Ухвала
від 22.06.2022 по справі 554/168/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 23.06.2022 Справа № 554/168/22

Справа №554/168/2022

Провадження №2/554/1539/2022

2/554/2211/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 червня 2022 року м. Полтава

Октябрський районний суд м.Полтави в складі :

судді Блажко І.О.

при секретарі - Гребенюк С.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до комунального некомерційного підприємства «Котелевська лікарня планового лікування» Котелевської селищної ради про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу , -

в с т а н о в и в :

В провадження суду перебуває вказана цивільна справа.

В судове засідання представник позивача ОСОБА_1 за ордером ОСОБА_2 не з`явився, будучи у встановлений ЦПК України спосіб повідомленим про судове засідання. Надіслав суду позовну заяву (із збільшеними позовними вимогами) та заяву про розгляд справи без участі. В який зазначив, що засідання призначене на 23.06.2022 прохає проводити без його участі та участі позивача. Заяву щодо збільшення позовним вимог підтримує та прохає задовольнити. Щодо заяв та клопотань відповідача покладається на розсуд суду.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився, будучи у встановлений ЦПК України спосіб повідомленим про судове засідання.

В судовезасіданні представникивідповідача КНП«Котелевська лікарняпланового лікування»Котелевської селищноїради нез`явилися,будучи увстановлений ЦПКУкраїни спосібповідомленими просудове засідання.Надіслали судуклопотання провитребування доказів. В якому адвокат Остапенко І.О. прохала, витребувати з : ТОВ «Лікувально-діагностичний центр «Адоніс» інформацію щодо того, чи працювала ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ТОВ «Лікувально-діагностичний центр «Адоніс» (його підрозділах, філіях) на посаді лікаря, в тому числі, лікаря анестезіолога, з 15.12.2021 і до цього часу. За наявності надати належним чином завірені копії документів. ТОВ «Медична клініка «Віва» інформацію щодо того, чи працювала ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ТОВ «Медична клініка «Віва» (його підрозділах, філіях) на посаді лікаря, в тому числі, лікаря анестезіолога, з 15.12.2021 і до цього часу. За наявності надати належним чином завірені копії документів. Витребувати від ОСОБА_1 для огляду в судовому засіданні оригінал трудової книжки ОСОБА_1 серії НОМЕР_1 .

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, фіксування судового засідання технічним засобом здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, приходить до висновку : про прийняття позовної заяви із збільшеними позовними вимогами; задоволення клопотання представника відповідача про витребування доказів частково, в зв`язку з чим перейти від розгляду у спрощеному до загального позовного провадження.

Згідно ч.ч.1,2,3,4ст.83ЦПК України,сторони таінші учасникисправи подаютьдокази усправі безпосередньодо суду. Позивач,особи,яким закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншихосіб,повинні податидокази разомз поданнямпозовної заяви. Відповідач,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,повинні податисуду доказиразом зподанням відзивуабо письмовихпояснень третьоїособи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ч. 1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про витребування з : ТОВ «Лікувально-діагностичний центр «Адоніс» (02002, м.Київ, вул.Раїси Окіпної, 8Б) інформацію щодо того, чи працювала ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в ТОВ «Лікувально-діагностичний центр «Адоніс» (його підрозділах, філіях) на посаді лікаря, в тому числі, лікаря анестезіолога, з 15.12.2021 і до 22 червня 2022 року. За наявності надати належним чином завірені копії документів. ТОВ «Медична клініка «Віва» (04070, м.Київ, вул.Щекавицька, будинок, 42/48, нежиле приміщення №38/В літ.А) інформацію щодо того, чи працювала ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в ТОВ «Медична клініка «Віва» (його підрозділах, філіях) на посаді лікаря, в тому числі, лікаря анестезіолога, з 15.12.2021 і до 22 червня 2022 року. За наявності надати належним чином завірені копії документів. Витребувати від ОСОБА_1 , зареєстрована за адресою : АДРЕСА_1 для огляду в судовому засіданні оригінал чи належним чином завірену копію трудової книжки ОСОБА_1 серії НОМЕР_1 .

На підставі викладеного, суд приходить до висновку перейти від розгляду в спрощеному до загального позовного провадження. Оскільки спір не врегульовано, а термін розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження вже витік.

Керуючись ст.ст. 83, 84, 247, 277 ЦПК України, суд , -

у х в а л и в :

Перейти відрозгляду вспрощеному дозагального позовногопровадження уцивільній справіза позовомОСОБА_1 до комунального некомерційного підприємства «Котелевська лікарня планового лікування» Котелевської селищної ради про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Клопотання представника відповідача адвоката Остапенко Ірини Олександрівни про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати в строк до 12 липня 2022 року з : ТОВ «Лікувально-діагностичний центр «Адоніс» (02002, м.Київ, вул.Раїси Окіпної, 8Б) інформацію щодо того, чи працювала

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в ТОВ «Лікувально-діагностичний центр «Адоніс» (його підрозділах, філіях) на посаді лікаря, в тому числі, лікаря анестезіолога, з 15 грудня 2021 року і до 22 червня 2022 року. За наявності надати належним чином завірені копії документів.

Попередити посадовихосіб ТОВ «Лікувально-діагностичний центр «Адоніс», що у разі неможливості подати доказ, який вимагає суд взагалі або у встановлені судом строки, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Витребувати в строк до 12 липня 2022 року з : ТОВ «Медична клініка «Віва» (04070, м.Київ, вул.Щекавицька, будинок, 42/48, нежиле приміщення №38/В літ.А) інформацію щодо того, чи працювала ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в ТОВ «Медична клініка «Віва» (його підрозділах, філіях) на посаді лікаря, в тому числі, лікаря анестезіолога, з 15 грудня 2021 року і до 22 червня 2022 року. За наявності надати належним чином завірені копії документів.

Попередити посадовихосіб ТОВ «Медична клініка «Віва», що у разі неможливості подати доказ, який вимагає суд взагалі або у встановлені судом строки, вони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Витребувати в строк до12липня 2022року від позивача ОСОБА_1 , зареєстрована за адресою : АДРЕСА_1 , для огляду в судовому засіданні оригінал чи належним чином завірену копію трудової книжки ОСОБА_1 серії НОМЕР_1 .

Попередити позивача ОСОБА_1 , що у разі неможливості подати доказ, який вимагає суд взагалі або у встановлені судом строки, він зобов`язаний повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Призначити підготовче судове засідання в Октябрському районному суді м.Полтави за адресою - м.Полтава, вул.Навроцького, 5, кабінет №№17,18 на 14.30 годин на 13 липня 2022 року, викликати в судове засідання учасників процесу.

Учасники справиможуть отриматиінформацію уданій справіна офіційномувебпорталі судовоївлади Україниза веб-адресоюhttp://court.gov.ua/sud1622/з зазначенням індивідуального номеру провадження.

Ухвала набирає чинності з моменту підписання її суддею 23 червня 2022 року.

Повний текст ухвали складено 23 червня 2022 року.

Суддя І.О. Блажко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення22.06.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104891686
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —554/168/22

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Постанова від 22.02.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Рішення від 04.10.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Рішення від 04.10.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні