Ухвала
від 02.05.2022 по справі 192/1624/21
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1624/21

Провадження № 2/192/68/22

Ухвала

03 травня 2022 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Стрельникова О.О.

за участю: секретаря судового засідання Савчукової В.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача адвоката Коваленка В.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Солоне, Солонянського району, Дніпропетровської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Меркурій-Миропіль» про розірвання договору оренди земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

В підготовче засідання надійшли заяви ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про залучення їх до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на боці позивача, оскільки вони є співвласниками спірної земельної ділянки позивача, і майбутнє рішення суду, може вплинути на їх права та обов`язки.

Крім того, судом встановлено, що іншим співвласником спірної земельної ділянки є ОСОБА_4 .

Судом поставлено на обговорення питання про залучення до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на боці позивача ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Сторони проти залучення третіх осіб до участі в справі заперечували.

Суд вислухавши сторони, ознайомившись з матеріалами справи, приходить до такого висновку.

Частиною 1 ст. 53 ЦПК України передбачено, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 є співвласниками на праві спільної сумісної власності разом з позивачем земельної ділянки з кадастровим номером 1225083000:01:006:0008, договір оренди якої просить розірвати позивач (а.с. 1-7).

Таким чином, суд вважає, що ухвалене по справі судове рішення, може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , щодо їх права володіння зазначеної земельною ділянкою, і тому дані особи підлягають залученню до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на боці позивача.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

У зв`язку з чим, суд вважає, що підготовче засідання слід відкласти і надати третім особм строк для подання пояснень на позов.

На підставі викладеного, керуючисьст.ст. 53, 198 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяви ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про залучення до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на боці позивача задовольнити.

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Меркурій-Миропіль» про розірвання договору оренди земельної ділянки ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на боці позивача ОСОБА_1 .

Зобов`язати позивача направити на адресу третіх осіб копію позовної заяви з додатками та надати суду докази про таке направлення в строк до 10травня 2022 року.

Надати третім особам строк для подання пояснень до канцелярії суду до 22травня 2022 року.

Роз`яснити третім особам, що копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Встановити сторонам строк подання відповіді на пояснення третіх осіб, у разі подання пояснень 30 травня 2022 року.

Відкласти підготовче засідання до 11 год. 00 хв. 31 травня 2022 року та викликати в підготовче засідання сторони і третіх осіб.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Стрельников О.О.

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення02.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104144496
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —192/1624/21

Рішення від 18.07.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Рішення від 17.07.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 02.05.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 30.03.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні