

Проведення експертизи доручити експертам 18 відділення Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні № 3.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384,385 КК України.

Для проведення експертизи в розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи та витребувану медичну документацію.

Провадження у справі № 615/1255/19 зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена, лише в частині зупинення провадження по справі до Харківського апеляційного суду через Валківський районний суд Харківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного тексту. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Товстолужський

Присяжні: І.В. Шевченко

І.А. Манжелій

СудВалківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення01.03.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103596648
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —615/1255/19

Ухвала від 28.08.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 27.08.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 22.08.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Рішення від 24.08.2022

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 28.03.2022

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 17.03.2022

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 01.03.2022

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні