Ухвала
від 29.05.2022 по справі 640/20201/21
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 640/20201/21

УХВАЛА

30 травня 2022 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Кучми А.Ю. та суддів Аліменка В.О., Мельничука В.П., перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 КАС України апеляційну скаргу Вінницької обласної державної адміністрації на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва 15 грудня 2021 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Вінницької обласної державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 грудня 2021 року:

- Клопотання позивачів про заміну одного заходу забезпечення позову іншим задовольнити.

- Замінити один із заходів забезпечення позову, встановлений ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.07.2021 року про забезпечення позову у справі 640/20201/21, а саме «Зупинити дію наказу Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації від 09.06.2021 № 33 Про реєстрацію статуту релігійної організації "Релігійна громада Храму Покров Пресвятої Богородиці с. Вербовець Мурованокуриловецького району Вінницької єпархії Української Православної Церкви" в новій редакції ("Релігійна громада Храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Вербовець Мурованокуриловецького району Православної церкви України") (ідентифікаційний код 38262554) та внесених згідно цього наказу відомостей (записів) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань до набрання законної сили судовим рішенням у справі 640/20201/21» замінити на наступний:

- Зупинити дію наказу Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації від 09.06.2021 № 33 «Про реєстрацію статуту релігійної організації «Релігійна громада Храму Покров Пресвятої Богородиці с. Вербовець Мурованокуриловецького району Вінницької єпархії Української Православної Церкви» в новій редакції» (змінено назву на «Релігійна громада Храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Вербовець Мурованокуриловецького району Православної церкви України») (ідентифікаційний код 38262554) та внесені на підставі цього наказу відомості та записи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в т.ч. зупинити реєстраційну дію 1001591070001000422 від 12.07.21 щодо цієї релігійної організації, про що внести відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ідентифікаційний код 38262554) та зупинити дію наказу Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної державної адміністрації № 74 від 09.11.2021 «Про реєстрацію статуту релігійної громади (парафії) св. Рожд. Богородичний с. Снітків Мурованокуриловецького р-ну Вінницької єпархії Української Православної Церкви) у новій редакції» та зупинити внесені на підставі цього наказу відомості щодо релігійної організації «Релігійна громада (парафії) св. Рожд. Богородичний с. Снітків Мурованокуриловецького р-ну Вінницької єпархії Української Православної Церкви» (нова назва "РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ХРАМУ РІЗДВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ С. СНІТКІВ МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКО-БАРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ" ("Релігійна громада ХРАМУ РІЗДВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ С. СНІТКІВ МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКО-БАРСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ПЦУ"), ідентифікаційний код 44602102, місцезнаходження 23417, Вінницька обл., Могилів-Подільський р-н, село Снітків, вул. Козацька, будинок 55) внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в т.ч. реєстраційні дії від 07.12.2021 формаційної політики України, Вінницької обласної державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії до апеляційного розгляду в порядку письмового провадження.

- В іншій частині застосовані заходи забезпечення позову в ухвалі Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.07.2021 у справі 640/20201/21, а саме в частині «Заборонити Вінницькій обласній державній адміністрації, її службовим та посадовим особам, відокремленим структурним підрозділам використовувати (в т.ч. з метою зміни статусу юридичних осіб) інформацію, яка розміщена на офіційному сайті Вінницької обласної державної адміністрації на підставі заяв про зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях будь-яким діючим в Україні та за її межами релігійними організаціями, щодо релігійних організацій: "Релігійна громада Святителя Миколая села Котюжани Мурованокуриловецького району Могилів-Подільської єпархії Української православної церкви (23440, с. Котюжани, Мурованокуриловецький район, Вінницька область, вул. Затишна, 44, ідентифікаційний код 39893008); "Релігійна громада Храму Святителя Миколая Чудотворця с. Бахтин Могилів-Подільської єпархії Української православної церкви (23412, с. Бахтин Мурованокуриловецького району, вул. 40-річчя Перемоги,18, ідентифікаційний код 26076064); "Релігійна громада (парафії) св. Рожд. Богородичний с. Снітків Мурованокуриловецького р-ну Вінницької єпархії УПЦ (с. Снітків Мурованокуриловецького району), "Релігійна громада Храму Покров Пресвятої Богородиці с. Вербовець Мурованокуриловецького району Вінницької єпархії Української Православної Церкви" ("Релігійна громада Храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Вербовець Мурованокуриловецького району Православної церкви України" (23420, с. Вербовець, Мурованокуриловецького району, вул. Луцака, 18, ідентифікаційний код 38262554) до набрання законної сили судовим рішенням у справі 640/20201/21» залишити без змін.

Не погоджуючись із зазначеним судовим рішенням, Вінницькою обласною державною адміністрацією подано апеляційну скаргу.

Апеляційна скарга подана у строк, встановлений ст. 295 КАС України, за своєю формою та змістом відповідає вимогам, що визначені ст. 296 КАС України.

Зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України перевірено.

У прохальній частині апеляційної скарги апелянт просить здійснювати розгляд справи за участі його представника.

Щодо заявленого клопотання колегія суддів зазначає, що відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 311 Кодексу адміністративного судочинства України, суд апеляційної інстанції може розглянути справу без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) за наявними у справі матеріалами, якщо справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів, подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, які ухвалені в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у порядку письмового провадження).

Частиною 2 статті 311 КАС України визначено, що якщо під час письмового провадження за наявними у справі матеріалами суд апеляційної інстанції дійде висновку про те, що справу необхідно розглядати у судовому засіданні, то він призначає її до апеляційного розгляду в судовому засіданні.

В матеріалах справи достатньо письмових доказів для вирішення апеляційної скарги, а особиста участь сторін у розгляді справи не обов`язкова.

З огляду на викладене, колегія суддів визнала можливим розглянути справу в порядку письмового провадження.

Підстав для відмови у відкритті апеляційного провадження, залишення апеляційної скарги без руху або її повернення не встановлено.

З огляду на викладене колегія суддів вважає, що наявні підстави для відкриття апеляційного провадження та підготовки справи до апеляційного розгляду в порядку, встановленому ст. 306 КАС України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 295, 296, 306 КАС України, колегія суддів -

УХВАЛИЛА:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Вінницької обласної державної адміністрації на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 грудня 2021 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Вінницької обласної державної адміністрації про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

У задоволенні клопотання про розгляд справи у відкритому судовому засіданні за участі представника Вінницької обласної державної адміністрації - відмовити.

Встановити строк до 20 червня 2022 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз`яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Запропонувати учасникам справи подати відзив на апеляційну скаргу в електронному вигляді через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач А.Ю.Кучма

Судді В.О.Аліменко

В.П.Мельничук

Дата ухвалення рішення29.05.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104546758
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —640/20201/21

Постанова від 07.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 07.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Постанова від 07.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 07.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 29.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 29.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 29.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 29.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 11.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 10.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні