Ухвала
від 21.04.2022 по справі 208/1842/22
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/1842/22

№ провадження 1-кс/208/447/22

УХВАЛА

Іменем України

21 квітня 2022 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого спеціальної поліції СВ Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, -

в с т а н о в и в:

Слідчий спеціальної поліції СВ Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

У своєму клопотанні просить суд надати слідчому спеціальної поліції СВ Кам`янського РУП капітану поліції ОСОБА_3 та оперуповноваженим ВКП Кам`янського РУП, які здійснюють супровід кримінального провадження: майору поліції ОСОБА_4 та майору поліції ОСОБА_5 тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою АДРЕСА_1 , а саме виписку по руху коштів по р\р р\р НОМЕР_1 , відкритого ФОП " ОСОБА_6 " (ІПН НОМЕР_2 , МФО НОМЕР_3 ) за період часу з 01.01.2021 по 01.03.2022.

В судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву про слухання справи без його участі, клопотання підтримав в повному обсязі, просив задовольнити.

Слідчий суддя, вивчивши надані суду матеріали клопотання, вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів клопотання службові особи ОКП " ІНФОРМАЦІЯ_2 " дію за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " та ФОП " ОСОБА_6 ", шляхом зловживання службовим становищем привласнили бюджетні кошти ОКП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

За даним фактом СУ ГУНП в Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за №12022041160000136 від 18.02.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

В ході проведення заходів отримано інформацію стосовно Службові особи ОКП " ІНФОРМАЦІЯ_2 " дію за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " та ФОП " ОСОБА_6 ", шляхом зловживання службовим становищем привласнили бюджетні кошти ОКП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

В ході досудового розслідування встановлено підприємство ОКП " ІНФОРМАЦІЯ_2 " ( АДРЕСА_2 , ЕДРПОУ НОМЕР_4 , р\р НОМЕР_5 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », МФО НОМЕР_6 , ІПН НОМЕР_7 ) співпрацювало з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " ( АДРЕСА_3 , ЕДРПОУ НОМЕР_8 р\р НОМЕР_9 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », МФО НОМЕР_10 ), у рамках договору поставки №5-21 від 04.06.2021.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що підприємство ОКП " ІНФОРМАЦІЯ_2 " ( АДРЕСА_2 , ЕДРПОУ НОМЕР_4 , р\р НОМЕР_5 , МФО НОМЕР_6 , ІПН НОМЕР_7 ) співпрацювало з ФОП " ОСОБА_6 " ( АДРЕСА_4 , ІПН НОМЕР_2 , р\р НОМЕР_1 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_3 ), у рамках договору поставки №8 від 10.10.2021.

Враховуючи викладене, з метою встановлення істини по кримінальному провадженню та з`ясування обставин вчиненого кримінального правопорушення слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів для вивчення та дослідження, а також долученні до матеріалів кримінального провадження, в якості речових доказів, оригіналів документів (або належним чином завірених копій), які що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою АДРЕСА_1 , а саме виписку по руху коштів по р\р НОМЕР_1 , відкритого ФОП " ОСОБА_6 " (ІПН НОМЕР_2 , МФО НОМЕР_3 ) за період часу з 01.01.2021 по 01.03.2022.

Згідност.60 Закону України «Про банки та банківську діяльність»інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третіми особами при наданні послуг банку, в точу числі відомості про банківські рахунки клієнтів та про операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди, є банківською таємницею, тобто відносяться до охоронюваної законом таємниці. Іншими способами, крім тимчасового доступу до вказаних документів, які містять охоронювану законом таємницю, неможливо довести вказані вище обставини. Згідност.62 Закону України «Про банки та банківську діяльність»інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Самі по собі вищевказані відомості та документи та в сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, що підлягають доказуванню: події кримінального правопорушення, винуватість підозрюваних, вид і розмір шкоди, яку було завдано, та обставини які впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, можливість використання їх як доказів та неможливість іншими способами довести обставини вчиненого кримінального правопорушення, тому слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », розташованого за адресою АДРЕСА_5 .

Частиною 1 ст. 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Частиною 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв?язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Абзацом 1 ч. 6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчим не доведено та невмотивовано, що виникла необхідність в тимчасовому доступі саме з 01.01.2021 р. до 10.10.2021 р. тобто до часу укладання договору.

Тому слідчий суддя вважає надати слідчому спеціальної поліції СВ Кам`янського РУП капітану поліції ОСОБА_3 та оперуповноваженим ВКП Кам`янського РУП, які здійснюють супровід кримінального провадження: майору поліції ОСОБА_4 та майору поліції ОСОБА_5 тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою АДРЕСА_1 , а саме виписку по руху коштів по р\р р\р НОМЕР_1 , відкритого ФОП " ОСОБА_6 " (ІПН НОМЕР_2 , МФО НОМЕР_3 ) за період часу з 10.10.2021, відповідно до договору поставки № 8 від 10.10.2021 р. по 01.03.2022 р. так як виписка має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, в іншій спосіб довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо, що виправдовує застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. ст. 159, 161, 162, 163, 164 КПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого спеціальної поліції СВ Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, задовольнити частково.

Надати слідчому спеціальної поліції СВ Кам`янського РУП капітану поліції ОСОБА_3 за дорученням слідчого оперуповноваженим ВКП Кам`янського РУП, які здійснюють супровід кримінального провадження: майору поліції ОСОБА_4 та майору поліції ОСОБА_5 тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою АДРЕСА_1 , а саме виписку по руху коштів по р\р р\р НОМЕР_1 , відкритого ФОП " ОСОБА_6 " (ІПН НОМЕР_2 , МФО НОМЕР_3 ) за період часу з 10.10.2021 р. по 01.03.2022 р.

В іншій частині позовних вимог, відмовити.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення21.04.2022
Оприлюднено17.05.2024
Номер документу104102641
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —208/1842/22

Ухвала від 20.06.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 13.06.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 31.05.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 20.05.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 20.05.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 27.04.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 21.04.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 21.04.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні