Ухвала
від 10.04.2022 по справі 460/2405/14-ц
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/2405/14-ц

Провадження №2/944/23/22

УХВАЛА

11.04.2022 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області

в складі: головуючого суддіПоворозника Д.Б.

з участю секретаря судового засіданняКлимейко Л.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Яворові адміністративну справу за позовом Акціонерного товариства "Львівська залізниця" в особі регіональної філії "Львівська залізниця" до ОСОБА_1 , третя особа Львівська міська рада про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою,

в с т а н о в и в:

Державне територіально-галузеве об`єднання «Львівська залізниця» звернулося в суд з позовом до ОСОБА_1 про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою.

Справа розподілена судді Яворівського районного суду Львівської області Варениці В.С. та ухвалою судді від 25 липня 2014 року відкрито провадження у справі.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11 жовтня 2016 року головуючим суддею визначено Теслю Б.І.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13 травня 2017 року головуючим суддею визначено Кондратьєву Н.А.

Ухвалою судді від 15 травня 2017 року суддею Кондратьєвою Н.А. справу прийнято до провадження та призначено судове засідання.

20 жовтня 2017 року до участі в розгляді справи в якості третьої особи залучено Рясне-Руську сільську раду Яворівського району Львівської області.

24 травня 2021 року представник позивача подав клопотання про заміну третьої особи у справі Рясне-Руську сільську раду Яворівського району Львівської області на його правонаступника Львівську міську раду.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу справи між суддями від 28 жовтня 2021 року головуючим суддею визначено Повогорозника Д.Б.

Ухвалою Яворівського районного суду Львівської області від 22 лютого 2022 року замінено третю особу у справі Рясне-Руську сільську раду Львівської області на його правонаступника Львівську міську раду.

Сторони по справі не з`явилися в судове засідання, хоч належним чином були повідомлені про час та місце розгляду справи.

Представник відповідача Львівської міської ради подав клопотання про розгляд справи у його відсутності, рішення просив прийняти у відповідності до закону.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється відповідно до ч. 2ст. 247 Цивільного процесуального кодексу Україниу зв`язку з неявкою у судове засідання учасників справи.

Частинами 4, 5ст. 268 Цивільного процесуального кодексу Українипередбачено, що у разі неявки всіх учасників справи у судове засідання, яким завершується розгляд справи, або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, суд підписує рішення без його проголошення.

Датою ухвалення рішення є дата його проголошення (незалежно від того, яке рішення проголошено повне чи скорочене). Датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Отже, враховуючи наведені вище вимоги процесуального закону, датою ухвалення судом ухвали в даній справі, призначеній до розгляду на 05 квітня 2022 року, є дата складення повної ухвали суду 11 квітня 2022 року.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд прийшов до наступного.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

З позовної заяви вбачається, що позивач просить зобов`язати відповідача усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою, яка знаходиться в постійному користуванні ДТГО «Львівська залізниця», а саме звільнити самовільно зайняту земельну ділянку в межах Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області на 4 км+817м -4км+843м з правої сторони за ходом кілометрів ділянки Рясне-Кар`єрна, шляхом демонтажу сітчастої огорожі, яка розміщена на цій земельній ділянці.

У провадженні Яворівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області до ДТГО "Львівська залізниця" про скасування полоси відведення залізниці та визнання недійсним "Плана границ полосьі овода линии Львов-Яворов Львовской железной дороги 1950 года".

З урахуванням наведеного, суд приходить до висновку, що розгляд даноїцивільної справиє неможливимдо вирішенняцивільної справи№460/1539/15-цза позовомРясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області до ДТГО "Львівська залізниця" про скасування полоси відведення залізниці та визнання недійсним "Плана границ полосьі овода линии Львов-Яворов Львовской железной дороги 1950 года",а тому провадження в даній справі слід зупинити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 251 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Провадження у справі за позовом Акціонерного товариства "Львівська залізниця" в особі регіональної філії "Львівська залізниця" до ОСОБА_1 , третя особа Львівська міська рада про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, зупинити до набрання законної сили судовим рішенням в цивільній справі №460/1539/15-ц за позовом Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області до ДТГО "Львівська залізниця" про скасування полоси відведення залізниці та визнання недійсним "Плана границ полосьі овода линии Львов-Яворов Львовской железной дороги 1950 года".

Повний текст узвали суду складено 11 квітня 2022 року.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її складення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду через Яворівський районний суд Львівської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Д.Б.Поворозник

Дата ухвалення рішення10.04.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103960017
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —460/2405/14-ц

Постанова від 24.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Постанова від 04.09.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 04.09.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 01.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 15.03.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Рішення від 15.03.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 10.04.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні