Ухвала
від 03.04.2022 по справі 375/1078/20
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/1078/20

Провадження № 2/375/110/22

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

04 квітня 2022 року смт Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області у складі:

головуючої судді Чорненької О.І.,

при секретарі судового засідання Киричок В.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, в залі суду в смт Рокитне, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, матеріали цивільної справи Ольшаницької сільської ради, ЄДОПОУ 04361864, місце знаходження за адресою: Київська область, Білоцерківський район, с. Ольшаниця, вул. Центральна, 25, до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, ЄДРПОУ 39817550, місще знаходження за адресою: м. Київ, вул. Серпова, 3/14, та ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Рокитнянська селищна рада Білоцерківського району Київської області код ЄДРПОУ 04358997, юридична адреса: 09601, Київська область, Білоцерківський район, смт Рокитне, вул. Незалежності, буд. 2, адреса для листування: 09601, Київська область, Білоцерківський район, смт Рокитне, вул. Першотравнева, 5, про визнання недійсним державного акта на право власності на земельні ділянку та скасування державної реєстрації земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача у справі - адвокат Іллінський О.В. (ордер КС №388090 від 07.06.2019) звернувся до суду з позовом про визнання недійсним державного акта на право власності на земельні ділянку та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що у технічній документації із земельного устрою відсутні заява ОСОБА_1 , акт перенесення в натурі меж земельної ділянки, у графі "Із записом ознайомлений" відсутній підпис власника земельної ділянки.

Як пояснив ОСОБА_1 , що він має у власності земельну ділянку з кадастровим номером 3223784000:05:003:0022, однак про оформлення за ним права власності на земельну ділянку з кадастровим номером 3223784000:05:001:0001 дізнався лише у 2019 році, державного акта на неї він не отримував.

Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 09 квітня 2021 року зазначена позовна заява прийнята до розгляду, відкрито провадження у справі та ухвалено проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання.

Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 12 липня 2021 року Рокитнянську селищну раду Білоцерківського району Київської області як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача. В підготовче судове засідання 04 квітня 2022 року позивач та представник позивача, будучи належним чином повідомлені, у судове засідання не з`явилися.

Відповідач ОСОБА_1 , через канцелярію суду, надіслав заяву про розгляд справи без його участі.

Натомість представником Головного управління Держгеокадастру у Київській області Ю.В. Кутас надано суду відзив на позов, відповідно до якого заявлений позов не визнає та просить визнати його неналежним відповідачем у справі.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору: Рокитнянська селищна рада Білоцерківського району Київської області в судове засідання свого представника не направила.Однак, через канцелярію суду, представником третьої особи О. Слободяник надіслано заяву в якій зазначено, що заперечення, заяви, клопотання по справі відсутні, позовні вимоги підтримує та просить проводити судове засідання без її участі за наявними матеріалами у справі.

Відповідно до вимог частини 1 статті 196 ЦПК України метою проведення підготовчого засідання є виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження.

В підготовчому провадженні суд встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання.

В ході підготовчого засідання, судом визначено наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, шляхом надання пояснень по справі сторонами провадження та дослідження письмових доказів, що містяться у матеріалах справи.

Вирішуючи заявлене клопотання представником відповідача щодо визнання Головного управління Держгеокадастру у Київській області неналежним відповідачем у справі суд керується вимогами ч. 2 ст. 51 ЦПК України, де зазначено, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Від позивача до суду клопотання позивача щодо заміни відповідача належним відповідачем чи залучення співвідповідача не надходило.

Окрім того, з урахуванням положень статтею 197 ЦПК України в підготовчому провадженні: остаточно визначено предмет спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; визначено обставини справи, які підлягають встановленню; відводів не заявлено; визначено порядок розгляду справи; вчинено дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з пунктом 15 частини 2 статті 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 2 статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає. Сторонами мирової угоди не укладено, інших клопотань не заявлено. На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.76, 91, 179, 197-200, 261, 353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Ольшаницької сільської ради до Головного управління Держгеокадастру у Київській області та ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Рокитнянська селищна рада Білоцерківського району Київської області, про визнання недійсним державного акта на право власності на земельні ділянку та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Визначити наступний порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, шляхом надання пояснень по справі сторонами провадження та дослідження письмових доказів, що містяться у матеріалах справи.

Призначити цивільну справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 15 годину 00 хвилин 26 травня 2022 року у залі судових засідань №1 Рокитнянського районного суду Київської області за адресою: вул. Заводська, 11, смт Рокитне, Білоцерківського району, Київської області.

Про час, дату та місце судового засідання повідомити сторін у справі.

Отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи мають можливість на офіційному веб-порталі судової влади України у мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://rk.ko.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

СудРокитнянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.04.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу103893534
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —375/1078/20

Рішення від 21.11.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 03.04.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні