Ухвала
від 11.05.2022 по справі 523/17415/14-ц
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/6412/22

Номер справи місцевого суду: 523/17415/14-ц

Головуючий у першій інстанції Пепеляшков О. С.

Доповідач Колесніков Г. Я.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

12.05.2022 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів:

головуючого Колеснікова Г.Я.,

суддів Сєвєрової Є.С., Цюри Т.В.,

ознайомившись з апеляційною скаргою адвоката Кирей ОлениВасилівни вінтересах ОСОБА_1 на заочнерішення Суворовськогорайонного судум.Одесивід 16липня 2015року уцивільній справіза позовомОдеської обласної організації інвалідів громадська організація "Інваліди надії в майбутнє" в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором позики, відсотків за користування грошима, інфляційних втрат,

ВСТАНОВИВ:

У листопаді 2014 року позивач звернувся до суду з вищевказаним позовом.

Заочним рішенням Суворовського районного суду м.Одеси від 16 липня 2015 року позовна заява задоволено частково.

Ухвалою Суворовського районного суду м.Одеси від 24 січня 2022 року заяву адвоката Кирей О.В. в інтересах ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Суворовського районного суду м.Одеси від 16 липня 2015 року залишено без задоволення.

10лютого 2022року адвокат КирейО.В.в інтересах ОСОБА_1 подала апеляційнускаргу надане судоверішення здотриманням строкуна апеляційнеоскарження таз клопотаннямпро звільненнявід сплатисудового збору на підставі п.13 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір»від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються:учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, Герої України -у справах,пов`язаних зпорушенням їхніхправ.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 15 лютого 2022 року апеляційну скаргу адвоката Кирей О.В. вінтересах ОСОБА_1 залишено без руху, оскільки на підставі п.13 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» апелянт не звільняється від сплати судового збору та повинен сплатити його на загальних підставах - у розмірі 5481 грн.

У травні 2022 року адвокат Кирей О.В. вінтересах ОСОБА_1 подала клопотання про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судового рішення, посилаючись на те, що: - апелянт є військовослужбовцем та отримав тяжкі поранення під час військових дій і наразі перебуває у госпіталі (копії довідок додаються); - має скрутне матеріальне становище та не може користуватися заробітною платою у зв`язку з накладенням арешту на його рахунок на який нараховується його військове забезпечення.

Апелянт вважає, що сплата судового збору не повинна перешкоджати доступу до суду та ускладнювати цей доступ таким чином і такою мірою, щоб завдати шкоди самій суті цього права.

Законом України 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», що набрав чинності 15 грудня 2017 року, було внесено зміни доЗакону України «Про судовий збір» № 3674 - VI від 8 липня 2011 року, у тому числі, визначено умови відстрочення та розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати.

Статтею 8 Закону України «Про судовий збір», частинами першою, третьою статті 136 ЦПК України встановлено, що суд,враховуючи майновий стан сторони,у порядку, передбаченому законом, може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити та розстрочити сплату судового збору, зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати .

Враховуючи обставини, викладені заявником у клопотанні та наявні підстави для відстрочення ОСОБА_1 сплати судового збору, суд вважає, що клопотання про відстрочення сплати судового збору до ухвалення судового рішення у справі підлягає задоволенню.

Апеляційна скарга за формою і змістом відповідає вимогам ст.356 ЦПК України.

В порядку підготовки справи до розгляду необхідно вчинити підготовчі дії, пов`язані із забезпеченням апеляційного розгляду справи, визначені ст.365 ЦПК України.

Відповідно до ст.360 ЦПК України, учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі.

Відзив на апеляційну скаргу має містити:

- найменування суду апеляційної інстанції;

- ім`я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв`язку, адресу електронної пошти, за наявності;

- обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги;

- у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу;

- перелік матеріалів, що додаються.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Керуючись ст.ст.359, 360 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Кирей ОлениВасилівни вінтересах ОСОБА_1 про відстроченнясплати судового збору до ухвалення судового рішення у справі задовольнити.

Відстрочити ОСОБА_1 сплату судового збору за подання апеляційної скарги до ухвалення судового рішення у справі.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката Кирей ОлениВасилівни вінтересах ОСОБА_1 на заочнерішення Суворовськогорайонного судум.Одесивід 16липня 2015року уцивільній справіза позовомОдеської обласної організвції інвалідів громадська організація "Інваліди надії в майбутнє" в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором позики, відсотків за користування грошима, інфляційних втрат.

Надіслати учасникам справи: ОСОБА_2 ,Одеській обласній організації інвалідів громадська організація "Інваліди надії в майбутнє", ОСОБА_1 , ОСОБА_3 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Учасникам справи надіслати копію апеляційної скарги.

Відзив на апеляційну скаргу підлягає поданню учасниками справи до суду апеляційної інстанції в письмовій формі протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, з доданням до відзиву доказів надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття і оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: Судді:

Дата ухвалення рішення11.05.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104266608
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —523/17415/14-ц

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Постанова від 16.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Постанова від 16.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 08.06.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

Ухвала від 11.05.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Колесніков Г. Я.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Мурманова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні