Ухвала
від 24.05.2022 по справі 561/345/22
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/345/22

УХВАЛА

25 травня 2022 року смт Зарічне

Суддя Зарічненського районного суду Рівненської області Зейкан Н. М. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Локницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Локницької сільської ради про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою, в якій просила визнати незаконним та скасувати наказ №25 від 15.04.2022 року про її звільнення за скорочення чисельності штату працівників; визнати незаконним та скасувати наказ №9 від 15.02.2022 року про звільнення за сумісництвом з посади завідуючої ФАП с.Храпин та медичної сестри с.Радове КНП «Локницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Локницької сільської ради; поновити на займаній посаді медичної сестри ФАП с.Радове КНП «Локницький центр первинних медико-санітарної допомоги» Локницької сільської ради на 0,5 ставки; поновити на займаній посаді завідуючого ФАП с.Храпин КНП «Локницький центр первинних медико-санітарної допомоги» Локницької сільської ради на 0,5 ставки; стягнути з КНП «Локницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Локницької сільської ради середній заробіток медичної сестри ФАП с.Радове за час вимушеного прогулу з 17.04.2022 року до дня поновлення на роботі та вихідну допомогу, як потерпілій від Чорнобильської катастрофи категорії 1 в трикратному розмірі середньомісячної заробітної плати; стягнути з КНП «Локницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Локницької сільської ради середній заробіток завідуючої ФАП с.Храпин за час вимушеного прогулу з 15.04.2022 року до дня поновлення на роботі та вихідну допомогу, як потерпілій від Чорнобильської катастрофи категорії 1 в трикратному розмірі середньомісячної заробітної плати; стягнути з КНП «Локницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Локницької сільської ради моральну шкоду за звільнення з посади завідувача ФАП с.Храпин в розмірі 100 тисяч гривень; стягнення з КНП «Локницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Локницької сільської ради моральної шкоди за звільнення з ФАП с.Радове в розмірі 100 тисяч гривень.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. А тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно правилч.1ст.274ЦПК України, справи, що виникають з трудових відносин, розглядаються у порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст. 187, ч. 4 ст. 274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «Локницький центр первинної медико-санітарної підтримки» Локницької сільської ради (34030, с.Локниця вул.Центральна, 55 Вараського району Рівненської області) про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання на 23 червня 2022 року на 10 год 00 хв в приміщенні Зарічненського районного суду Рівненської області.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1707/gromadyanam/csz/.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщенням суду, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду, лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення (п.8 ч.1 ст.353 ЦПК України).

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Зейкан

СудЗарічненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення24.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104456712
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них у зв’язку з іншими підставами звільнення за ініціативою роботодавця

Судовий реєстр по справі —561/345/22

Рішення від 30.09.2022

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Рішення від 30.09.2022

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні