Ухвала
від 19.05.2022 по справі 693/1405/15-ц
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 693/1405/15-ц Провадження № 22-ц/821/469/2022 Маньківський районний суд Черкаської області

УХВАЛА

20 травня 2022 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Бородійчука В.Г.

суддів: Карпенко О.В. Василенко Л.І.

розглянувши у судовомузасіданні взалі судум.Черкаси клопотанняпредставника ПСП«Глорія» -адвоката ШвиденкоМарини Юріївнипро участьв судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпри розглядіапеляційної скарги ОСОБА_1 нарішення Маньківськогорайонного судуЧеркаської областівід 24грудня 2021року усправі запозовом ОСОБА_2 до ПСП«Глорія»,треті особи: Жашківська ОТГ Черкаської області; Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області; Територіальна громада села Кривчунка, яка входить до складу Жашківської ОТГ Жашківського району Черкаської області; ОСОБА_1 про витребування майна з чужого незаконного володіння, відшкодування завданої матеріальної шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, -

в с т а н о в и в :

05 листопада 2015 року ОСОБА_2 звернувся в суд з позовом до відповідача про витребування майна з чужого незаконного володіння, відшкодування завданої матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Рішенням Маньківського районного суду Черкаської області від 24 грудня 2021 року у задоволенні позову відмовлено.

Не погоджуючись із рішенням суду, ОСОБА_1 оскаржив його до суду апеляційної інстанції.

Черкаським апеляційним судом відкрито апеляційне провадження у справі та її розгляд був призначений на 25 травня 2022 року на 14 год. 00 хв.

На адресу Черкаського апеляційного суду надійшло клопотання представника ПСП «Глорія» - адвоката Швиденко М.Ю. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Клопотання мотивовано тим, що в країні запроваджено воєнний час і прибути в судове засідання в м. Черкаси представник відповідача не може, тому найближчий суд до якого може з`явитися представник це Жашківський районний суд Черкаської області (вул. Благовісна, 8, м. Жашків Черкаська обл.).

Згідно зі статтею 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи наявність технічної можливості в Жашківському районному суді Черкаської області (вул. Благовісна, 8, м. Жашків Черкаська обл.) та Черкаському апеляційному суді для проведення відеоконференції, апеляційний суд вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, а тому слід призначити проведення судового засідання в режимі відеоконференції, в порядку ст. 212 ЦПК України через Жашківський районний суд Черкаської області.

Керуючись ст. ст. 212, 368 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представникаПСП «Глорія»-адвоката ШвиденкоМарини Юріївнипро участьв судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпри розглядіапеляційної скарги ОСОБА_1 нарішення Маньківськогорайонного судуЧеркаської областівід 24грудня 2021року усправі запозовом ОСОБА_2 до ПСП«Глорія»,треті особи: ЖашківськаОТГ Черкаськоїобласті;Головне управлінняДержгеокадастру уЧеркаській області;Територіальна громадасела Кривчунка,яка входитьдо складуЖашківської ОТГЖашківського районуЧеркаської області; ОСОБА_1 провитребування майназ чужогонезаконного володіння,відшкодування завданоїматеріальної шкоди,завданої внаслідоксамовільного зайняттяземельної ділянки - задовольнити.

Доручити Жашківськомурайонному судуЧеркаської області(вул.Благовісна,8,м.Жашків Черкаськаобл.)забезпечення проведеннявідеоконференції 25травня 2022року о14год.00хв.під часрозгляду апеляційноїскарги ОСОБА_1 на рішенняМаньківського районногосуду Черкаськоїобласті від24грудня 2021року усправі запозовом ОСОБА_2 до ПСП«Глорія»,треті особи: Жашківська ОТГ Черкаської області; Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області; Територіальна громада села Кривчунка, яка входить до складу Жашківської ОТГ Жашківського району Черкаської області; ОСОБА_1 про витребування майна з чужого незаконного володіння, відшкодування завданої матеріальної шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Зобов`язати представника ПСП «Глорія» - адвоката Швиденко Марини Юріївни прибути в судове засідання, яке відбудеться 25 травня 2022 року о 14 год. 00 хв. до Жашківського районного суду Черкаської області (вул. Благовісна, 8, м. Жашків Черкаська обл.).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий В.Г. Бородійчук

Судді О.В. Карпенко

Л.І. Василенко

СудЧеркаський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104390084
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —693/1405/15-ц

Постанова від 28.09.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 28.09.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 08.06.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 19.05.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 29.03.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні