Ухвала
від 29.06.2022 по справі 160/25401/21
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

30 червня 2022 р.Справа №160/25401/21Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Сліпець Н.Є., розглянувши в письмовому провадженні клопотання представника відповідача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в адміністративній справі №160/25401/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «РУДОМАЙН» до Виконавчого комітету Криворізької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Громадська спілка «Досить труїти Кривий Ріг», Громадська організація «Міжрегіонального бюро екологічного захисту» про визнання дій протиправними, скасування рішення та погодження проведення товариству масових вибухів на 2022 рік, -

ВСТАНОВИВ:

13.12.2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю «РУДОМАЙН» звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом до Виконавчого комітету Криворізької міської ради, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Криворізької міської ради (код ЄДРПОУ 04052169) №653 від 08.12.2021 про погодження ТОВ «РУДОМАЙН» (код ЄДРПОУ 37064892) проведення масових вибухів на території кар`єру «Південний» 1 раз у січні 2022 року;

- вважати затвердженим та погодженим Товариству з обмеженою відповідальністю «РУДОМАЙН» (код ЄДРПОУ 37064892) графік проведення масових вибухів в кар`єрі «Південний» на 2022 рік у розмірі 12 разів на рік відповідно до ст. 19 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10.06.2022 року було прийнята до провадження адміністративна справа та призначено Підготовче засідання призначити на 05 липня 2022 року о 10:40 год.

27.06.2022 року через систему "Електронний суд" суду надійшло клопотання представника відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, в якому просить провести судові засідання за участі представника відповідача в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon".

Розглянувши зазначене вище клопотання, суд зазначає наступне.

У відповідності до ч.1 ст.195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Державна судова адміністрація України наказом № 196 від 23.04.2020 року затвердила Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок). Пунктом 2 Розділу 1 Порядку передбачено, що Учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством. Відповідно до пункту 5 Розділу 1 Порядку ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Згідно з пунктом 2 Розділу 2 Порядку система відеоконференцзв`язку - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua - «Easycon»), що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференції зв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду адміністративної справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника відповідача про можливість прийняти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та використати систему відеоконференцзв`язку «Easycon» (з використанням електронної адреси - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Керуючись ст.ст.195, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду в адміністративній справі №160/25401/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «РУДОМАЙН» до Виконавчого комітету Криворізької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Громадська спілка «Досить труїти Кривий Ріг», Громадська організація «Міжрегіонального бюро екологічного захисту» про визнання дій протиправними, скасування рішення та погодження проведення товариству масових вибухів на 2022 рік - задовольнити.

Допустити участь представника Виконавчого комітету Криворізької міської ради, в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення «Easycon», відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 року №196.

Повідомити представника Виконавчого комітету Криворізької міської ради про можливість участі у розгляді справи у режимі відеоконференції за допомогою системи «Easycon».

Роз`яснити представнику Виконавчого комітету Криворізької міської ради, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція проводитиметься за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", яке може бути встановлене за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Є. Сліпець

Дата ухвалення рішення29.06.2022
Оприлюднено06.07.2022

Судовий реєстр по справі —160/25401/21

Ухвала від 12.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 12.09.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 22.08.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 18.08.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 27.07.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 29.06.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Ухвала від 09.06.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сліпець Надія Євгенівна

Постанова від 24.05.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 17.05.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 25.04.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні