Ухвала
від 21.03.2022 по справі 537/1340/21
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2/537/49/2022

Справа № 537/1340/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.03.2022 Крюківський районний суд міста Кременчука Полтавської області в складі головуючого судді Дядечко І.І., за участі секретаря Скічко Н.В., розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кременчука в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «УНІКА» про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо - транспортної пригоди,

установив:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, відповідно до якого просить суд ухвалити рішення, яким стягнути з ОСОБА_2 на його користь 72 214,18 грн матеріальної шкоди, стягнути з ПАТ «Страхова компанія «УНІКА» на його користь 50 000 грн страхового відшкодування; вирішити питання про розподіл судових витрат.

Ухвалою Крюківського районного суду м Кременчука Полтавської області від 31.05.2021 відкрито провадження у справі, справу визначено розглядати в порядку спрощеного позовного провадження.

24.02.2022 ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області судове засідання у справі призначене на 22.03.2022 визначено проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Однак, судове засідання призначене на 22.03.2022 відкладено у зв`язку з технічними причинами (відсутнє інтернет з`єднання).

Враховуючи зазначене суд дійшов таких висновків.

Згідно із положеннями ст. 212 ЦПК України, учасники справи за їхнім клопотанням мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду; суд за клопотанням учасника справи може постановити ухвалу про проведення судового засідання в режимі відео конференції не пізніше п`яти днів до судового засідання.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Згідно ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до ч. 11 ст. 212 ЦПК України, використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Дослідивши матеріали справи, приймаючи до уваги клопотання представника відповідача ПАТ «Страхова компанія «УНІКА», яка бажає приймати участь в судових засіданнях з розгляду справи в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису, суд вважає за доцільне проведення судових засідань в режимі відеоконференції для забезпечення прав учасника справи.

Керуючись статтями 212, 260 ЦПК України, суддя

постановив:

Судовий розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «УНІКА» про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо - транспортної пригоди проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «УНІКА» про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо - транспортної пригоди, призначене на 22 квітня 2022 року о 14 год. 00 хв., провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon» (

https://easycon.com.ua). Електронна адреса, за якою зареєстрований представник відповідача - ОСОБА_4 , як користувач системи «EasyCon» - ІНФОРМАЦІЯ_1

Роз`яснити представнику відповідача - ОСОБА_5, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вона зобов`язана зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі у судовому засіданні.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для підтвердження особи, учасникам справи необхідно мати електронний підпис, а якщо особа не має такого підпису, то документ, який посвідчує особу.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя І.І.Дядечко

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення21.03.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103724350
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —537/1340/21

Ухвала від 21.08.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 30.06.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 13.06.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 21.03.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 23.02.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

ДЯДЕЧКО І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні