Ухвала
від 13.07.2010 по справі 14/144пд
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

13.07.10 р. Справа № 14/144пд

за позовом ОСОБА_1, код НОМЕР_1, сел.Мирне, ОСОБА _2, код НОМЕР_2, м.Маріуполь , ОСОБА_7, код НОМЕР_3, м.М аріуполь, ОСОБА_5,

код НОМЕР_4, м .Маріуполь, ОСОБА_6,

код НОМЕР_5, м .Маріуполь

до відповідача 1. Закритого акціонерного товариства „Іл ліч-Сталь”, ЄДРПОУ 24815801,

м.Маріупо ль

до відповідача 2. Відкритог о акціонерного товариства „М аріупольський металургійни й

комбінат і м.Ілліча”, ЄДРПОУ 24815801, м.Маріуп оль

до відповідача 3. Товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Українська реєстраційна

компанія” , ЄДРПОУ 24261142, м.Київ

про визнання недійсним пр авочинів, стягнення акцій, сп онукання виконати дії та

стягнення моральної шк оди

Суддя Г.В.Левшина

Представники:

від позивачів: не з' явився

від відповідача 1: не з' яви вся

від відповідача 2: не з' яви вся

від відповідача 3: не з' яви вся

В засіданні суду брали учас ть:

ОСОБА_1, сел.Мирне, ОСОБ А_2, м.Маріуполь, ОСОБА_7, м .Маріуполь, ОСОБА_5, м.Маріу поль, ОСОБА_6, м.Маріуполь, п озивачі, звернулись до госпо дарського суду Донецької обл асті з позовом до відповідач а 1, Закрите акціонерне товари ство „Ілліч-Сталь”, м.Маріупо ль, до відповідача 2, Відкрите акціонерне товариство „Марі упольський металургійний ко мбінат ім.Ілліча”, м.Маріупол ь, до відповідача 3, Товариство з обмеженою відповідальніст ю „Українська реєстраційна к омпанія”, м.Київ, про:

- визнання недійсними всіх п равочинів, що на протязі 1997-2004р.р . під впливом обману та насиль ства були укладені з Закрити м акціонерним товариством „І лліч-Сталь” ОСОБА_1, ОСОБ А_2, ОСОБА_7, ОСОБА_5, О СОБА_6, предметом та наслідк ом виконання яких є перехід п рава власності на належні їм акції Відкритого акціонерно го товариства „Маріупольськ ий металургійний комбінат ім .Ілліча” на користь Закритог о акціонерного товариства „І лліч-Сталь”;

- стягнення з Закритого акці онерного товариства „Ілліч-С таль” на користь ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_7, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 всіх акцій Відкр итого акціонерного товарист ва „Маріупольський металург ійний комбінат ім.Ілліча”, що були отримані від них за неді йсними правочинами на протяз і 1997-2004р.р.;

- спонукання реєстратора То вариство з обмеженою відпові дальністю „Українська реєст раційна компанія” списати з особового рахунку Закритого акціонерного товариства „Іл ліч-Сталь” в системі реєстру Відкритого акціонерного тов ариства „Маріупольський мет алургійний комбінат ім.Ілліч а” та зарахувати на особові р ахунки ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_7, ОСОБА_5, ОСОБ А_6 в системі реєстру Відкри того акціонерного товариств а „Маріупольський металургі йний комбінат ім.Ілліча” всі акції Відкритого акціонерно го товариства „Маріупольськ ий металургійний комбінат ім .Ілліча”, що на протязі 1997-2004р.р. б ули зараховані за недійсними правочинами;

- стягнення з Закритого акці онерного товариства „Ілліч-С таль” на користь ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_7, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 по 5000,00 грн. в якост і відшкодування моральної шк оди, що була завдана у зв' язк у із застосуванням обману пр и вчиненні недійсних правочи нів;

- стягнення з Відкритого акц іонерного товариства „Маріу польський металургійний ком бінат ім.Ілліча” на користь ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_7 , ОСОБА_5, ОСОБА_6 по 5000,00 грн. в якості відшкодування м оральної шкоди, що була завда на у зв' язку із застосуванн ям психічного тиску при вчин енні недійсних правочинів.

В обґрунтування позовних в имог позивачі посилаються на ті обставини, що після застос ування на них психічного тис ку з боку керівництва Відкри того акціонерного товариств а „Маріупольський металургі йний комбінат ім.Ілліча”, вон и були вимушені підписати до кументи, наслідком яких в нас тупному є перехід належного їм права власності на акції В ідкритого акціонерного това риства „Маріупольський мета лургійний комбінат ім.Ілліча ” до Закритого акціонерного товариства „Ілліч-Сталь”.

Згідно з наданою до матеріа лів справи заявою від 02.07.2010р. по зивачі повністю відмовились від позовних вимог.

Вивчення матеріалів справ и дає підстави стверджувати, що відмова позивачів від поз овних вимог не суперечить за конодавству та не порушує пр ава інших осіб, тому має бути п рийнята судом.

До прийняття відмови позив ачів від позову господарськи м судом за приписом ст.78 Госпо дарського процесуального ко дексу України перевірено пов новаження представника пози вачів на вчинення вказаних д ій. Одночасно, позивачі ознай омлені з наслідками вчинення відповідних процесуальних д ій, про що міститься посиланн я в заяві від 02.07.2010р.

За приписом ст.78 та п.4 ст.80 Гос подарського процесуального кодексу України провадження по справі підлягає припинен ню при відмові позивача від п озову та прийнятті цієї відм ови господарським судом.

Враховуючи підстави припи нення провадження по вказані й справі, судові витрати підл ягають віднесенню на позивач ів в повній сумі.

Ухвалою від 12.05.2009р. господарс ьким судом було вжито заходи до забезпечення позову по сп раві №14/144пд. Зокрема, згідно з в казаною ухвалою суду було:

- заборонено Закритом у акціонерному товариству „І лліч-Сталь, м.Маріуполь вчиня ти будь-які дії по відчуженню та (або) передачі третім особа м, та (або) обтяженню зобов' яз аннями належних йому акцій В ідкритого акціонерного това риства „Маріупольський мета лургійний комбінат ім.Ілліча ”, м.Маріуполь, їх матеріаліза ції, знерухомлення, надання р озпоряджень на обтяження, пе реказ акцій, а також передава льних розпоряджень, здійснюв ати дії відносно розірвання договору на ведення реєстру акцій Закритого акціонерног о товариства „Ілліч-Сталь”, м .Маріуполь та зміну реєстрат ора, що веде цей реєстр;

- заборонено Відкрито му акціонерному товариству „ Маріупольський металургійн ий комбінат ім.Ілліча”, м.Марі уполь збільшувати або зменшу вати кількість акцій Відкрит ого акціонерного товариства „Маріупольський металургій ний комбінат ім.Ілліча”, м.Мар іуполь існуючої номінальної вартості шляхом додаткової емісії, викупу частини випущ ених акцій та їх анулювання, а також зменшення номінальної вартості акцій Відкритого а кціонерного товариства „Мар іупольський металургійний к омбінат ім.Ілліча”, м.Маріупо ль та вилучення їх з обігу, зді йснювати дії відносно розірв ання договору на ведення реє стру акцій Відкритого акціон ерного товариства „Маріупол ьський металургійний комбін ат ім.Ілліча”, м.Маріуполь та з міну реєстратора, що веде цей реєстр;

- заборонено Товарист ву з обмеженою відповідальні стю „Українська реєстраційн а компанія”, м.Київ вносити до системи реєстру власників і менних цінних паперів Відкри того акціонерного товариств а „Маріупольський металургі йний комбінат ім.Ілліча”, м.Ма ріуполь та Закритого акціоне рного товариства „Ілліч-Стал ь”, м.Маріуполь зміни у зв' яз ку з переходом права власнос ті на іменні цінні папери, обт яженням цінних паперів зобов ' язаннями, переведенням цін них паперів на (з) рахунки (-ів) н омінальних утримувачів, на (з ) особовий рахунок емітента, в носити зміни до системи реєс тру на підставі здійснення е мітентом корпоративних опер ацій, готувати до передачі та передавати системи реєстрів власників іменних цінних па перів Відкритого акціонерно го товариства „Маріупольськ ий металургійний комбінат ім .Ілліча”, м.Маріуполь та Закри того акціонерного товариств а „Ілліч-Сталь”, м.Маріуполь і ншому реєстроутримувачу в по рушення умов договорів на ве дення цих підприємств;

- заборонено Товарист ву з обмеженою відповідальні стю „Українська депозитарна компанія”, м.Київ здійснюват и облікові депозитарні опера ції (зарахування, списання, пе реказ, переміщення цінних па перів на рахунках у цінних па перах, наслідком чого є зміна кількості цінних паперів на рахунках у цінних паперах, вс тановлення або зняття обмеже нь щодо їх обігу, а також зміна місця зберігання (знаходжен ня) депозитарних активів) з ці нними паперами Відкритого ак ціонерного товариства „Марі упольський металургійний ко мбінат ім.Ілліча”, м.Маріупол ь та Закритого акціонерного товариства „Ілліч-Сталь”, м.М аріуполь.

Ухвалою від 24.06.2010р. судом част ково скасовано заходи до заб езпечення позову, вжиті згід но з ухвалою від 12.05.2009р. по справ і №14/144пд, а саме:

- знято заборону, встановле ну ухвалою суду від 12.05.2009р. по сп раві №14/144пд Відкритому акціон ерному товариству „Маріупол ьський металургійний комбін ат ім.Ілліча” збільшувати кі лькість акцій Відкритого акц іонерного товариства „Маріу польський металургійний ком бінат ім.Ілліча” існуючої но мінальної вартості шляхом до даткової емісії, здійснювати дії відносно розірвання дог овору на ведення реєстру акц ій Відкритого акціонерного т овариства „Маріупольський м еталургійний комбінат ім.Ілл іча” та зміну реєстратора, що веде цей реєстр.

- знято заборону, встановле ну ухвалою суду від 12.05.2009р. по сп раві №14/144пд Товариству з обмеж еною відповідальністю „Укра їнська реєстраційна компані я” готувати до передачі та пе редавати системи реєстрів вл асників іменних цінних папер ів Відкритого акціонерного т овариства „Маріупольський м еталургійний комбінат ім.Ілл іча” та Закритого акціонерно го товариства „Ілліч-Сталь” іншому реєстроутримувачу в п орушення умов договорів на в едення цих підприємств.

Відповідно до ст.68 Господар ського процесуального кодек су України питання про скасу вання забезпечення позову ви рішується господарським суд ом, що розглядає справу, із заз наченням про це в рішенні чи у хвалі.

За таких обставин, враховую чи припинення провадження по справі №14/144пд згідно п.4 ст.80 Гос подарського процесуального кодексу України, необхідніс ть вжиття заходів до забезпе чення позову відсутня, внасл ідок чого решта заходів до за безпечення позову, вжитих зг ідно з ухвалою від 12.05.2009р. по спр аві №14/144пд, підлягає скасуванн ю.

На підставі викладеного, ке руючись п.4 ст.80, ст.ст.66, 67, 68, 86 Госпо дарського процесуального ко дексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Припинити провадження по с праві №14/144пд за позовом ОСОБ А_1, сел.Мирне, ОСОБА_2, м.Ма ріуполь, ОСОБА_7, м.Маріупо ль, ОСОБА_5, м.Маріуполь, О СОБА_6, м.Маріуполь до Закрит ого акціонерного товариства „Ілліч-Сталь”, м.Маріуполь, Ві дкритого акціонерного товар иства „Маріупольський метал ургійний комбінат ім.Ілліча” , м.Маріуполь та Товариства з о бмеженою відповідальністю „ Українська реєстраційна ком панія”, м.Київ про визнання не дійсним правочинів, стягненн я акцій, спонукання виконати дії та стягнення моральної ш коди.

Скасувати решту заходів що до забезпечення позову, вжит их згідно з ухвалою господар ського суду Донецької област і від 12.05.2009р. по справі №14/144пд.

Зняти заборону, встановлен у ухвалою суду від 12.05.2009р. по спр аві №14/144пд Закритому акціонер ному товариству „Ілліч-Сталь ” (87504 м.Маріуполь, Донецька обл асть, вул.Семашко, 18, ЄДРПОУ 24815801) вчиняти будь-які дії по відчу женню та (або) передачі третім особам, та (або) обтяженню зоб ов' язаннями належних йому а кцій Відкритого акціонерног о товариства „Маріупольськи й металургійний комбінат ім. Ілліча” (87504 м.Маріуполь, Донець ка область, вул.Левченко, 1, ЄДР ПОУ 00191129), їх матеріалізації, зне рухомлення, надання розпоряд жень на обтяження, переказ ак цій, а також передавальних ро зпоряджень, здійснювати дії відносно розірвання договор у на ведення реєстру акцій За критого акціонерного товари ства „Ілліч-Сталь” (87504 м.Маріуп оль, Донецька область, вул.Сем ашко, 18, ЄДРПОУ 24815801) та зміну реєс тратора, що веде цей реєстр.

Зняти заборону, встановлен у ухвалою суду від 12.05.2009р. по спр аві №14/144пд Відкритому акціоне рному товариству „Маріуполь ський металургійний комбіна т ім.Ілліча” (87504 м.Маріуполь, До нецька область, вул.Левченко , 1, ЄДРПОУ 00191129) зменшувати кільк ість акцій Відкритого акціон ерного товариства „Маріупол ьський металургійний комбін ат ім.Ілліча” (87504 м.Маріуполь, Д онецька область, вул.Левченк о, 1, ЄДРПОУ 00191129) існуючої номіна льної вартості шляхом викупу частини випущених акцій та ї х анулювання, а також зменшен ня номінальної вартості акці й Відкритого акціонерного то вариства „Маріупольський ме талургійний комбінат ім.Іллі ча” (87504 м.Маріуполь, Донецька о бласть, вул.Левченко, 1, ЄДРПОУ 00191129) та вилучення їх з обігу.

Зняти заборону, встановлен у ухвалою суду від 12.05.2009р. по спр аві №14/144пд Товариству з обмеже ною відповідальністю „Украї нська реєстраційна компанія ” (01054 м.Київ, вул.О.Гончара, 57Б, ЄДР ПОУ 24261142) вносити до системи реє стру власників іменних цінни х паперів Відкритого акціоне рного товариства „Маріуполь ський металургійний комбіна т ім.Ілліча” (87504 м.Маріуполь, До нецька область, вул.Левченко , 1, ЄДРПОУ 00191129) та Закритого акці онерного товариства „Ілліч-С таль” (87504 м.Маріуполь, Донецька область, вул.Семашко, 18, ЄДРПОУ 24815801) зміни у зв' язку з переход ом права власності на іменні цінні папери, обтяженням цін них паперів зобов' язаннями , переведенням цінних папері в на (з) рахунки (-ів) номінальни х утримувачів, на (з) особовий рахунок емітента, вносити зм іни до системи реєстру на під ставі здійснення емітентом к орпоративних операцій.

Зняти заборону, встановлен у ухвалою суду від 12.05.2009р. по спр аві №14/144пд Товариству з обмеже ною відповідальністю „Украї нська депозитарна компанія” (01054 м.Київ, вул.О.Гончара, 57Б, ЄДРП ОУ 23527394) здійснювати облікові д епозитарні операції (зарахув ання, списання, переказ, перем іщення цінних паперів на рах унках у цінних паперах, наслі дком чого є зміна кількості ц інних паперів на рахунках у ц інних паперах, встановлення або зняття обмежень щодо їх о бігу, а також зміна місця збер ігання (знаходження) депозит арних активів) з цінними папе рами Відкритого акціонерног о товариства „Маріупольськи й металургійний комбінат ім. Ілліча” (87504 м.Маріуполь, Донець ка область, вул.Левченко, 1, ЄДР ПОУ 00191129) та Закритого акціонер ного товариства „Ілліч-Сталь ” (87504 м.Маріуполь, Донецька обл асть, вул.Семашко, 18, ЄДРПОУ 24815801).

Ухвала суду набирає законн ої сили в день її прийняття, зг ідно із ст.115 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни є обов'язковою на всій тери торії України та повинна вик онуватись у порядку, встанов леному Законом України "Про в иконавче провадження".

Суддя

.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення13.07.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10361762
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/144пд

Ухвала від 13.07.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Г.В.

Ухвала від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Г.В.

Ухвала від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Г.В.

Ухвала від 02.06.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Г.В.

Ухвала від 17.05.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Ухвала від 17.05.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Волков Р.В.

Постанова від 20.01.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Постанова від 20.01.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Постанова від 20.01.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Ухвала від 02.12.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні