Ухвала
від 15.06.2022 по справі 545/1956/22
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/1956/22

Провадження № 2/545/969/22

Номер рядка звіту 7

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження у справі

"16" червня 2022 р. м. Полтава

Суддя Полтавського районного суду Полтавської області Кіндяк І.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , про виділ частки співвласника у окремий об"єкт нерухомого майна, визнання права власності та втановлення порядку користування земельною ділянкою, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до Полтавського районного суду Полтавської області з позовом до відповідача, про виділ частки співвласника у окремий об"єкт нерухомого майна та визнання права власності та втановлення порядку користування земельною ділянкою.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, а тому за даними вимогами може бути відкрито загальне позовне провадження.

По справі необхідно призначити підготовче судове засідання.

Учасниками справи клопотань не заявлено.

Судом встановлено, що предметом даного позову є виділ частки співвласника у окремий об"єкт нерухомого майна, визнання права власності та втановлення порядку користування земельною ділянкою, однак у суду відсутні відомості щодо даний виділ буде відповідати вимогам ДБН.

Усі суб`єкти права власності є рівними перед законом.

Відповідно до ст. 41 Конституції України та п. 2 ч. 1 ст. 3, ст. 321 ЦК України, ніхто не може бути позбавлений права власності чи обмежений у його здійсненні, крім випадків, встановлених Конституцією та законом. Право вибору способу судового захисту належить виключно позивачеві (ч. 1 ст. 20 ЦК України, ст. 3, 4 ЦПК України).

За таких підстав суд приходить до висновку про необхідність залучення до розгляду справи у якості третіх осіб:

- Комунальне підприємство «Бюро технічної інвентаризації та містобудування Полтавського району», м. Полтава, вул. Шевченка, 7;

- Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю в Полтавській області, 36000, Полтавська обл., місто Полтава, Октябрський район, ВУЛИЦЯ ГОГОЛЯ, будинок 25., так як це необхідно для всебічного та об`єктивного розгляду справи по суті.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.. 74, 76, 144, 148 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

На підставі викладеного, керуючись ст. 12,13, 74, 76, 144, 148, 187 ЦПК України, -

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , про виділ частки співвласника у окремий об"єкт нерухомого майна, визнання права власності та втановлення порядку користування земельною ділянкою.

Призначити справу до підготовчого розгляду на 13 липня 2022 року о 10 год. 00 хв.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви із додатками та визначити:

- строк для подання відповідачем відзиву на позов - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження; копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана(надана) одночасно з надісланням(наданням) відзиву до суду.

Роз"яснити позивачу, що після отримання відзиву на позов, він повинен подати суду відповідь на відзив на протязі 5 днів з дня його отримання з зазначенням своїх міркувань, аргументів та відповідних доказів.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб:

- Терешківську громаду Полтавського району Полтавської області;

- Комунальне підприємство «Бюро технічної інвентаризації та містобудування Полтавського району», м. Полтава, вул. Шевченка, 7;

- Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю в Полтавській області, 36000, Полтавська обл., місто Полтава, Октябрський район, ВУЛИЦЯ ГОГОЛЯ, будинок 25.

Направити третім особам копію позовної заяви та запропонувати у строк до 23.05.2022р. подати письмові заперечення проти заяви та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Зобов"язати Терешківську громаду Полтавського району Полтавської області, Комунальне підприємство «Бюро технічної інвентаризації та містобудування Полтавського району», м. Полтава, вул. Шевченка, 7, Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю в Полтавській області надати до Полтавського районного суду Полтавської області висновок про те, що виділ частини домоволодіння буде відповідати вимогам ДБН.

Виконання ухвали доручити начальнику Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Полтавській області.

За невиконання чи не належного виконання ухвали суду, персональну відповідальність несе керівник установи у встановленому законом порядку.

Роз"яснити, що при виконанні ухвали суду необхідно враховувати вимоги ч. 7 ст. 84 ЦПК України, згідно яких: особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів, з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Повідомити учасників, що отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, можливо на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://pl.pl.court.gov.ua/sud1625/gromadyanam/csz/ .

Суддя

Полтавського районного суду Полтавської області І.С. Кіндяк

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення15.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104784822
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —545/1956/22

Постанова від 29.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

Рішення від 12.10.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

Ухвала від 15.06.2022

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Кіндяк І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні