Ухвала
від 11.04.2022 по справі 216/3579/21
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/3579/21

провадження 2/216/841/22

УХВАЛА

іменем України

про витребування доказів

12 квітня 2022 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі головуючого судді Кузнецова Р.О.,

за участі секретаря судового засідання Кацюби В.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні, в залі судових засідань №4 приміщення суду в м. Кривому Розі Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Державного підприємства «Кривбасшахтозакриття» про примусове виконання обов`язку щодо відселення, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області знаходиться вказана цивільна справа.

Представник позивачів в підготовче судове засідання не з`явився, надав суду заяву про витребування з Державного підприємства «Кривбасшахтозакриття» належним чином завірені копії наступних документів: 1) Наказу Міністерства промислової політики України від 14.02.2007 року «Про невідкладні заходи щодо відселення мешканців сел. Карнаватка м. Кривіш Ріг»; 2) Наказу Міністерства промислової політики України від 31.08.2010 року №422 «Про затвердження робочого проекту «Про затвердження робочого проекту «Коригування робочого проекту «Ліквідація шахти «Саксагань» в частині відселення мешканців жтм. Карнаватка на базі робочих проектів «Ліквідація шахти Саксагань» та «Реструктуризації ДП РУ ім. Кірова шпяхом закриття (ліквідації)»; 3) Робочого проекту «Про затвердження робочого проекту «Коригування робочого проекту «Ліквідація шахти «Саксагань» в частині відселення мешканців жтм Карнаватка на базі робочих проектів «Ліквідація шахти Саксагань» та «Реструктуризації ДП РУ ім. Кірова шляхом закриття (ліквідації)» затверджену Наказом Міністерства промислової політики України від З1.08.2010 року №422; 4) Робочого проекту «Коригування робочого проекту «Ліквідація шахти «Саксагань» в частині відселення мешканців жтм. Карнаватка на базі робочих проектів «Ліквідація шахти Саксагань» та «Реструктуризації ДП РУ ім. Кірова шляхом закриття (ліквідації)» від 2008 року.

Учасники справи в підготовче судове засідання не з`явилися. Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Дослідивши клопотання про витребування доказів, суд дійшов наступного висновку.

Згідно частин 1, 2 статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно ч. 6 статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи предмет спору, обставини, якими обґрунтовуються позовні вимоги, для можливості повного та всебічного дослідження всіх обставин справи та з метою скорочення строків розгляду справи, суд приходить до висновку що клопотання представника позивачів підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 84, 223, 247, 258-260 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивачів про витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати з Державного підприємства «Кривбасшахтозакриття» належним чином завірені копії наступних документів: 1) Наказу Міністерства промислової політики України від 14.02.2007 року «Про невідкладні заходи щодо відселення мешканців сел. Карнаватка м. Кривіш Ріг»; 2) Наказу Міністерства промислової політики України від 31.08.2010 року №422 «Про затвердження робочого проекту «Про затвердження робочого проекту «Коригування робочого проекту «Ліквідація шахти «Саксагань» в частині відселення мешканців жтм. Карнаватка на базі робочих проектів «Ліквідація шахти Саксагань» та «Реструктуризації ДП РУ ім. Кірова шпяхом закриття (ліквідації)»; 3) Робочого проекту «Про затвердження робочого проекту «Коригування робочого проекту «Ліквідація шахти «Саксагань» в частині відселення мешканців жтм Карнаватка на базі робочих проектів «Ліквідація шахти Саксагань» та «Реструктуризації ДП РУ ім. Кірова шляхом закриття (ліквідації)» затверджену Наказом Міністерства промислової політики України від З1.08.2010 року №422; 4) Робочого проекту «Коригування робочого проекту «Ліквідація шахти «Саксагань» в частині відселення мешканців жтм. Карнаватка на базі робочих проектів «Ліквідація шахти Саксагань» та «Реструктуризації ДП РУ ім. Кірова шляхом закриття (ліквідації)» від 2008 року.

Копії витребуваних доказів направити до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Першотравнева, 12) безпосередньо в термін до 28 липня 2022 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України за невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні, з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Державного підприємства «Кривбасшахтозакриття» про примусове виконання обов`язку щодо відселення до 29 липня 2022 року, о 10 годині 00 хвилин в залі судових засідань №4 приміщення Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, розташованого за адресою: вулиця Першотравнева, будинок 12, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50000.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.О.КУЗНЕЦОВ

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення11.04.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104057055
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —216/3579/21

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Постанова від 27.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Постанова від 27.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Постанова від 27.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Рішення від 26.09.2023

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

Ухвала від 11.04.2022

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні