Ухвала
від 03.05.2022 по справі 162/89/22
ЛЮБЕШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №162/89/22

Номер провадження 2/162/76/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 травня 2022 року смт. Любешів

Любешівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Гладіч Н.І.,

при секретарі судових засідань Пилипчук Р.М.,

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні впорядку загальногопозовного провадженняцивільну справуза позовом ОСОБА_1 доЗакладу загальної середньої освіти «Ветлівський ліцей», Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради Волинської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, відновлення працівником своїх трудових обов`язків, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся із позовом до Закладу загальної середньої освіти «Ветлівський ліцей», Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради Волинської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, відновлення працівником своїх трудових обов`язків, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

ОСОБА_1 подав клопотання про витребування доказів, оскільки він самостійно надати такі докази не може, просить суд витребувати докази із закладу загальноїсередньої освіти«Ветлівський ліцей»,Управління гуманітарноїполітики Любешівськоїселищної радиВолинської області та надати в судове засідання належним чином завірені копії документів.

Перевіривши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що клопотання позивача підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно зі ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до вимог ч. 1статті 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Таким чином, обов`язковою умовою для винесення судом ухвали про витребування доказів є наявні у особи, яка бере участь у справі, складнощів у їх отриманні.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України,суд відкладає підготовче засідання в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи те, що позивачу необхідно витребувати дані докази з метою розгляду справи за його позовом до Закладу загальної середньої освіти «Ветлівський ліцей», Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради Волинської області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, відновлення працівником своїх трудових обов`язків, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, а також те, що їх подання заявником є неможливим, тому керуючись ст. ст. 76, 84 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати із закладу загальноїсередньої освіти«Ветлівський ліцей»,Управління гуманітарноїполітики Любешівськоїселищної радиВолинської області належним чином завірені копії наступних документів:

- наказ № 45-к від 13.04.2012 року про призначення ОСОБА_1 на посаду вчителя німецької мови навчальних класів;

- посадову інструкцію ОСОБА_1 ;

- трудовий договір укладений з ОСОБА_1 ..

Витребуванні докази, а в разі їх відсутності-відповідне повідомлення, подати суду до 15 год. 00 хв. 17.05.2022 року. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали направити сторонам для відома та закладу загальноїсередньої освіти«Ветлівський ліцей»,Управлінню гуманітарноїполітики Любешівськоїселищної радиВолинської області для виконання в частині витребування доказів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Н.І. Гладіч

СудЛюбешівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення03.05.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104167508
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —162/89/22

Рішення від 20.09.2023

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Глинянчук В. Д.

Рішення від 20.09.2023

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Глинянчук В. Д.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Глинянчук В. Д.

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Ухвала від 03.05.2022

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Ухвала від 23.03.2022

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні