Ухвала
від 12.06.2022 по справі 348/2047/18
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №348/2047/18

13 червня 2022 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

в складі головуючого судді: Міськевич О.Я.

з участю секретаря судового засідання: Скоблей О.В.

прокурора: Криклія Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Надвірнянського районного суду цивільну справу за позовом виконувача обов`язків керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Державного агенства лісових ресурсів України, Державного підприємства «Делятинське лісове господарство» до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Делятинська селищна рада Надвірнянського району Івано-Франківської області, про визнання незаконним рішення щодо відведення земельної ділянки та витребування в користь держави,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Надвірнянського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом виконувача обов`язків керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Державного агенства лісових ресурсів України, ДП «Делятинське лісове господарство» до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Делятинська селищна рада Надвірнянського району Івано-Франківської області, про визнання незаконним рішення щодо відведення земельної ділянки та витребування в користь держави.

09.06.2022 року поступила заява директора ТОВ «Судової незалежної екпертизи України» про те, що на даний час ТОВ «Судова незалежна екпертиза Україна» філія м.Чернівці не працює, а матеріали справи та ухвалу суду для виконання призначеної експертизи просить направляти на головний офіс ТОВ «Судової незалежної екпертизи України» м.Київ.

Ухвалою суду від 10.06.2022 провадження по справі поновлено.

Прокурор в судовому засіданні не заперечив проти направлення матеріалів справи та ухвалу суду для виконання на головний офіс ТОВ «Судової незалежної екпертизи України» м.Київ, так як на даний час ТОВ «Судова незалежна екпертиза Україна» філія м.Чернівці не працює.

Представник відповідача адвокат Капак В.М. в судове засідання не з`явився, однак від нього поступила письмова заява в якій не заперечив відносно направлення матеріалів справи та ухвали суду для виконання про призначення по справі земельної інженерно-технічної експертизи на головний офіс ТОВ «Судової незалежної екпертизи України» м.Київ, так як на даний час ТОВ «Судова незалежна екпертиза Україна» філія м.Чернівці не працює.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Делятинської селищної ради Надвірнянського району Івано-Франківської області адвокат Парфан Т.Д. в судове засідання не з`явився, однак від нього поступила письмова заява в якій також не заперечив щодо направлення матеріалів справи та ухвали суду для виконання про призначення по справі земельної інженерно-технічної експертизи на головний офіс ТОВ «Судової незалежної екпертизи України» м.Київ, так як на даний час ТОВ «Судова незалежна екпертиза Україна» філія м.Чернівці не працює.

Вислухавши думку сторін, перевіривши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність призначення земельної інженерно-технічної експертизи в даній справі, оскільки для вирішення питання про те, чи має місце накладення належної відповідачу земельної ділянки з межами 2 виділу 22 кварталу Білоославського лісництва, відповідно до правовстановлюючих документів, документації із землеустрою, необхідні спеціальні знання. Тому суд вважає за необхідне призначити по даній справі земельно-технічну експертизу.

Відповідно до частини першоїстатті 103 ЦПК Українисуд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно частин четвертої, п`ятоїстатті 103 ЦПК Українипитання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта. У разі відхилення або зміни питань, запропонованих учасниками справи, суд зобов`язаний мотивувати таке відхилення або зміну.

Відповідно достатті 104 ЦПК Українипро призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

З метою забезпечення сторонам рівної можливості щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості, суд дійшов висновку про необхідність призначення по справі судової земельно-технічної експертизи.

З урахуваннямусіх обставин справи,предмету доказування, суд вважає поставити експерту (ам) питання зазначені в клопотанні про проведення експертизи та доповненні до неї.

Призначення експертизи є підставою для зупинення провадження у справі (ст. 252 ЦПК України), тому на час проведення експертизи провадження по даній справі слід зупинити.

Судом встановлено, що ТОВ «Судова незалежна екпертиза України» філії в м.Чернівці, яка була запропонована представником відповідача адвокатом Капаком В.М., на даний час не працює, тому суд вважає за можливе доручити проведення даної експертизи головному офісу ТОВ «Судової незалежної екпертизи України» м.Київ, що знаходиться за адресою м.Київ пр.-т С.Бандери, 6, 04073.

Керуючись ст.ст. 103-105, 107-109, 252, 253 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача -адвоката Капака В.М. про призначення земельної інженерно-технічної експертизи задовільнити.

Призначити по цивільній справі за позовом виконувача обов`язків керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Державного агенства лісових ресурсів України, Державного підприємства «Делятинське лісове господарство» до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Делятинська селищна рада Надвірнянського району Івано-Франківської області, про визнаннянезаконним рішеннящодо відведенняземельної ділянкита витребуванняв користьдержави, земельної інженерно-технічної експертизи.

На вирішення експертизи винести наступні питання:

- Чи має місце перетинання (пересічення) земельної ділянки площею 0,0844га. кадастровий номер: 2624080300:02:002:0007, яка знаходиться в с.Білі Ослави, урочище «Зарінок-Дремблюшка», Білоославської сільської Надвірнянського району, Івано-Франківської області із межами 2 виділу 22 кварталу Білоославського лісництва?

-Чи має місце перетинання (пересічення) земельної ділянки площею 0,5068га. кадастровий номер: 2624080300:02:002:0008, яка знаходиться в с.Білі Ослави; урочище «Зарінок-Дремблюшка», Білоославської сільської Надвірнянського району, Івано-Франківскої області із межами 2 виділу, 22 кварталу Білоославського лісництва?

- якщо має місце взаємні перетини зазначених ділянок, входження однієї ділянки до площі, меж іншої ділянки, то якими є точне розташування, площа, конфігурація, межі частини земельних ділянок, що перетинаються, відповідно для чого скласти схему, що визначає відповідність фактичного землекористування, а також порушення меж та накладання земельних ділянок відповідно до правовстановлювальних документів на ці земельні ділянки?

-Чи має місце перетинання (пересічення) земельної ділянки площею 0,5912га. кадастровий номер: 2624080300:02:002:0001, яка розташована за межами населеного пункту с. Білі Ослави Білоославської сільськрї ради, Надвіряннського району в урочище «Зарінок-Дремблюшка» із межами 2 виділу 22 кварталу Білоославського лісництва?

- Чи має місце перетинання (пересічення) земельної ділянки площею 0,0844га. кадастровий номер: 2624080300:02:002:0007, яка розташована за межами населеного пункту с. Білі Ослави, Білоославської сільської ради Надвіряннського району в урочище «Зарінок-Дремблюшка» із межами 2 виділу 22 кварталу Білоославського лісництва?

- Чи має місце перетинання (пересічення) земельної ділянки площею 0,5068га. кадастровий номер: 2624080300:02:002:0008, яка розташована за межами населеного пункту с. Білі Ослави Білоославської сільської ради Надвіряннського району в урочище «Зарінок-Дремблюшка» із межами 2 виділу 22 кварталу Білоославського лісництва?

- якщо має місце взаємні перетини зазначених ділянок, входження однієї ділянки до площі, меж іншої ділянки, то якими є точне розташування, площа, конфігурація, межі частини земельних ділянок, що перетинаються, відповідно для чого скласти схему, що визначає відповідність фактичного землекористування, а також порушення меж та накладання земельних ділянок відповідно до правовстановлювальних документів на ці земельні ділянки?

Проведення експертизидоручити експерту(ам)головного офісу ТОВ «Судової незалежної екпертизи України» м.Київ, що знаходиться за адресою м.Київ пр.-т С.Бандери, 6, 04073.

Попередити експерта (ів)про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст.384,385 КК Україниза завідомо неправдивий висновок експерта та за відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

В розпорядженняексперта (ів)надати матеріалицивільної справи№ 348/2047/18за позовом виконувача обов`язків керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Державного агенства лісових ресурсів України, ДП «Делятинське лісове господарство» до ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Делятинська селищна рада Надвірнянського району Івано-Франківської області, про визнання незаконним рішення щодо відведення земельної ділянки та витребування в користь держави.

Оплату за проведення експертизи покласти на відповідача ОСОБА_1 .

Суд зобов`язує сторін по справі з`явитися для проведення експертизи в день, який буде призначений експертом (ами) і про який сторони будуть повідомлені додатково та надати доступ експерту (ам) до земельних ділянок.

Роз`яснити сторонам змістст. 109 ЦПК України, якою передбачено, у разі ухилення особи, яка бере участь у справі, від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

На час проведення експертизи провадження в справі зупинити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду.

Позивач: Виконувачобов`язків керівникаНадвірнянської окружноїпрокуратури Івано-Франківськоїобласті в інтересах держави в особі Державного агенства лісових ресурсів України, ДП «Делятинське лісове господарство» , м.Надвірна, м-н Шевченка, 39, Івано-Франківської області.

Відповідач: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 - представник адвокат Капак Віталій Михалович, м.Надвірна, вул. Черемшини, 7/4, п.і. 78405, Івано-Франківської області.

Відповідач: Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, код ЄРДПОУ 39767437, м. Івано-Франківськ, вул.Сахарова, 34, п.і. 76014

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Делятинська селищна рада Надвірнянського району Івано-Франківської області - представник адвокат Парфан Тарас Дмитрович, м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 4/302, п.і. 76018, Івано-Франківської області.

Суддя Міськевич О.Я.

Дата ухвалення рішення12.06.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу104725743
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним рішення щодо відведення земельної ділянки та витребування в користь держави

Судовий реєстр по справі —348/2047/18

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 09.06.2022

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 03.04.2022

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні