Ухвала
від 15.05.2022 по справі 826/45/18
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 826/45/18

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

16 травня 2022 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Глущенко Я.Б., суддів: Пилипенко О.Є., Черпіцької Л.Т., перевіривши матеріали апеляційної скарги Головного управління Державної податкової служби України в місті Києві на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 грудня 2021 р. у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮК-Інвест 1982" до Головного управління Державної податкової служби України в місті Києві про визнання протиправним і скасування рішення, -

УСТАНОВИВ:

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 грудня 2021 р. позов задоволено частково.

На вказане судове рішення відповідачем подано апеляційну скаргу. У свою чергу апелянтом заявлені клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення та про відстрочення сплати судового збора до припинення воєнного стану.

В обґрунтування клопотання про поновлення строку скаржником зазначено, що апеляційна скарга подана в межах визначеного частиною 2 статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України строка.

Розглянувши це клопотання, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для поновлення апелянту строку на апеляційне оскарження судового рішення, оскільки матеріалами справи підтверджується подання апеляційної скарги в межах 30-денного строка з дня вручення йому повного рішення суду.

Клопотання про відстрочення сплати судового збора обґрунтоване відсутністю фінансування видатків для сплати судового збора внаслідок впровадження воєнного стану.

Виходячи з того, що у зв`язку з військовим вторгненням Російської Федерації та запровадженням на території України воєнного стану, Кабінетом Міністрів України суттєво скорочено видатки загального фонду Державного бюджету України на 2022 рік, та з урахуванням приписів статті 133 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до яких судовий збір може бути відстрочено не більш як до ухвалення судового рішення у справі, суд приходить до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання та відстрочення сплати судового збора за подання апеляційної скарги до ухвалення судового рішення у справі.

Перевіривши апеляційну скаргу на відсутність підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті апеляційного провадження, колегія суддів уважає, що наявні підстави для відкриття апеляційного провадження у справі.

Керуючись статтями 295, 296, 306 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Головного управління Державної податкової служби України в місті Києві про поновлення строку на апеляційне оскарження - задовольнити.

Поновити апелянту строк на апеляційне оскарження рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 грудня 2021 р.

Відстрочи сплату апелянтом судового збора за подання апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 грудня 2021 р. до ухвалення судового рішення у справі.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної податкової служби України в місті Києві на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 грудня 2021 р. у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮК-Інвест 1982" до Головного управління Державної податкової служби України в місті Києві про визнання протиправним і скасування рішення.

Встановити строк до 07 червня 2022 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз`яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач Я.Б. Глущенко

Суддя О.Є. Пилипенко

Суддя Л.Т. Черпіцька

Дата ухвалення рішення15.05.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104340223
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них податку на додану вартість (крім бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів (продукції), зупинення реєстрації податкових накладних)

Судовий реєстр по справі —826/45/18

Ухвала від 23.02.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Ухвала від 28.12.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 23.11.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 17.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 12.06.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 15.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 20.04.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Рішення від 24.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Ухвала від 24.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні