Ухвала
від 25.02.2022 по справі 404/773/22
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/773/22

Номер провадження 1-кс/404/537/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2022 року м. Кропивницький

Слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області капітана поліції ОСОБА_3 погоджене прокурором Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, внесене у кримінальному провадженні №12022121010000384, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.02.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Кропивницького РУП ГУНП капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів у вказаному кримінальному провадженні, яке погоджено прокурором Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_4 .

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що у ході досудового розслідування встановлено, що 02.02.2022 до ЧЧ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області надійшло повідомлення про те, що 02.02.2022 р., за адресою: АДРЕСА_1 , на другому поверсі пролунав вибух в житловій квартирі та внаслідок чого виникла пожежа, що спричинила загибель людей.

02.02.2022 в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », було доставлено неповнолітню ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з попереднім діагнозом: опіки полум`ям першого другого ступенів голови та шиї приблизно 17%, де вона проходила стаціонарне лікування.

В КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , було заведено медичну документацію, а саме: медичну картку стаціонарного хворого.

Враховуючи, що медична документація виписана на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , знаходиться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка розташована в АДРЕСА_2 , має значення для досудового розслідування кримінального провадження, а саме для проведення судово-медичної експертизи та виходячи з того, що на даний момент, виникла необхідність здійснити вилучення вищезазначеної медичної документації.

До початку судового розгляду слідчий подав письмову заяву, відповідно до якої вказав, що підтримує клопотання в повному обсягу, просить його задовольнити, а також провести судовий розгляд без його участі.

Представник особи у володінні якої знаходяться речі і документи, тимчасовий доступ до яких просить слідчий, в судове засідання не з`явився, про час і місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, однак його неявка відповідно до вимог ч. 4ст. 163 КПК Українине є перешкодою для розгляду клопотання.

Враховуючи такі обставини, відповідно до ч. 4ст. 107 КПК Українирозгляд клопотання проведено за відсутності учасників процесу та без фіксації судового процесу технічними засобами.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 32 Конституції України, ст.ст. 39-1, 40 «Основ законодавства про охорону здоров`я», ст.ст. 10,11,12 Закону України «Про інформацію», ст.ст. 7,14 Закон України «Про захист персональних даних» відомості про стан здоров`я фізичної особи становлять лікарську таємницю та відносяться до конфіденційної інформації (інформації з обмеженим доступом), доступ до якої надається у випадках та в порядку, передбачених чинним законодавством. Медична інформація про фізичну особу надається лікувально-профілактичним закладом в рамках цивільного, адміністративного судочинства та кримінального провадження в порядку, встановленого відповідним процесуальним законодавством.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю, відносяться до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах. Ст. 163 КПК України передбачено, що доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначену законом.

У відповідності до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема і подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). При цьому, положеннями ст. 92 КПК України регламентовано, що обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) ч. 1 ст. 159 КПК України.

Матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення досудового розслідування зазначеного вище злочину, а також дані про те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

Відповідно до положень ст. 9 КПК України слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що матеріали клопотання містять достатні дані щодо необхідності надання тимчасового доступу до медичної документації виписаної на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: медичну картку стаціонарного хворого, з можливістю її вилучення із КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що розташована по АДРЕСА_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до медичної документації виписаної на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: медичну картку стаціонарного хворого, з можливістю її вилучення із КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що розташована по АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали визначити до 25.04.2022 року включно.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення25.02.2022
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу103606307
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —404/773/22

Ухвала від 19.07.2023

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Кабанова В. В.

Ухвала від 19.07.2023

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Кабанова В. В.

Ухвала від 12.06.2023

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 21.06.2023

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 19.04.2023

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 19.04.2023

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 28.02.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 25.02.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні