Ухвала
від 22.05.2022 по справі 380/22386/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№ 380/22386/21

У Х В А Л А

про поновлення пропущеного строку для пред"явлення виконавчого листа

до виконання

23 травня 2022 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого-судді Брильовського Р.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника позивача про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області до Державного підприємства «Науково - дослідний центр рідких мінеральних добрив» про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 17 січня 2021 року у справі №380/22386/21 позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області до Державного підприємства «Науково - дослідний центр рідких мінеральних добрив» задоволено повністю вирішено стягнути з Державного підприємства «Науково - дослідний центр рідких мінеральних добрив» (Львівська обл., м. Пустомити, вул. Радянська, 16, ЄДРПОУ 05393524) заборгованість з сплати внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням та на загальнообов`язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на загальну суму 3370,54грн.

18 травня 2022 року надійшла заява від представника позивача про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області до Державного підприємства «Науково - дослідний центр рідких мінеральних добрив» про стягнення заборгованості. Вказана заява мотивована тим, що виконавчий лист видано 18.05.2022 року зі строком пред`явлення виконавчого документа до виконання до 17.05.2022 року. Отже, виконавчий лист №380/22386/21 отримано стягувачем після закінчення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання. З огляду на наведене, просить суд поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Розглянувши заяву представника позивача про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд дійшов висновку, що така підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ст. 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Відповідно до ч.6 ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження» стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції. Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника (ч. 1-3 ст. 376 КАС України).

Приймаючи до уваги те, що строк пред`явлення виконавчого листа сплив 17.05.2022 року та враховуючи той факт, що стягувач подав 5.04.2022 (завчасно, в межах строку пред`явлення виконавчого листа) заяву на отримання виконавчого листа, а виконавчий лист у справі отримав лише 18.05.2022 року, з причин незалежних від заявника, суд вважає, що заява позивача про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.241, 243, 248, 256, 294, 295, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі №380/22386/21 - задовольнити.

Поновити Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа в адміністративній справі №380/22386/21 за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області до Державного підприємства «Науково - дослідний центр рідких мінеральних добрив» про стягнення заборгованості строком на три місяці, починаючи з дня набрання цією ухвалою законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили у порядку та строки згідно статті 256 КАС України, негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Згідно ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Суддя Р.М. Брильовський

Дата ухвалення рішення22.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104426724
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —380/22386/21

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 22.05.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Рішення від 17.01.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 01.12.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні