Постанова
від 05.07.2010 по справі 2а-10509/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 липня 2010 р. спр ава № 2а-10509/10/0570

Приміщення суду за адре сою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвард ійської дивізії, 17

час прийняття постанови: < година >

Донецький окружний адміні стративний суд в складі:

головуючого судді Зеленов а А. С.

при секретарі Беспалько Г.Г .

представника позивача Гриненко М.А.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у за адресою: 83052, м. Донецьк, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17, ад міністративну справу за позо вом Державної податкової інс пекції у Калінінському район і м. Донецька до товариства з о бмеженою відповідальністю « Вальор» про припинення юрид ичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

ДПІ у Калінінському районі м. Донецька звернулася до суд у з позовом до товариства з об меженою відповідальністю «В альор» про припинення юриди чної особи, мотивуючи свої ви моги тим, що зазначена юридич на особа зареєстрована Управ лінням держреєстрації Донец ької міської ради 06.09.2006 та переб уває на обліку в податковій і нспекції як платник податків . Відповідачем з 01.12.2008 не подава лася звітність щодо обчислен ня і сплати податків і інших о бов' язкових платежів. Забор гованості перед бюджетом під приємство не має. Просили при пинити юридичну особу товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Вальор» (а.с. 3).

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримала п озовні вимоги і просила задо вольнити їх в повному обсязі .

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про дату, час та місце розг ляду справи повідомлявся суд ом належним чином, надав відг ук на позовну заяву, в якому за значив, що звітність не надає ться з поважних та незалежни х від відповідача причин. ТОВ «Вальор» неодноразово повід омляло податкову інспекцію п ро те, що 04.03.2009 уся документація та печатка підприємства бул и вилучені під час обшуку офі сних приміщень Товарної бірж і «Даліса», де підприємство з німало кімнату на правах суб орендаря. На даний час підпри ємство має намір відносити с вою господарську діяльність , вже призначено нового дирек тора, укладено новий договір оренди приміщення за іншою а дресою та до Управління держ авної реєстрації та Єдиного реєстру Донецької міської ра ди надані відповідні докумен ти для перереєстрації. Найбл ижчим часом господарська дія льність буде відновлена. Про сив відмовити у задоволенні позову (а.с. 15). За таких обстави н суд вважає за можливе розгл янути справу за відсутності представника відповідача на підставі наявних у справі до казів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд прихо дить до висновку, що позов є об ґрунтованим і підлягає задов оленню.

Судом встановлено, що ТОВ «В альор» зареєстроване як юрид ична особа виконавчим коміте том Донецької міської ради, в ключене до ЄДРПОУ за № 34604098, що п ідтверджується Свідоцтвом п ро державну реєстрацію юриди чної особи (а.с. 8), реєстраційно ю карткою (а.с. 9). Відповідач пер ебуває на обліку у ДПІ в Калін інському районі м. Донецька я к платник податків (а.с. 7).

Відповідно до ч. 6 ст. 59 Господ арського кодексу України суб 'єкт господарювання ліквідує ться, у тому числі, у разі скас ування його державної реєстр ації у випадках, передбачени х законом.

Частиною 2 статті 247 Господар ського кодексу України визна чено, що скасування державно ї реєстрації суб'єкта господ арювання провадиться за ріше нням суду, що є підставою для л іквідації даного суб'єкта го сподарювання відповідно до с татті 59 цього Кодексу.

Крім того, ст. 110 Цивільного к одексу України також передба чена ліквідація юридичної ос оби за рішенням суду у випадк ах, встановлених законом.

Згідно із п. 17 ч. 1 ст. 11 Закону України «Про державну подат кову службу в Україні» орган и державної податкової служб и у випадках, в межах компетен ції та у порядку, встановлени х законами України, мають пра во звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб'єкта підп риємницької діяльності.

Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України „Про державну подат кову службу” ДПІ у Калінінсь кому районі м. Донецька уповн оважена здійснювати контрол ь за своєчасністю подання пл атниками податків бухгалтер ських звітів і балансів, пода ткових декларацій, розрахунк ів та інших документів, пов'яз аних з обчисленням податків, інших платежів, а також перев іряють достовірність цих док ументів щодо правильності ви значення об'єктів оподаткува ння і обчислення податків, ін ших платежів.

Частиною другою статті 38 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців" пе редбачені підстави для поста новлення судового рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов'язано з банкрутств ом юридичної особи, зокрема: н еподання протягом року орган ам державної податкової служ би податкових декларацій, до кументів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Отже, з урахуванням наведен их норм, органи державної под аткової служби у випадку неп одання суб' єктом господарю вання протягом року податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону мають право звер нутись до суду із позовом щод о припинення юридичної особи , що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи.

Згідно Акту перевірки сп рави з оподаткування № 89/15-111-3 ві д 05.07.2010, затвердженого заступн иком начальника ДПІ у Каліні нському районі м. Донецька 05.07.2 010, відповідач з 15.12.2008 не подає по даткову звітність, тобто біл ьше року.

Як вбачається з Довідки ДПІ у Калінінському районі м. Дон ецька (а.с. 7), ТОВ «Вальор» забор гованості з платежів перед б юджетом не має.

Суд не приймає до уваги дово ди представника відповідача щодо вилучення документів ф інансово-господарської діял ьності підприємства, оскільк и це не позбавляє підприємст во обов' язку надавати подат кову звітність до податковог о органу. Крім того, як вбачаєт ься з цього відгуку, відповід ач фактично не здійснював го сподарську діяльність, що да є змогу зробити суду висново к про те, що він міг подавати п одаткову звітність, у якій би зазначав про відсутність пр ибутку та, у зв' язку із цим, в ідсутність податкових зобов ' язань.

Отже, оскільки судом встано влено, що ТОВ «Вальор» не пода є протягом року органам держ авної податкової служби пода ткові декларації і інші доку менти фінансової звітності в ідповідно до закону, суд прих одить до висновку про необхі дність припинення цієї юриди чної особи.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни, судові витрати з відпов ідача не підлягають стягнен ню.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону Укра їни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, суд, у день набрання таким рішенням зак онної сили направляє його ко пію державному реєстратору з а місцезнаходженням юридичн ої особи для внесення до Єдин ого державного реєстру запис у про судове рішення. Дата над ходження відповідного судов ого рішення вноситься держав ним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 8 - 11, 158 - 163 КАС У країни, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Задовольнити адміністрат ивний позов Державної податк ової інспекції у Калінінсько му районі м. Донецька до товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Вальор» про припине ння юридичної особи.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю «Вальор» (код Є ДРПОУ 34604098; юридична адреса: 83017, м . Донецьк, бул. Шевченка, буд. 25).

Заява про ап еляційне оскарження постано ви суду подається протягом д есяти днів з дня її проголоше ння, а в разі складення постан ови у повному обсязі - з дня ск ладення в повному обсязі - до Д онецького апеляційного адмі ністративного суду через Дон ецький окружний адміністрат ивний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адм іністративного суду через До нецький окружний адміністра тивний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга мо же бути подана без попереднь ого подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановле ний для подання зяви про апел яційне оскарження.

Суддя Зеленов А. С.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.07.2010
Оприлюднено02.08.2010
Номер документу10448074
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10509/10/0570

Ухвала від 27.08.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 27.08.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 27.08.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Ухвала від 06.08.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Тетяна Георгіївна

Постанова від 24.09.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін А.А.

Ухвала від 18.12.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Ухвала від 13.12.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Постанова від 05.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

Ухвала від 29.04.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні