Ухвала
від 18.05.2022 по справі 911/121/21
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"19" травня 2022 р. Справа№ 911/121/21

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Іоннікової І.А.

суддів: Михальської Ю.Б.

Разіної Т.І.

розглянувши клопотання Приватного підприємства «ВВ Фаворит» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

за апеляційної скаргою Заступника керівника Київської обласної прокуратури

на рішення Господарського суду Київської області від 06.08.2021 (повний текст рішення складено 21.09.2021),

у справі № 911/121/21 (суддя Карпечкін Т.П.)

за позовом Керівника Бориспільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації

до

Переяслав-Хмельницької державної адміністрації Київської області,

Приватного підприємства «ВВ Фаворит»,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Державного підприємства «Переяслав-Хмельницький агролісгосп»,

про визнання недійсним і скасування розпорядження та договору, усунути перешкоди в користування майно,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Північного апеляційного господарського суду знаходиться справа № 911/121/21 за апеляційною скаргою Заступника керівника Київської обласної прокуратури на рішення Господарського суду Київської області від 06.08.2021.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 14.04.2022 призначено розгляд справи на 25.05.2022.

17.05.2022 від Приватного підприємства «ВВ Фаворит» електронним зв`язком до суду апеляційної інстанції надійшло клопотання про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Згідно розпорядження Північного апеляційного господарського суду від 18.05.2022 року у справі № 911/121/21 призначено повторний автоматизований розподіл, відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справу № 911/121/21 передано на розгляд колегії суддів у складі: головуючий суддя Іоннікова І.А., судді: Михальська Ю.Б., Разіна Т.І.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності в суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

За правилами ч.ч 11, 12 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки. Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Зазначені норми права передбачаючи можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, висувають певні вимоги до технічних засобів і технологій, які мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, відео- та звукозапис, а також інформаційну безпеку відеоконференції.

Враховуючи, що станом на день розгляду справи у суду відсутня технічна можливість забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та дотриманням при цьому вимог щодо інформаційної безпеки відеоконференції, судова колегія дійшла висновку про відмову в задоволенні клопотання Приватного підприємства «ВВ Фаворит» про участь у судовому засіданні 25.05.2022 в режимі відеоконференції в приміщення суду.

Окрім цього, судова колегія звертає увагу Приватного підприємства «ВВ Фаворит» на те, що у відповідності до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, в заяві учасник справи обов`язково вказує, зокрема, електронну адресу, яка використана їм для реєстрації в Системі відеоконференцзв`язку.

За приписами ч.ч. 2, 3 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка не є обов`язковою; виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

З метою повного й об`єктивного розгляду справи, керуючись статтями 120, 121, 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційної скаргою Заступника керівника Київської обласної прокуратури на рішення Господарського суду Київської області від 06.08.2021 у справі № 911/121/21 колегією суддів Північного апеляційного господарського суду у складі: головуючого судді (судді-доповідача) Іоннікової І.А., суддів Михальської Ю.Б., Разіної Т.І.

Розгляд справи здійснювати за раніше визначеною датою та часом.

Відмовити Приватному підприємству «ВВ Фаворит» про участь у судовому засіданні 25.05.2022 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя І.А. Іоннікова

Судді Ю.Б. Михальська

Т.І. Разіна

Дата ухвалення рішення18.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104414569
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин про припинення права користування земельною ділянкою щодо припинення права оренди

Судовий реєстр по справі —911/121/21

Постанова від 07.12.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 20.10.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 21.09.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Постанова від 02.08.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 10.07.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 24.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 18.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 13.04.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 17.01.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні