Ухвала
від 20.06.2023 по справі 380/22386/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№380/22386/21

У Х В А Л А

з питань заміни сторони виконавчого провадження

20 червня 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Брильовського Р.М.,

при секретарі судових засідань Лубоцької Н.І.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду у м. Львові заяву Головного Управління Пенсійного Фонду України у Львівській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області до Державного підприємства «Науково - дослідний центр рідких мінеральних добрив» про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в :

Рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 17.01.2022 у справі №380/22386/21 стягнуто з Державного підприємства «Науково - дослідний центр рідких мінеральних добрив» (Львівська обл., м.Пустомити, вул.Радянська, 16, ЄДРПОУ 05393524) заборгованість з сплати внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням та на загальнообов`язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на загальну суму 3370,54грн.

Постановою державного виконавця Пустомитівського районного відділу виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області від 16.01.2023 відкрито виконавче провадження ВП №70754475 з примусового виконання виконавчого листа №380/22386/21.

Головне Управління Пенсійного Фонду України у Львівській області звернулося із заявою про заміну стягувача виконавчого провадження у зазначеній справі з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Заява вмотивована тим, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань 27.04.2023 внесено запис в ЄДР щодо припинення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області правонаступником якого є Головне Управління Пенсійного Фонду України у Львівській області.

В судове засідання заявник та відповідач не прибули, були належним чином повідомлені про розгляд заяви.

За приписами ч. 1 ст. 205 КАС України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Враховуючи наведене суд перейшов до розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі письмове провадження.

Суд при вирішенні про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі, виходив з наступного.

Розглянувши подані документи і матеріали заяви, сукупно оцінивши докази, які мають значення для справи, проаналізувавши норми чинного законодавства, суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

З 01 січня 2023 року набрав чинності Закон України № 2620-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» (далі Закону №2620-ІХ), який відповідно до Основ законодавства України про загальнообов`язкове державне соціальне страхування визначає правові, фінансові та організаційні засади загальнообов`язкового державного соціального страхування, гарантії працюючим громадянам щодо їх соціального захисту у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, у разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, охорони їхнього життя та здоров`я.

Відповідно до п. 2 Розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2620-ІХ припинено Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року. Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень. Кабінету Міністрів України у встановленому порядку вжити заходів, що випливають із цього Закону.

Відповідно до п. 7 Розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2620-ІХ стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до дня набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України.

За наявних обставин суд дійшов висновку, що Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області є правонаступником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області.

Згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 27.04.2023 внесено запис в ЄДР щодо припинення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області.

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення заяви про заміну стягувача виконавчого провадження (ВП №70754475) в адміністративній справі №380/22386/21.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в :

заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про заміну стягувача у виконавчому провадженні задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні №70754475, відкритому щодо виконання виконавчого листа № 380/22386/21, виданого 05.04.2022 Львівським окружним адміністративним судом, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (79041, м. Львів, вул. Героїв УПА, буд. 73, корп. 8, ЄДРПОУ 41322361) на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області (79016, м.Львів, вул.Митрополита Андрея, 10, ЄДРПОУ 13814885).

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повної ухвали суду.

Суддя Р.М. Брильовський

Дата ухвалення рішення20.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111688017
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —380/22386/21

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 22.05.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Рішення від 17.01.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 01.12.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні