Ухвала
від 14.06.2019 по справі 345/708/19
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/708/19

Провадження № 1-кс/345/1015/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.06.2019 року м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого СВ Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №120190901700000145, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.02.2019, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2ст. 191 КК Українипро призначення будівельно-технічної експертизи, -

ВСТАНОВИВ :

слідчий СВ Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 звернулась до суду із клопотанням про проведення експертизи, в якому просить доручити експертам Івано-Франківського відділення НДЕКЦ МВС України (м. Івано-Франківськ, вул.Національної Гвардії,14), провести будівельно-технічну експертизу, надавши відповіді на наступні питання:

- Яка вартість фактично виконаних робіт відповідно до договору № 131 від 20.12.2018, укладеного між Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА та ТОВ «Альянс Капіталгруп» по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області», що знаходиться в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області,врахувавшидопити свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 щодо виконання ними робіт до укладання зазначеного договору, актуприймання виконаних будівельних робіт Ф-КБ-2в №б/н за вересень 2018 року, складеного КП «Верхнянський господар» за результатами виконання договору № 29 від 07.09.2018 укладеного між Верхнянською ОТГ та КП «Верхнянський господар», відповідно до якого КП «Верхнінський господар» проведено роботи по влаштуванню тротуарної плитки (бруківки) у Сквері пам`яті минулих літ в с. Болохів, а також об`єктивні джерела інформації, а саме репортажу зі Скверу пам`яті минулих літ в с.Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області, який знаходиться у вільному доступі в мережі Інтернет, з якого вбачається, що станом на жовтень 2018 року роботи по благоустрою Скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів були вже проведені?

- Яка різниця між вартістю робіт згідно договору № 131 від 20.12.2018, укладеного між Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА та ТОВ «Альянс Капіталгруп» по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» та вартістю фактично виконаних робіт на вказаному об`єкті, вказати суму завищення?

Клопотання обгрунтовує тим, що 06.02.2019 в Калуський ВП ГУНП поступили матеріали з УЗЕ ДЗЕ НПУ в області про те, що службові особи ТзОВ «Альянс Капіталгруп» заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 100000 грн., шляхом складання та підписання завідомо неправдивих актів приймання будівельних робіт за грудень 2018 по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області».

В ході досудового розслідування допитаний ОСОБА_4 показав, що в липні 2017 року працівниками ПП ОСОБА_9 здійснено роботи по встановленню фундаменту під могили воїнів УПА в сквері пам`яті минулих літ в с. Болохів. У подальшому він проявив ініціативу та в серпні 2018 року, спільно із жителями с. Болохів ОСОБА_10 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та жителем с. Завадка ОСОБА_13 , здійснили роботи по встановленню фундаменту арки на головній могилі, залили бетонні сходи до даної арки та залили фундамент до 14 могил воїнів УПА. У подальшому, невідомими йому особами було встановлено на могилах гранітні хрести.

Крім цього, йому стало відомо від жителів села Болохів, що у вересні двоє осіб встановили тротуарну плитку від входу до скверу до головної могили та з обох боків могили.

Вищевикладене підтверджується показами свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Допитана ОСОБА_14 , яка являється в.о. керівника КП «Верхнянський господар», встановлено, що у вересні 2018 року КП «Верхнянський господар» на виконання договору № 29 від 07.09.2018 укладеного між Верхнянською ОТГ та КП «Верхнянський господар» виконало роботи по встановленню тротуарної плитки на об`єкті «Поточний ремонт пішохідних доріжок в с. Болохів «Сквер пам`яті минулих літ»Верхнянської ОТГ Івано-Франківської області» встановили тротуарну плитку на вказаному об`єкті. Дані роботи здійснювались відповідно до цивільно-правових угод ОСОБА_8 та ОСОБА_15 .

Допитаний в якості свідка ОСОБА_8 показав, що дійсно ним на виконання цивільно-правової угоди укладеної між ним таКП «Верхнянський господар», а також ОСОБА_15 протягом 7 днів восени 2018 року здійснювались роботи по встановленню тротуарної плитки від входу у «Сквер пам`яті минулих літ», що в с. Болохів Калуського району. Дану плитку вони встановили від входу до центральної могили та з обох боків від неї.

Крім цього, в мережі Інтернет у вільному доступі знаходиться запис з урочистого відкриття Скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів, з якого вбачається, що станом на жовтень 2018 року в Сквері було проведено роботи з його облаштування.

07.02.2019 по даному факту внесено відомості до Єдиногореєструдосудових розслідувань за № 12019090170000145 за попередньоюправовоюкваліфікацією ч.2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування виникла необхідність в призначенні будівельно-технічної експертизи з метою встановлення фактичних об`ємів виконаних робіт ТзОВ «Альянс Капіталгруп»по об`єкту «Капітальний ремонт. Облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області».

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явилась, однак в клопотанні, поданному слідчому судді зазначила, що просить його розглянути у її відсутності.

Відповідно до ч. 4ст. 107 КПК Українифіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних(розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положеньКПК Українисудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , подане в рамках розслідування кримінального провадження №120190901700000145 від 07.02.2019, підлягає до задоволення з наступних підстав:

Так, у відповідності до ч.1ст. 242 КПК Україниекспертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Уст. 243 КПК Українивизначено, що експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Ст. 244 КПК Українипередбачено, що у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді. Слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи. До ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням.

На підставі викладеного та враховуючи, що для повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, слідчий суддя вважає, що наявні достатні підстави для задоволення клопотання та призначення у кримінальному провадженні №120190901700000145 від 07.02.2019 будівельно-технічної експертизи для з`ясування питань, які ініціюються слідчим.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.242,243,244,245 КПК України, суд

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 - задоволити.

Призначити у кримінальному провадженні №120190901700000145 від 07.02.2019 будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Івано-Франківського відділення НДЕКЦ МВС України (м. Івано-Франківськ, вул.Національної Гвардії,14).

Перед експертами поставити наступні питання:

- Яка вартість фактично виконаних робіт відповідно до договору № 131 від 20.12.2018, укладеного між Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА та ТОВ «Альянс Капіталгруп» по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області», що знаходиться в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області,врахувавшидопити свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 щодо виконання ними робіт до укладання зазначеного договору, актуприймання виконаних будівельних робіт Ф-КБ-2в №б/н за вересень 2018 року, складеного КП «Верхнянський господар» за результатами виконання договору № 29 від 07.09.2018 укладеного між Верхнянською ОТГ та КП «Верхнянський господар», відповідно до якого КП «Верхнінський господар» проведено роботи по влаштуванню тротуарної плитки (бруківки) у Сквері пам`яті минулих літ в с. Болохів, а також об`єктивні джерела інформації, а саме репортажу зі Скверу пам`яті минулих літ в с.Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області, який знаходиться у вільному доступі в мережі Інтернет, з якого вбачається, що станом на жовтень 2018 року роботи по благоустрою Скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів були вже проведені?

- Яка різниця між вартістю робіт згідно договору № 131 від 20.12.2018, укладеного між Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА та ТОВ «Альянс Капіталгруп» по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» та вартістю фактично виконаних робіт на вказаному об`єкті, вказати суму завищення?

Оскільки, сквер пам`яті минулих літ розташований в с. Болохів, Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району, Івано-Франківської області, виїзд експерта забезпечиться Калуським ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Відповідно до ст.5 Закону України «Про судову експертизу» дозволити пошкодження або витрачення об`єктів у тій мірі, в якій це необхідно для експертного дослідження.

Зобов`язати слідчого СВ Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 надати експертній установі для ознайомлення матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019090170000145 від 07.02.2019, оригінали документів щодо виконання робіт ТзОВ «Альянс Капіталгруп» протягом 2018 по об`єкту «Капітальний ремонт. Облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» та оригінали документів КП «Верхнянський господар».

Зобов`язати Івано-Франківське відділення НДЕКЦ МВС України надати слідчому СВ Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 чи іншій особі за її письмовим дорученням чи дорученням керівника органу досудового розслідування Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області, висновок експерта за результатами будівельно-технічної експертизи, а також, в разі наявності повернути надані об`єкти дослідження чи інші матеріали.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст. 384-385 КК України, за завідомо неправдивий висновок чи відмову без поважних причин від виконання своїх обов`язків.

Роз`яснити експерту права та обов`язки передбаченіст.69 КПК України.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення14.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82415096
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —345/708/19

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.02.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 27.01.2021

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні