Ухвала
від 16.06.2022 по справі 345/708/19
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/708/19

Провадження № 1-кс/345/295/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.06.2022 м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019090170000145 від 07.02.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській звернулася до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів.

Клопотання обґрунтовує тим, що в Калуський ВП надійшов рапорт ОСОБА_4 , що працівниками міжрайонного відділу №3 (м.Калуш) ІНФОРМАЦІЯ_1 в ході проведення заходів з метою виявлення та попередження фактів розкрадань бюджетних коштів на території Калуського району, було встановлено, що службові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 100000 грн., шляхом складання та підписання завідомо неправдивих актів приймання будівельних робіт за грудень 2018 року по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с.Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області», згідно укладеного договору підряду №431 від 20.12.2018 із ІНФОРМАЦІЯ_3 .

На даний час з метою повного та всебічного встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, призначенням та проведенням судово-почеркознавчих експертиз та судово-технічних експертиз документів, для яких необхідні оригінали документів, виникла необхідність звернутися до слідчого судді із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та додатків до даної справи. Визначені оригінали документів знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , що за юридичною адресою АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 , начальником є ОСОБА_5 .

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставіч. 2 ст. 163 КПК України.

У судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явилася, однак у клопотанні, поданому слідчому судді, вказала, що клопотання підтримує, просить розгляд клопотання проводити без її участі.

Перевіривши додані до клопотання матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Клопотання про тимчасовий доступ до документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно до вимог ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх ( здійснити їх виїмку).

У відповідності до п.2 ч.1 ст. 162 КПК України зазначено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Проте згідно із абз.1 ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи те, що сторона кримінального провадження, що подала клопотання - слідчий СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 довела, що документи, до яких вона просить надати тимчасовий доступ, знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , що в АДРЕСА_2 , та в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження відомості, які містяться в реєстраційній справі ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та додатках до неї, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і не можуть бути встановлені іншими способами доказування, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів (інформації).

Що стосується задоволення клопотання в частині надання тимчасового доступу за дорученням слідчого оперативним працівникам СКП Калуського РВП ГУНП, то слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст. 131 КПК України заходами забезпечення кримінального провадження є:1) виклик слідчим, прокурором, судовий виклик і привід;2) накладення грошового стягнення;3) тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом;4) відсторонення від посади;4-1) тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя;5) тимчасовий доступ до речей і документів;6) тимчасове вилучення майна;7) арешт майна;8) затримання особи;9) запобіжні заходи.

Стаття 40 КПК України та ст. 218 КПК України визначають, що слідчий вправі доручати виконання слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам, а не заходів забезпечення кримінального провадження.

Слідчий суддя має право надавати тимчасовий доступ до речей і документів тільки слідчим, прокурорам, які здійснюють досудове розслідування та процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні.

Враховуючи вище наведене, слідчий суддя приходить до переконання, що в задоволенні клопотання в даній частині слід відмовити.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 132, 159-160, 162, 163-164 КПК України ,

у х в а л и в :

Клопотання задоволити частково.

Надати тимчасовий доступ слідчим СВ Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 та ОСОБА_6 до реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та додатків до даної справи, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 , що за юридичною адресою АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 , начальником є ОСОБА_5 , з можливістю вилучення оригіналів вказаних документів (здійснення виїмки).

В задоволенні решти клопотання відмовити.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити особам, які повинні надати доступ до речей, що відповідно до ч.1ст.166 КПК Україниу разіневиконання ухвалипро тимчасовийдоступ доречей слідчийсуддя,суд заклопотанням стороникримінального провадження,якій наданоправо надоступ доречей ідокументів напідставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудКалуський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення16.06.2022
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу104945470
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —345/708/19

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.02.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 27.01.2021

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні