Ухвала
від 06.06.2022 по справі 300/1999/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"07" червня 2022 р. справа № 300/1999/22

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Тимощука О.Л., розглянувши клопотання відповідача в адміністративній справі за

позовною заявою ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Коломийський ліцей №6 ім. Героя України Тараса Сенюка Коломийської міської ради, адреса: АДРЕСА_2 ,

до Коломийської міської ради, адреса: вул. Грушевського, буд. 1, м. Коломия, Івано-Франківська обл., 78203,

про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (надалі, також позивачка, ОСОБА_1 ) 13.05.2022 звернулася в суд з позовною заявою до Коломийської міської ради (надалі, також відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Коломийський ліцей №6 ім. Героя України Тараса Сенюка Коломийської міської ради, що полягає у протиправності прийнятого відповідачем рішення №1875-28/2022 від 24.02.2022 «Про реорганізацію Коломийського ліцею №6 імені Героя України Тараса Сенюка Коломийської міської ради Івано-Франківської області».

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 18.05.2022 відкрито провадження у даній адміністративній справі, за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в порядку, визначеному статтею 262 КАС України (а.с. 89-90).

На адресу суду представником відповідача надіслано клопотання від 03.06.2022 за №659/01.5.-11/08в про залучення Управління освіти Коломийської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у даній адміністративній справі, отримане судом 06.06.2022 (а.с. 126-128).

Також, представником відповідача 03.06.2022 за №661/01.5.-11/08в надіслано клопотання, отримане судом 06.06.2022 про розгляд справи з викликом сторін. Представник відповідача зазначив, що хоче особисто брати участь у судових засіданнях по даній справі в порядку самопредставництва та надавати пояснення по суті справи (а.с. 131-132).

Заяву про залучення Управління освіти Коломийської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача мотивовано тим, що рішення в даній справі може вплинути на права та законні інтереси Управління освіти Коломийської міської ради як уповноваженого органу управління у сфері освіти на території Коломийської територіальної громади, а тому, його слід залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Отже, необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Необхідність залучення до участі в даній справі Управління освіти Коломийської міської ради, в якості третьої особи на стороні відповідача, зумовлена тим, що предметом розгляду даної справи є вимога щодо визнання протиправним та скасування рішення Коломийської міської ради за №1875-28/2022 від 24.02.2022 «Про реорганізацію Коломийського ліцею №6 імені Героя України Тараса Сенюка Коломийської міської ради Івано-Франківської області». Проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти Коломийської територіальної громади затверджено рішенням Коломийської міської ради від 22.02.2021 №344-9/2021, однак, організаційне та матеріально-технічне забезпечення проведення конкурсу здійснювало Управління освіти Коломийської міської ради.

Враховуючи зміст спірних правовідносин, та те, що рішення суду в даній адміністративній справі безумовно вплине на інтереси Управління освіти Коломийської міської ради, останнє підлягає залученню до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Щодо клопотання представника відповідача про розгляд справи з викликом сторін, суд зазначає таке.

У відповідності до частини 5 статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Розглянувши подане представником відповідача клопотання, враховуючи кількісний склад учасників справи та можливу необхідність виклику свідків в ході розгляду цієї справи чи отримання додаткових пояснень по суті спору, з метою повного, всебічного та об`єктивного встановлення усіх обставин справи суд дійшов переконання про наявність підстав для здійснення розгляду даної адміністративної справи у судовому засіданні із повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статями 49, 248, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

1. Клопотання представника відповідача про залучення Управління освіти Коломийської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача задовольнити.

2. Залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Управління освіти Коломийської міської ради (адреса: вул. Й. Кобринського, буд. 10, м. Коломия, Івано-Франківська обл., 78200, код ЄДРПОУ 02143442) до участі в адміністративній справі №300/1999/22 за позовною заявою ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Коломийський ліцей №6 ім. Героя України Тараса Сенюка Коломийської міської ради до Коломийської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення.

3. Клопотання Коломийської міської ради про розгляд справи з викликом сторін від 03.06.2022 задовольнити.

4. Призначити судовий розгляд справи за №300/1999/22 на 22 червня 2022 року о 10:00 год., який буде проводитися одноособово суддею Тимощуком О.Л., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46, 1 поверх, зал судових засідань № 3, каб. №108.

5. Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Управлінню освіти Коломийської міської ради, 5-ти денний строк з дня отримання даної ухвали для подання пояснень щодо позову, які повинні відповідати вимогам, що встановлені частинами 2-4 статті 162 КАС України.

6. Направити (вручити) Управлінню освіти Коломийської міської ради копію позовної заяви та долучених до неї матеріалів.

7. Копію цієї ухвали надіслати (вручити) учасникам справи.

8. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя /підпис/ Тимощук О.Л.

Дата ухвалення рішення06.06.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу104649272
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —300/1999/22

Рішення від 24.08.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Рішення від 24.08.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 06.06.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 25.05.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 17.05.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 15.05.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні