Ухвала
від 14.06.2022 по справі 205/9482/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

15.06.2022 Єдиний унікальний номер 205/9482/21

Провадження № 2/205/428/22

у х в а л а

15 червня 2022 року Ленінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді - Терещенко Т.П.,

за участю секретаря судового засідання Кривозуб О.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження у м.Дніпрі клопотання представника відповідачів ОСОБА_1 про об`єднання справ в одне провадження з цивільною справою за позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , законними представниками якого є ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа: Управління-служба у справах дітей Новокодацької районної у місті Дніпрі ради, про усунення перешкод в користуванні власністю, вселення, визначення порядку користування домоволодінням,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

21 березня 2022 року представник відповідачів ОСОБА_1 через систему «Електронний суд» сформувала клопотання про об`єднання справ в одне провадження з цивільною справою ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності, оскільки предметом позову є домоволодіння АДРЕСА_1 , та в разі визнання за ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 права власності на частину домоволодіння, первісний позов ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про усунення перешкод в користуванні власністю, вселення, визначення порядку користування домоволодінням, не може бути задоволений в повному обсязі, тому об`єднання вказаних справ в одне провадження є доцільним як з точки зору часу, витраченого на розгляд справ, так і ефективності розгляду, враховуючи перш за все, що в обидвах позова предметом є порушення та відновлення прав неповнолітніх.

Позивачі надалисуду заяву,в якійпросили провестипідготовче судовезасідання,яке призначенена 15червня 2022року безїх участіта заперечувалищодо об`єднання справ в одне провадження, оскільки відсутні підстави, передбачені ст. 188 ЦПК України в цьому випадку.

Відповідачі у підготовче судове засідання не з`явилися, на підставі ст. ст. 128, 130 ЦПК України повідомлялися належним чином про день, час та місце розгляду справи, про причини неявки суду не повідомили, будь-яких клопотань про відкладення чи розгляд справи за їх відсутності суду не надали.

Представник третьої особи надала суду заяву в якій просила розглянути справу за відсутності їх представника.

Дослідивши матеріали справи та клопотання представника відповідачів, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. ч. 1-3, 7-9 ст. 188 ЦПК України в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги.

Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача.

Об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ. Про об`єднання справ в одне провадження, роз`єднання позовних вимог, про відмову в об`єднанні справ в одне провадження, роз`єднанні позовних вимог суд постановляє ухвалу.

Представником відповідачів долучено до матеріалів справи ухвалу Ленінського районного суду м.Дніпропетровська про відкриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності з призначенням підготовчого судового засідання на 11 годину 30 хвилин 11 березня 2022 року.

Разом з тим, суду не відомо, на якій стадії перебуває розгляд вказаної справи, оскільки суд не має права втручатися в судочинство іншого судді.

Оскільки об`єднання позовів є правом, а не обов`язком суду, суд не вважає за доцільне об`єднання в одне провадження вказаних цивільних справ. Сумісний розгляд декількох вимог, по суті не однорідних, розширює предмет доказування у справі, ускладнює розгляд та вирішення справи.

Об`єднання позовних вимог в цьому випадку не сприятиме процесуальній економії часу та швидкому розгляду справ, виконанню завдання цивільного судочинства та є недоцільним.

Ознайомившись із наданим клопотанням, суд вважає, що в задоволенні клопотання слід відмовити, оскільки об`єднання вказаних цивільних справ в одне провадження є недоцільним і неможливим так як справи перебувають на розгляді в різних суддів, розгляд позовних вимог яких пов`язаний з різними методами дослідження та може ускладнити процес розгляду та вирішення спору.

Враховуючи вищевикладене суд дійшов висновку про відсутність передбачених законом правових підстав для об`єднання зазначених цивільних справ в одне провадження, також об`єднання вказаних цивільних справ в одне провадження є недоцільним і неможливим так як справи перебувають на розгляді в різних суддів, розгляд позовних вимог яких пов`язаний з різними методами дослідження та може ускладнити процес розгляду та вирішення спору, а тому в задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст.188, 260, 261, 353 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити у задоволенні клопотання представника відповідачів ОСОБА_1 про об`єднання справ в одне провадження з цивільною справою за позовною заявою ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , законними представниками якого є ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа: Управління-служба у справах дітей Новокодацької районної у місті Дніпрі ради, про усунення перешкод в користуванні власністю, вселення, визначення порядку користування домоволодінням.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею , окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Т.П. Терещенко

.

СудЛенінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення14.06.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104777732
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про виселення (вселення)

Судовий реєстр по справі —205/9482/21

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Максюта Ж. І.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 14.06.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні