Ухвала
від 02.05.2022 по справі 914/490/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

03.05.2022 р. Справа № 914/490/22

Господарський суд Львівської області у складі судді Трускавецького В. П., розглянувши матеріали справи

за позовом: Комунального підприємства «Центр електронних платежів» Криворізької міської ради, м. Кривий Ріг,до відповідача:Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондор Логістик», м. Львів,про:стягнення 1'200,00 грн вартості недоотриманого товару.

Представники сторін не викликались (не повідомлялись).Встановив.

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Комунального підприємства «Центр електронних платежів» Криворізької міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондор Логістик» про стягнення 1'200,00 грн матеріальної шкоди та 44'496,00 грн пені.

Позивач обґрунтовує заявлений позов невиконанням відповідачем умов Договору на поставку палива № 42 від 15.06.2020 в частині поставки товару (дизельного палива) на суму 1'200,00 грн. Крім того, за неналежне виконання зобов`язань позивачем нараховано відповідачу 44'496,00 грн пені.

Ухвалою від 28.02.2022 судом визнано подані позивачем матеріали недостатніми для відкриття провадження у справі та залишено позовну заяву без руху у зв`язку із недотриманням позивачем положень процесуального закону щодо необхідності надіслання учасникам справи копії позовної заяви та додатків до неї.

29 квітня 2022 року канцелярією суду зареєстровано надіслану позивачем позовну заяву про стягнення вартості за недоотриманий товар (уточнена) (вх. № 8727/22), у якій заявником:

-виправлено недоліки, вказані в ухвалі суду від 28.02.2022;

-змінено вимогу, з якою позивач звернувся до відповідача та викладено її наступним чином: «Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондор Логістик» (код ЄДРПОУ 39046990) на користь Комунального підприємства «Центр електронних платежів» Криворізької міської ради (код ЄДРПОУ 43022656) вартість недоотриманого товару в розмірі 1'200,00 грн (одна тисяча двісті гривень 00 копійок)».

Відповідно до частини 1 статті 176 Господарського процесуального кодексу України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Відповідно до пункту 2 частини першої та частини третьої статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи (абз. 1 ч. 3 ст. 12 ГПК України).

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (п. 1 ч. 5 ст. 12 ГПК України).

Так, згідно частини 3 статті 247 ГПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Статтею 252 ГПК України встановлено особливості розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження. Так, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться (ч. 2). Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться (ч. 3). Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (ч. 5).

Таким чином, ознайомившись зі змістом позовної заяви та долученими до неї документами, враховуючи усунення недоліків позовної заяви та зазначені вище положення процесуального закону, за відсутності заявленого із позовом клопотання позивача про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, приймаючи до уваги характер спірних правовідносин, предмет доказування, ціну позову, яка не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, суд дійшов висновку, що дана справа є малозначною, а відтак, розгляд такої можливий за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників.

Керуючись ст. ст. 4, 12, 20, 46, 120, 121, 162, 164, 172, 176, 234, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позовну заяву прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

3.Розгляд справи по суті здійснювати без повідомлення учасників справи, в приміщенні Господарського суду Львівської області (адреса: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

4.Встановити відповідачу строк впродовж 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали, для надання суду відзиву на позовну заяву відповідно до ст. 165, 251 ГПК України. Відзив з доданими документами надіслати позивачу. Докази такого надіслання надати суду.

5.Встановити позивачу строк впродовж 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов, для подання відповіді на відзив. У разі подання такої відповіді до суду, зобов`язати позивача надіслати таку відповідь не пізніше наступного дня відповідачу. Докази такого надіслання надати суду.

6.Встановити відповідачу строк впродовж 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив, для подання заперечення. У випадку подання заперечення до суду не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами позивачу. Докази такого надіслання надати суду.

7.Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

8.Звернути увагу сторін, що

8.1.Заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 Господарського процесуального кодексу України.

8.2.У випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов`язок надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

Довести до відома сторін, що відповідно до пункту 4 частини 1 статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку, зокрема, невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 затверджено однойменний Указ Президента України. Зважаючи на зазначене суд звертається до учасників судового процесу з проханням надсилати всі процесуальні документи на електронну адресу суду: inbox@lv.arbitr.gov.ua. В назві файлу просимо зазначати номер справи, прізвище та ініціали судді. Крім того, інформацію щодо стану розгляду справи можна отримати в такий спосіб:

(032)255-03-64 канцелярія;

(032)255-04-12 інформаційна довідка щодо руху справ;

(032) 275-55-55 помічник судді;

http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/ - сайт.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Трускавецький В.П.

Дата ухвалення рішення02.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104166842
СудочинствоГосподарське
Суть:стягнення 1'200,00 грн вартості недоотриманого товару

Судовий реєстр по справі —914/490/22

Ухвала від 03.07.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Рішення від 02.07.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 02.05.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 27.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні