Ухвала
від 28.04.2022 по справі 707/3135/21
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/3135/21

2/707/218/22

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

29 квітня 2022 року м. Черкаси

Черкаський районний суд Черкаської області у складі:

головуючої судді Миколаєнко Т.А.,

за участі: секретаря судового засідання Хандусь І.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,приватного нотаріусаЧеркаського міськогонотаріального округуЧеркаської областіАлексєєва МаксимаЮрійовича,Товариства зобмеженою відповідальністю«АГРОТЕХСЕРВІС МОШНИ»;третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області; про скасування реєстрації права власності,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою до ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Черкаського міського нотаріального округу Черкаської області Алексєєва М.Ю. та ТОВ «АГРОТЕХСЕРВІС МОШНИ»; третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області; у якій просить суд:

- скасувати реєстрацію права власності із скасуванням розділу ОСОБА_2 , на земельну ділянку площею 1,51 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташована на території Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, державний акт серія ЯИ № 612733 від 06 лютого 2012 року, кадастровий номер 7124985000:02:003:0127, номер запису про право власності 10713646, скасувавши одночасно похідне речове право, а саме право оренди ТОВ «АГРОТЕХСЕРВІС МОШНИ», зареєстроване на підставі договору оренди № б/н від 01 липня 2015 року, номер запису про інше речове право 10713898;

- стягнути з відповідачів на користь позивача судові витрати.

Ухвалою судді Черкаського районного суду Черкаської області Миколаєнко Т.А. від 10 січня 2022 року відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання на 15 лютого 2022 року, запропоновано відповідачам протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву, а також роз`яснено їм право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву; встановлено третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень /а.с. 33-35/.

09 лютого 2022 року від третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, у межах строку, встановленого судом, надійшли до суду письмові пояснення, разом здоказами направленняїхніх копійіншим учасникамсправи,які долученідо матеріалівсправи /а.с. 48-49/.

15 лютого 2022 року справу було знято з розгляду у зв`язку з перебуванням головуючої у справі судді Миколаєнко Т.А. на лікарняному.

Чергове судове засідання призначено на 25 березня 2022 року.

25 березня 2022 року у зв`язку з неявкою учасників справи, враховуючи військову агресію Російської Федерації проти України та введення 24 лютого 2022 року Указом Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнного стану на території України строком на 30 діб, який Указом Президента України від 14.03.2022 № 133/2022 продовжено з 05 години 30 хвилин 26 березня 2022 року строком на 30 діб, проведення розгляду справи відкладено до 29 квітня 2022 року.

Сторони, будучи належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення підготовчого розгляду справи, у підготовче судове засідання не з`явилися.

Позивач ОСОБА_1 та представник відповідача ТОВ «АГРОТЕХСЕРВІС МОШНИ» про причини неявки суд не повідомили.

Представник відповідача ОСОБА_2 адвокат Горобець С.О. звернувся до суду з письмовим клопотанням про проведення підготовчого розгляду справи без участі відповідача та її представника, у якому просив закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідач приватний нотаріус Черкаського міського нотаріального округу Черкаської області Алексєєв М.Ю. скерував на адресу суду лист, у якому просив розгляд справи провести без його участі, у вирішенні спору поклався на розсуд суду.

Представник третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів, - Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Сіроштан О.М. також звернулася до суду з письмовою заявою, у якій просила підготовче судове засідання та подальший судовий розгляд проводи без участі представника даної установи.

Частиною 3 статті 211 ЦПК України визначено, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до частини 1 статті 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи.

За приписами частини 2 статті 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За вказаних обставин суд вважає можливим провести підготовче судове засідання за відсутності учасників справи та без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Оглянувши матеріали цивільної справи, суд вважає необхідним зазначити наступне.

Відповідно до статті 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Згідно з частиною 1 статті 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

За приписами пункту 15 частини 2 статті 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

За змістом частини 2 статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому судовому засіданні, проведеному за правилами ст.ст. 189, 197, 198 ЦПК України, остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог та склад учасників судового процесу; встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований; визначено обставини, які входять до предмета доказування, та обсяг доказів; а також порядок розгляду справи; підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає; клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло; відводів не заявлено; до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно. Підстави для відкладення підготовчого судового засідання відсутні. Підстав для колегіального розгляду справи, передбачених ст. 34 ЦПК України, не встановлено.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Керуючись ст.ст. 196-200, 259, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовчепровадження уцивільній справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,приватного нотаріусаЧеркаського міськогонотаріального округуЧеркаської областіАлексєєва МаксимаЮрійовича,Товариства зобмеженою відповідальністю«АГРОТЕХСЕРВІС МОШНИ»;третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області; про скасування реєстрації права власності.

Призначити справу до судового розгляду по суті в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні на 14 годину 00 хвилин 01 червня 2022 року, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справу розглядати суддею одноособово.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Ознайомитись з повним текстом ухвали, в електронній формі, сторони можуть за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» в мережі Інтернет за веб-адресою: https://ck.ck.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя: Т. А. Миколаєнко

СудЧеркаський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення28.04.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104124230
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —707/3135/21

Рішення від 31.05.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 28.04.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Миколаєнко Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні