Ухвала
від 25.05.2022 по справі 181/496/21
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/4423/22 Справа № 181/496/21 Суддя у 1-й інстанції - Літвінова Л. Ф. Суддя у 2-й інстанції - Деркач Н. М.

УХВАЛА

26 травня 2022 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді - Деркач Н.М.,

суддів - Ткаченко І.Ю., Пищиди М.М.,

заслухавши доповідь судді - доповідача Деркач Н.М. за клопотанням представника Приватного сільськогосподарського підприємства "Мрія" адвоката Васильцової Ольги Миколаївни про проведення в режимі відеоконференції судового засідання за апеляційною скаргоюприватного сільськогосподарського підприємства "Мрія" на рішення Межівського районного суду Дніпропетровської області від 21 березня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства «Мрія» про припинення договору оренди землі шляхом його дострокового розірвання та повернення земельної ділянки у власність спадкоємцю , -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Межівського районного суду Дніпропетровської області від 21 березня 2022 року задоволено позов ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства «Мрія» про припинення договору оренди землі шляхом його дострокового розірвання та повернення земельної ділянки у власність спадкоємцю.

Відповідач звернувся з апеляційною скаргою на вказане рішення суду.

Ухвалами Дніпровського апеляційного суду від 04 травня 2022 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою та призначено її до розгляду.

24 травня 2022 року до апеляційного суду надійшло клопотання представника відповідачапро розгляд справи в режимі відеоконференції.

Відповідно до положень ч. 1, 5, 6 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно вимог ч.7 ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon представником відповідача адвокатом Васильцовою О.М., яка зареєстрована у системі EasyCon, електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 ( НОМЕР_1 ).

Керуючись статтями 212, 365, 366 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Призначити судове засідання за апеляційною скаргою приватного сільськогосподарського підприємства "Мрія" на рішення Межівського районного суду Дніпропетровської області від 21 березня 2022 року у справі за позовом ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства «Мрія» про припинення договору оренди землі шляхом його дострокового розірвання та повернення земельної ділянки у власність спадкоємцю до розгляду в апеляційному суді у приміщенні Дніпровського апеляційного суду (м. Дніпро, вул. Харківська, буд.13) в режимі відеоконференції.

Представнику відповідача ОСОБА_2 надати можливість брати участь у судовому засіданні дистанційно в режимі відеоконференції (електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 ( НОМЕР_1 ).

Попередити, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати сторону подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Попередити сторону, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: Н.М. Деркач

І.Ю. Ткаченко

М.М. Пищида

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення25.05.2022
Оприлюднено21.06.2022
Номер документу104474667
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —181/496/21

Постанова від 07.06.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Ухвала від 25.05.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Ухвала від 03.05.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Ухвала від 03.05.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Рішення від 20.03.2022

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Рішення від 20.03.2022

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 13.03.2022

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л. Ф.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні