Ухвала
від 20.06.2022 по справі 183/7772/19
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/7772/19

Провадження № 2/183/1203/22

У Х В А Л А

21 червня2022 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді МайноїГ.Є., розглянувши в письмовому провадженні заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Забари Альони Володимирівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до Перещепинської міської ради, ОСОБА_3 , третя особа приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Спіренкова Наталія Володимирівна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженнісуду знаходитьсявищезазначена цивільнасправа,розгляд якоїпризначено у підготовчому засіданні на 30 червня2022 року об11 год.00 хв. у приміщеннісуду, за адресою: Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул.Гетьманська, буд. 4, зал № 5.

20 червня2022 року від представника позивача ОСОБА_1 адвоката Забари Альони Володимирівни на адресу суду засобами електронної пошти надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку «EasyCon», «Zoom» або «TruCam», яке мотивоване запровадженням на території України воєнного стану, а також систематичного оголошення повітряної тривоги. У зв`язку з чим просила забезпечити проведення судового засідання у цій справі, що призначене на 30червня2022року, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів адвоката ЗабариА.В.

Ознайомившись із поданим представником позивача клопотанням, приходжу до такого висновку.

Відповідно доч.ч.1,2,3ст.212ЦПК Україниучасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасниксправи подаєзаяву проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду непізніше ніжза п`ятьднів досудового засідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Відповідно доч.ч.1,2,3ст.183ЦПК Українибудь-якаписьмова заява,клопотання,заперечення повиннімістити: 1)повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)особи,яка подаєзаяву чиклопотання абозаперечення протиних,її місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб,зареєстрованих зазаконодавством України); 2)найменування суду,до якоговона подається; 3)номер справи,прізвище таініціали судді(суддів),якщо заява(клопотання,заперечення)подається післяпостановлення ухвалипро відкриттяпровадження усправі; 4)зміст питання,яке маєбути розглянутосудом,та проханнязаявника; 5)підстави заяви(клопотання,заперечення); 6)перелік документівта іншихдоказів,що додаютьсядо заяви(клопотання,заперечення); 7)іншівідомості,що вимагаютьсяцим Кодексом. Вимогавказати взаяві посуті справи,скарзі,заяві,клопотанні абозапереченні ідентифікаційнийкод юридичноїособи вЄдиному державномуреєстрі підприємстві організаційУкраїни стосуєтьсялише юридичнихосіб,зареєстрованих зазаконодавством України.Іноземна юридичнаособа подаєдокумент,що єдоказом їїправосуб`єктності завідповідним іноземнимзаконом (сертифікатреєстрації,витяг зторгового реєструтощо). Письмовізаява,клопотання чизаперечення підписуютьсязаявником чийого представником. Дозаяви,скарги,клопотання чизаперечення,які подаютьсяна стадіївиконання судовогорішення,в томучислі впроцесі здійсненнясудового контролюза виконаннямсудових рішень,додаються доказиїх надіслання(надання)іншим учасникамсправи (провадження). Учасник справи має право додати до письмової заяви, клопотання проект ухвали, постановити яку він просить суд.

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З оглядуна викладене,оскільки доклопотання проучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції представника позивача ОСОБА_1 адвоката Забари Альони Володимирівни не додано доказів його надіслання іншим учасникам справи, тобто заявником не виконано вимог ч. 2 ст. 183, ч. 2 ст.212ЦПК України, суд вважає за необхідне, на підставі ч. 4 ст.183ЦПК України повернути заяву заявникові без розгляду.

При цьому, суд зазначає, що в разі неможливості учасників процесу з`явитися до суду або направити уповноваженого представника до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, учасники процесу не позбавлені права направити відповідні заяви по суті справи або з процесуальних питань, у порядку, передбаченому ЦПК України, в яких викласти свою правову позицію, а також роз`яснює право на подання відповідної заяви про проведення розгляду справи у їх відсутність.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 183, 212, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Забари Альони Володимирівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 адвоката Забари Альони Володимирівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_1 до Перещепинської міської ради, ОСОБА_3 , третя особа приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Спіренкова Наталія Володимирівна про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини повернути заявникові без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 21 червня2022 року.

Суддя Г.Є.Майна

Дата ухвалення рішення20.06.2022
Оприлюднено01.07.2022
Номер документу105008245
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —183/7772/19

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 20.06.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Постанова від 09.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Воробйова Ірина Анатоліївна

Ухвала від 27.07.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Воробйова Ірина Анатоліївна

Постанова від 25.06.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні