Ухвала
від 03.07.2022 по справі 127/13574/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 127/13574/22

Провадження № 2/127/1689/22

У Х В А Л А

Іменем України

04 липня 2022 року м. Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької областіБойко В.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 , до Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального Страхування України у Вінницькій області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій Бердянськ» про стягнення матеріальної і моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 , звернувся з позовом до Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального Страхування України у Вінницькій області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій Бердянськ» про стягнення матеріальної і моральної шкоди.

Розглянувши зазначену позовну заяву, суд дійшов до висновку, що провадження у справі за цією позовною заявою не може бути відкрито з таких підстав.

Згідно з ч. 1 ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Ч. 2, 3 ст. 4 ЦПК України передбачено, що юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

До господарського суду у справах, віднесених законом до його юрисдикції, мають право звертатися також особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивач ОСОБА_1 звертається з позовом до двох відповідачів - Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального Страхування України у Вінницькій області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій Бердянськ», які є юридичними особами.

Враховуючи вищевикладене, суд доходиться до висновку, що за суб`єктним складом даний спір підлягає розгляду у порядку господарського судочинства, а не у порядку цивільного судочинства.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного судочинства.

Керуючись ст.ст. 19, 186 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ОСОБА_2 , до Управління виконавчої дирекції Фонду Соціального Страхування України у Вінницькій області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій Бердянськ» про стягнення матеріальної і моральної шкоди.

Роз`яснити позивачеві його право звернутися до суду з позовом у порядку господарського судочинства.

Копію ухвали невідкладно надіслати позивачеві разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення03.07.2022
Оприлюднено06.07.2022
Номер документу105069882
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної і моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —127/13574/22

Постанова від 20.01.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Якименко М. М.

Рішення від 02.11.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

Постанова від 09.08.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Постанова від 09.08.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 13.07.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 03.07.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бойко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні