Ухвала
від 04.04.2022 по справі 240/30625/21
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 квітня 2022 року м. Житомир справа № 240/30625/21

категорія 108010100

Житомирський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Панкеєвої В.А., розглянувши у письмовому провадженні в справі за позовом ОСОБА_1 до Головного спеціаліста відділу державної реєстрації засобів масової інформації та громадських формуваньу Житомирській області Управління державної реєстрації Центрально-Західного міжрегіонального управління, Міністерства юстиції України, Державного реєстратор Центру надання адміністративних послуг Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області Кільніцької Катерини Анатоліївни про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправними та скасувати рішення державного реєстратора - головного спеціаліста відділу держаної реєстрації засобів масової інформації та громадських формувань у Житомирській області Управління державної реєстрації Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницькій) Поліщук Оксани Валеріївни, про відмову у державній реєстрації від 06.10.2021 (код: 273440637347);

- визнати організаційно-правову форму - «(815) громадська організація», формою що повинна використовуватися при реєстрації громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону, що створюються на підставі Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону»;

- визнати суб`єктом державної реєстрації громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону, що створюються на підставі Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» - територіальні органи Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі;

- зобов`язати органи державної реєстрації скасувати рішення про державну реєстрацію юридичної особи «Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (код ЄДРПОУ 44360242);

- зобов`язати Центрально-Західнє міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницькій), що є територіальним підрозділом Міністерства юстиції України, зареєструвати громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (ГФ КОП) - як громадську організацію (код організаційно правової форми 815).

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 25.10.2021 відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення учасників справи.

Ухвалою суду від 14.12.2021 клопотання ОСОБА_1 про залучення співвідповідача задоволено, залучено державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області Кільніцьку Катерину Анатоліївну співвідповідачем по адміністративній справі №240/30625/21. Зобов`язано державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області Кільніцьку Катерину Анатоліївну надати до матеріалів справи всі наявні документи щодо прийняття рішення про державну реєстрацію юридичної особи «Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (код ЄДРПОУ 44360242).

21 січня 2022 року на адресу суду надійшов відзив державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області Кільніцької Катерини Анатоліївни від 21.12.2021 №209. По змісту відзиву проти задоволення позову в частині скасування державної реєстрації створення юридичної особи «Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (код ЄДРПОУ 44360242) заперечує.

Витребувані ухвалою суду від 14.12.2021 докази державним реєстратором Центру надання адміністративних послуг Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області Кільніцькою Катериною Анатоліївною надано не було.

Повідомлено, що центр надання адміністративних послуг Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області не є уповноваженим суб`єктом для зберігання реєстраційних справ, документи, що стали підставою для державної реєстрацій створення юридичної особи «Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (код ЄДРПОУ 44360242) передані на зберігання відповідному суб`єкту державної реєстрації, уповноваженому зберігати реєстраційні справи.

Ухвалою суду від 31.01.2022 повторно витребувано у відповідача необхідні докази.

У відповідь на ухвалу від 31.01.2022 державний реєстратор Кільніцька Катерина Анатоліївна листом від 14.02.2022 №28 повідомила, що реєстраційна справа в паперовій формі зберігається у суб`єкта державної реєстрації за місцезнаходженням юридичної особи, громадського формування, фізичної особи - підприємця.

Суб`єкт державної реєстрації, який провів реєстраційну дію, протягом трьох робочих днів з дня її проведення надсилає документи, подані для проведення реєстрації, відповідному суб`єкту державної реєстрації, уповноваженому зберігати реєстраційні справи.

Оскільки Центр надання адміністративних послуг Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області не є уповноваженим суб`єктом для зберігання реєстраційних справ, документи, що стали підставою для державної реєстрації створення юридичної особи «Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (код ЄДРПОУ 44360242) передані на зберігання відповідному суб`єкту державної реєстрації, уповноваженому зберігати реєстраційні справи, а саме Департаменту реєстрації Житомирської міської ради згідно супровідного листа від 27.08.2021 року № 104.

До відповіді надано лист від 27.08.2021 року № 104, що свідчить про передачу документів реєстраційної справи юридичної особи «Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (код ЄДРПОУ 44360242) Департаменту реєстрації Житомирської міської ради.

У зв`язку з відсутністю необхідних для встановлення обставин справи доказів, суд дійшов наступного висновку.

Статтею 72 КАС України передбачено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно з ч. 3 ст. 77 КАС України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

За приписами частини 3 статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно з ч. 7 ст. 80 КАС України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

З огляду на наведене, з урахуванням норм чинного законодавства, з метою з`ясування дійсних обставин справи, та з урахуванням підтвердження перебування необхідних доказів, суд дійшов висновку про наявність підстав для витребування у Департаменту реєстрації Житомирської міської ради всіх наявних документів щодо прийняття рішення про державну реєстрацію юридичної особи «Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (код ЄДРПОУ 44360242).

Керуючись статтями 248, 250, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Витребувати у Департаменту реєстрації Житомирської міської ради всі наявні документи щодо прийняття рішення про державну реєстрацію юридичної особи «Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Корпус охорони Полісся» (код ЄДРПОУ 44360242).

Направити на адресу суду витребувані документи протягом трьох днів з дня отримання ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею та окремо не оскаржується.

Суддя В.А. Панкеєва

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103855775
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

Судовий реєстр по справі —240/30625/21

Ухвала від 11.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 10.01.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Панкеєва Вікторія Анатоліївна

Ухвала від 19.12.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Постанова від 21.10.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 21.08.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 06.07.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 05.06.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Рішення від 03.05.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Панкеєва Вікторія Анатоліївна

Ухвала від 04.04.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Панкеєва Вікторія Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні