Ухвала
від 16.05.2022 по справі 741/1523/21
БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

Справа №741/1523/21

Провадження № 2/730/79/2022

У Х В А Л А

"17" травня 2022 р. м.Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючої судді Данько О.В.

з участю секретаря судового засідання Магомедової О.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Борзни в порядку загального позовного провадження справу за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Плисківської сільської ради Ніжинського (колишнього Борзнянського) району Чернігівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду з даним позовом, в якому просить визначити йому додатковий строк терміном в три місяці для подання заяви про прийняття спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 батька ОСОБА_2 .

Ухвалою судді Борзнянського районного суду Чернігівської області від 04 лютого 2022 року дана позовна заява прийнята до розгляду, відкрито загальне позовне провадження у справі й призначено підготовче судове засідання.

Позивач був належним чином та своєчасно повідомлена про дату, час і місце проведення підготовчого судового засідання, що підтверджується довідкою про доставку SMS-повідомлення (згідно заявки), але своїм правом на участь не скористався, подав заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку із неможливістю з`явитися до суду.

Відповідач Плисківська сільська рада Ніжинського району Чернігівської області відзиву на позов не надала, в підготовче судове засідання представника не направила, подавши заяву, в якій просить розглядати справу без їх участі, не заперечує проти позову.

Згідно з ч.2ст.247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначенихч.2 ст. 223 ЦПК України.

Відповідно до вимог п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Таким чином, враховуючи, що позивачем подано заяву про відкладення розгляду справи, у відсутність позивача та його особистих пояснень неможливо з`ясувати обставини, що мають значення для повного, всебічного й об`єктивного вирішення справи та виконання завдань підготовчого провадження, суд вважає за необхідне підготовче судове засідання в даній цивільній справі відкласти.

На підставі викладеного, керуючисьст.198 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Підготовче судове засідання в справі за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Плисківської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини відкластина 23 травня 2022 року о 15-30 год.

Виклик сторін повторити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Борзнянського районного суду О.В. Данько

СудБорзнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення16.05.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104345547
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —741/1523/21

Рішення від 31.05.2022

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 04.02.2022

Цивільне

Борзнянський районний суд Чернігівської області

Данько О. В.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Крупина А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні