Ухвала
від 26.05.2022 по справі 346/1175/22
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/1175/22

Провадження № 2/346/822/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.05.2022 рокум. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

у складі: головуючого судді: Махно Н.В.,

з участю секретаря: Гайової Г.Ф.,

позивача: ОСОБА_1 ,

представника позивача: ОСОБА_2 ,

відповідача: ОСОБА_3 ,

представника відповідача: ОСОБА_4 ,

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні взалі суду цивільну справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про поділ в натурі частини житлового будинку та встановлення порядку користування земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до ОСОБА_5 про поділ в натурі частини житлового будинку та встановлення порядку користування земельної ділянки.

У підготовчому судовому засіданні позивач подала клопотання про призначення судової будівельно-технічної та судової земельно-технічної експертиз, та позивач і представник позивача підтримали письмове клопотання про призначення експертиз для виявлення можливості розділу в натурі житлового будинку в частках 7/8 і 1/8 та визначення порядку користування земельною ділянкою. Відповідач та його представник у підготовчому судовому засіданні не заперечили щодо призначення експертиз, та відповідач просив врахувати питання, що зазначене у відзиві.

Відповідно до положень ч.1 ст. 103 ЦПК України.суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності. Суд, заслухавши учасників судового засідання, вивчившиматеріали справи,вважає, щоклопотання про призначення експертизєобґрунтованііпідлягають задоволенню, так як для з`ясування зазначених позивачем питань та обставин, які мають істотне значення у справі, потрібні спеціальні знання. Отже,всправінеобхіднопризначитисудову будівельно-технічну експертизу та судову земельно-технічну експертизу, з визначення питань, що зазначені в клопотаннях, та одного питання відповідача. Згідно з п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України на час проведення експертизи суд може зупинити провадження у справі. На підставі наведеного та, керуючись ст.ст.103,104,252, 197, 198 ЦПК України, суд,

У Х ВА ЛИ В :

Призначити в даній цивільній справі судову будівельно-технічну експертизу та судову земельно-технічну експертизу. Виконання експертиз доручити експертам СУДОВО-ЕКСПЕРТНОЇ ПРИВАТНОЇ ФІРМИ «ЕКСПО-ФІРМА» ( код ЄДРПОУ 24680063, м. Косів, вул. Небесної Сотні,9, 78 600).

На вирішення судової будівельно-технічної експертизипоставитинаступнізапитання:

1) Чи можливий розподіл житлового будинку та господарських будівель та споруд за адресою АДРЕСА_1 , - з врахуванням ідеальних часток позивача та відповідача, а саме з врахуванням права власності на 7/8 частин цього нерухомого майна позивача, ОСОБА_6 , та з врахуванням права власності на 1/8 частки цього нерухомого майна відповідача ОСОБА_3 ?

2) Які дійсні частки житлового будинку та господарських будівель та споруд за адресою АДРЕСА_1 , з врахуванням ідеальних часток позивача ОСОБА_1 , та відповідача ОСОБА_3 , а саме з врахуванням права власності на 7/8 частин цього нерухомого майна позивача, ОСОБА_6 та з врахуванням права власності на 1/8 частки цього нерухомого майна відповідача ОСОБА_3 ?

3) Які можливі варіанти розподілу житлового будинку та господарських будівель та споруд за адресою АДРЕСА_1 , що найбільш відповідають часткам позивача ОСОБА_1 і вiдповiдача ОСОБА_3 .?

4) Яка дійсна вартість житлового будинку та господарських будівель та споруд за адресою АДРЕСА_1 на даний момент? При визначенні варіантів розподілу врахувати те, в яких приміщеннях на даний час проживає відповідач ОСОБА_3 .

На вирішення судової земельно-технічної експертизипоставитинаступнізапитання:

1) Чи є технічна можливість відповідно до вимог нормативно-правових актів встановити порядок користування земельною ділянкою, призначеної для обслуговування житлового будинку та господарських будівель та споруд за адресою АДРЕСА_1 , з врахуванням ідеальних часток позивача та відповаідача, а саме з врахуванням права власності на 7/8 частин житлового будинку та господарських будівель та споруд позивача, ОСОБА_6 та з врахуванням права власності на 1/8 частки житлового будинку та господарських будівель та споруд відповідача ОСОБА_3 ?

2) Які варіанти порядку користування земельною ділянкою, призначеної для обслуговування житлового будинку та господарських будівель та споруд за адресою АДРЕСА_1 , можливі відповідно до часток співвласників і вимог нормативно-правових актів?

3) Якщо варіанти користування вказаною земельною ділянкою неможливi, то зазначити чому саме?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Оплату за проведення експертиз покласти на позивача ОСОБА_1 , жительку АДРЕСА_2 . Попередити сторін про те, що відповідно до ст. 109 ЦПК України, у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні. Зупинити провадження у справі до отримання результатів експертиз. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Івано-Франківського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 15-тиденний строк з дня проголошення ухвали, апеляційної скарги.

Суддя Махно Н. В.

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення26.05.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104495745
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —346/1175/22

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 26.05.2022

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 05.04.2022

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 28.03.2022

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні