Ухвала
від 10.04.2022 по справі 548/458/22
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/458/22

Провадження №2/548/349/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

11 квітня 2022 року м. Хорол

Суддя Хорольського районного суду Полтавської області Старокожко В.П., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , ОСОБА_2 , адреса: АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , адреса: АДРЕСА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СІСТЕМАГРО», адреса: м. Миколаїв, вул. Садова, буд. 1, оф. 206, Миколаївської області, представник позивачів: адвокат Бондаренко Ольга Володимирівна, адреса: м. Лубни, 3-й провулок Короленка, буд. 47, про визнання договору оренди землі неукладеним, скасування державної реєстрації права оренди на земельну ділянку та повернення земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Позивачі звернулися до Хорольського районного суду Полтавської області з указаною позовною заявою.

Позов підсудний Хорольському районному суду Полтавської області.

Позовну заяву подано відповідно до вимог ст. 175 ЦПК. До позову додано всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги. Тому, підстав для залишення позову без руху та повернення цього позову позивачам немає.

По справі у належному розмірі сплачено судовий збір, наявні відомості про його зарахування до спеціального фонду державного бюджету.

За таких обставин маються підстави для відкриття провадження по справі.

З огляду на те, що ціна позову не перевищує ста прожиткових мінімумів для працездатних осіб, є підстави вважати, що ця справа є малозначною, має незначну складність і у відповідності до положень ч. 4, 6 ст. 19 ЦПК України може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін за наявними матеріалами.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 185, 187, 277 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,представник позивачів: ОСОБА_4 , провизнання договоруоренди землінеукладеним,скасування державноїреєстрації праваоренди наземельну ділянкута поверненняземельної ділянкиприйняти до розгляду та відкрити провадження по справі.

Справу розглядатиза правиламиспрощеного позовногопровадження звикликом сторіну судовезасідання,призначене на09 травня 2022 року о 13:00 год. в Хорольському районному суді: м. Хорол, вул. Незалежності, 82, Полтавської області.

В судове засідання викликати учасників справи шляхом направлення даної ухвали суду на адреси сторін без додаткового виклику їх судовою повісткою. Особа, яка одержала судову дану ухвалу у зв`язку з відсутністю адресата, за першої можливості зобов`язана вручити її адресату. У випадку неявки учасник справи зобов`язаний повідомити суд про причини неявки, оскільки розгляд справи може бути здійснений за його відсутності.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі одночасно з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Відповідач має право:

- протягом 16 днів з дня вручення цієї ухвали надіслати безпосередньо до канцелярії суду відзив на позов з доданими доказами на яких він грунтується, а також подати зустрічний позов протягом 16 днів,

- в разі подання відповіді на відзив протягом 5 днів подати заперечення,

- визнати позовні вимоги або їх частину на будь-якій стадії судового процесу,

- подати заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Позивач має право:

- протягом 5 днів з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив,

- відмовитися від позовних вимог або їх частини на будь-якій стадії судового процесу,

- збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання,

- подати заяву про зміну предмету або підстави позову не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити сторонам, що:

-копії відзиву,відповіді навідзив,заперечень,письмових доказів,заяви прозбільшення абозменшення позовнихвимог,заяви прозміну предметачи підставипозову,пояснень третьоїособи щодопозову абовідзиву,заяви проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції,що подаютьсядо суду,заздалегідь надсилаютьсяабо надаютьсяособою,яка їхподає,іншим учасникамсправи,а копіязаяви прозалучення третьоїособи лише ційособі. Суд відмовляє у прийнятті відповідних заяв та доказів у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи;

- у випадку наявності підстав для відводу судді відповідна заява повинна бути подана учасником справи протягом 10 днів з дня отримання ним цієї ухвали;

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Якщо вказані вище документи та докази не можуть бути подані до суду у встановлений строк учасники справи повинні про це повідомити суд письмово із зазначенням причин їх неподачі. Відповідно до ч. 5 ст. 95 ЦПК України при наданні доказів у копіях учасник справи підтверджує відповідністькопії оригіналусвоїм підписом із зазначенням дати такого посвідчення.

Вказану цивільну справу розглядатиме суддя Хорольського районного суду Старокожко В.П. одноособово.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній веб-сторінці Хорольського районного суду https://hr.pl.court.gov.ua/sud1628/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.П. Старокожко

СудХорольський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.04.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу103907644
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —548/458/22

Рішення від 07.11.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 28.08.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 08.05.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 10.04.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні