Ухвала
від 21.06.2022 по справі 547/197/22
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37

Справа №547/197/22

Провадження №2-о/547/7/22

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

22 червня 2022 року смт Семенівка, Полтавська область

Суддя Семенівського районного суду Полтавської області В.Ф.Харченко, вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною ОСОБА_2 , заінтересована особа орган опіки і піклування виконавчий комітет Семенівської селищної ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, перевіривши виконання заявником вимог ст.ст. 293, 294-297, ЦПК України,

ВСТАНОВИВ:

Заява подана і оформлена представником позивача ОСОБА_3 адвокатом О.В.Щепіною у порядку, встановленому ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі на час постановлення ухвали відсутні.

Справа підсудна Семенівському районному судові Полтавської області.

Є підстави для відкриття провадження у цивільній справі.

Відповідно до ч. 4 ст. 293 ЦПК України розгляд справи проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних. Головуючим суддею у справі визначено В.Ф.Харченка, присяжними М.М.Мойса та І.М.Палій.

Ураховуючи зазначене, керуючись ст.ст. 293, 294-297, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною ОСОБА_2 , заінтересована особа орган опіки і піклування виконавчий комітет Семенівської селищної ради, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

2.Справа розглядатиметься за правилами окремого провадження.

3.Судовий розгляд справи призначити у відкритому судовому засіданні 13.07.2022о 15год.10хв. в залі судових засідань № 1 у приміщенні Семенівського районного суду Полтавської області за адресою вул. Шевченка, 41а, смт Семенівка, Полтавська область.

4.Невідкладно надіслати присяжним ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .Палію письмове запрошення для участі у здійсненні правосуддя.

5.У судове засідання викликати учасників справи: заявника, особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

6.Органу опіки та піклування подати до суду висновок щодо вимог заяви не пізніше дати судового засідання.

7.Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 9 ст. 83 ЦПКУкраїни копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно ст.95ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

8.Повідомити учасникам справи про наявність в Семенівському районному суді Полтавської області технічної можливості забезпечити їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. У цьому разі відповідна заява учасника судового процесу має бути подана до суду не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання з направленням копії такої заяви в той же строк іншому учаснику справи.

9.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/sud1627.

10.Надіслати учасникам справи копію ухвали, а органу опіки та піклування також копію заяви з копіями доданих до неї документів.

11.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя В.Ф.Харченко

Дата ухвалення рішення21.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104877745
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

Судовий реєстр по справі —547/197/22

Рішення від 26.10.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні