Ухвала
від 20.03.2022 по справі 703/2856/21
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/2856/21

2/703/176/22

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

21 березня 2022 року Смілянський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Ігнатенко Т.В.

секретар судового засідання Бойко Л.М.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Сміла Черкаської області, в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Ротмістрівської сільської територіальної громади Черкаського району Черкаської області про визнання права на спадщину,

ВСТАНОВИВ:

03 вересня 2021 року ОСОБА_1 звернулася до суду з вищевказаним позовом до ОСОБА_2 , в якому просила визнати за нею право на спадщину за законом після смерті її батька ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та визнати за нею право власності на будинковолодіння, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

17 вересня 2021 року ухвалою судді відкрито провадження у справі за вказаною позовною заявою та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 24 грудня 2021 року у даній цивільній справі, за клопотанням позивача, замінено неналежного відповідача - ОСОБА_4 на належного відповідача - Ротмістрівську сільську територіальну громаду Черкаського району Черкаської області.

Позивач ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з`явилася, звернулася до суду з заявою, в якій просить розгляд справи провести без її участі, позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Представник відповідача Ротмістрівської сільської територіальної громади Черкаського району Черкаської області у підготовче судове засідання повторно не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Відзиву на позовну заяву та заперечень до суду не направив.

З врахуванням ч.1 ст.223 та ч.2 ст.247 ЦПК України, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання без участі представника відповідача та фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу.

Суд, врахувавши позицію позивача, приходить до наступного висновку.

Судом під час проведення підготовчого судового засідання остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, встановлено, що позивач позовні вимоги підтримує в повному обсязі, представник відповідача свою позицію щодо визнання чи не визнання позовних вимог не висловив, визначений порядок розгляду справи та коло осіб, які підлягають виклику в судове засідання, а саме: сторони по справі та свідки, які зазначені позивачем у позовній заяві, а також з`ясовані інші обставини, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України.

Згідно ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, які необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі під час проведення підготовчого судового засідання судом не встановлено.

Згідно ч.3 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

Підстав для ухвалення рішення за результатами підготовчого судового засідання судом не встановлено.

На підставі викладеного, суддя вважає за необхідне закрити підготовче провадження у даній цивільній справі та призначити її до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.34, 197, 198, 200, 211, 223, 260, 261, ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Ротмістрівської сільської територіальної громади Черкаського району Черкаської області про визнання права на спадщину.

Призначити дану цивільну справу до судового розгляду по суті на 09 годину 30 хвилин 05 квітня 2022 року, який провести в залі судових засідань №2, що розташований в приміщенні Смілянського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: 20700, Черкаська область, м. Сміла, вул. Пилипа Орлика, 15.

В судове засідання викликати позивача та відповідача.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі Судової влади України за веб-адресою сторінки http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий Т.В. Ігнатенко

СудСмілянський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.03.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу103717679
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —703/2856/21

Рішення від 04.04.2022

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Ігнатенко Т. В.

Ухвала від 20.03.2022

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Ігнатенко Т. В.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Ігнатенко Т. В.

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Ігнатенко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні