Ухвала
від 03.07.2022 по справі 2-а-10994/11
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

УХВАЛА

04 липня 2022 року Справа № 2-а-10994/11

Номер провадження6-а/608/5/2022

Чортківський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючого суду судді Квятковської Л. Й.

з участю секретаря Маришевої Г.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Чорткові подання (заяву) старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Герелевич Олесі Миколаївни, за участі заінтересованих осіб: боржника відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації, правонаступника боржника Чортківської міської ради, стягувача ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ:

В червні 2022 року заявник ОСОБА_2 , старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), звернулася до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження №65069340 з примусового виконання виконавчого листа №2-а-10994/11 від 08.04.2020, виданого Чортківським районним судом Тернопільської області про зобов`язання відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації здійснити нарахування на користь ОСОБА_1 доплати згідно з ст. 39 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в розмірі однієї мінімальної заробітної плати щомісяця, як особі, що працює на території зони посиленого радіоекологічного контролю, з врахуванням виплачених сум, за період з 13.11.2010 до виникнення обставин, з якими закон пов`язує виникнення, зміну чи припинення спірних правовідносин та подати документи щодо розрахункових витрат, пов`язаних з виплатою такої доплати, за затвердженою Мінпраці формою, до Управління праці та соціального захисту населення Чортківської районної державної адміністрації та провести виплату після отримання коштів з відділу освіти Чортківськоїрайонної державноїадміністрації наЧортківську міськураду, м. Чортків, вул. Шевченка, 21, код ЄДРПОУ 24636045.

Заявник ОСОБА_2 , старший державний виконавець відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), в судове засідання не з`явилася, подала клопотання про слухання справи за її відсутності.

Представник правонаступника боржника Чортківської міської ради в судове засідання не з`явився, про час та місце слухання справи повідомлений належним чином, про що свідчить розписка про вручення повістки.

Суд, дослідивши докази по справі, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних мотивів.

На примусовому виконанні у відділі примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) перебуває виконавче провадження №65069340 з примусового виконання виконавчого листа №2-а-10994/11 від 08.04.2020, виданого Чортківським районним судом Тернопільської області про зобов`язання відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації здійснити нарахування на користь ОСОБА_1 доплати згідно з ст. 39 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в розмірі однієї мінімальної заробітної плати щомісяця, як особі, що працює на території зони посиленого радіоекологічного контролю, з врахуванням виплачених сум, за період з 13.11.2010 до виникнення обставин, з якими закон пов`язує виникнення, зміну чи припинення спірних правовідносин, та подати документи щодо розрахункових витрат, пов`язаних з виплатою такої доплати, за затвердженою Мінпраці формою, до Управління праці та соціального захисту населення Чортківської районної державної адміністрації та провести виплату після отримання коштів.

Керуючись вимогами ст. ст. 3, 4, 24, 25, 26 Закону України «Про виконавче провадження», 09.04.2021 державним виконавцем відділу винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копії якої скеровано на адресу сторін виконавчого провадження для відома та виконання.

Згідно повідомлення Чортківської районної державної адміністрації Тернопільської області №3860/4.1-21 від 10 06.2021 встановлено, що відділ освіти Чортківської районної державної адміністрації ліквідований. Боржник в особі відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації здійснив нарахування стягувачу підвищеної оплати праці за період з 13.11.2010 по 22.07.2011 на суму 9639,95 грн., що випливає з платіжного доручення №47 від 26.12.2014, та подав розрахунки до місцевого органу соціального захисту населення. Останні розрахункові документи, які поступили до 26.12.2014, було перевірено, зареєстровано за №144 від 26.12.2014 скеровано до Державної казначейської служби в Чортківському районі для прийняття відповідного рішення, але не були виконані.

Згідно розпорядження голови Чортківської районної державної адміністрації №28/01-1 від 17.02.2021 про упорядкування структури районної державної адміністрації затверджено структуру Чортківської районної державної адміністрації із граничною чисельністю працівників райдержадміністрації, припинено шляхом ліквідації як юридичну особу публічного права відділ освіти Чортківської районної державної адміністрації, код ЄДРПОУ 02146050 (48500, Тернопільська область, м. Чортків, вул. С. Бандери, 20).

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 39 Закону України «Про виконавче провадження», виконавче провадження підлягає закінченню у разі припинення юридичної особи - сторони виконавчого провадження, якщо виконання її обов`язків чи вимог у виконавчому провадженні не допускає правонаступництва, смерті, оголошення померлим або визнання безвісно відсутнім стягувача чи боржника.

Керуючись п. 1 ч.1 ст. 39 Закону України «Про виконавче провадження», 29.06.2021 державним виконавцем винесено постанову про закінчення виконавчого провадження.

Постановою про результати перевірки виконавчого провадження №65069340 в. о. заступником начальника Управління - начальника відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) скасовано постанову про закінчення виконавчого провадження №65069340 від 29.06.2021.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону, стягувачем є фізична або юридична особа чи держава,на користьчи вінтересах якихвидано виконавчийдокумент.Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

Згідно ч. 5 ст. 15 Закону, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Керуючись ст. ст. 15, 18 Закону України «Про виконавче провадження», 09.09.2021 державним виконавцем до Чортківського районного суду направлено подання про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником, а саме відділ освіти Чортківської районної державної адміністрації замінити на відділ з гуманітарних питань Чортківської районної державної адміністрації.

Ухвалою Чортківського районного суду №2-а-10994/11-1916 від 03.11.2021 в задоволенні заяви державного виконавця про заміну сторони виконавчого провадження відмовлено.

Згідно листа Чортківської районної державної адміністрації №01-17/1877 від 22.10.2021 встановлено наступне. У зв`язку з проведеною в Україні децентралізацією та утворенням об`єднаних територіальних громад, протягом 2013-2020 років усі заклади освіти району передано до комунальної власності громад. Постановою Верховної ради України від 19.09.2013 №609 місто Чортків Чортківського району Тернопільської області віднесено до категорії міст обласного значення. Зважаючи на це, відповідно до вимог статті 89 Бюджетного кодексу України рішенням Чортківської районної ради від 29.10.2013 №338 всі установи закладів освіти міста Чорткова з наявною штатною чисельністю передано із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Чортківського району до спільної власності територіальної громади міста Чорткова. Таким чином, Чортківська загальноосвітня школа І-ІП ступенів №6, де працювала ОСОБА_1 , перейшла у підпорядкування Чортківської міської ради та її підрозділу управління освіти, молоді та спорту.

Згідно ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи, суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи те, що відділ освіти Чортківської районної державної адміністрації як боржник вибув, а його правонаступником є Чортківська міська рада, тому слід замінити сторону виконавчого провадження №65069340 з примусового виконання з примусового виконання виконавчого листа №2-а-10994/11 від 08.04.2020.

Керуючись ст. ст. 52, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.ст.15,18Закону України«Про виконавчепровадження», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву (подання) задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження №65069340 з примусового виконання з примусового виконання виконавчого листа №2-а-10994/11 від 08.04.2020, виданого Чортківським районним судом Тернопільської області, про зобов`язання відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації здійснити нарахування на користь ОСОБА_1 доплати згідно з ст. 39 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в розмірі однієї мінімальної заробітної плати щомісяця, як особі, що працює на території зони посиленого радіоекологічного контролю,з врахуваннямвиплачених сум,за періодз 13.11.2010 до виникнення обставин, з якими закон пов`язує виникнення, зміну чи припинення спірних правовідносин та подати документи щодо розрахункових витрат, пов`язаних з виплатою такої доплати, за затвердженою Мінпраці формою, до Управління праці та соціального захисту населення Чортківської районної державної адміністрації, та провести виплату після отримання коштів з відділу освіти Чортківськоїрайонної державноїадміністрації наЧортківську міськураду, м. Чортків, вул. Шевченка, 21, код ЄДРПОУ 24636045.

Ухвалу може бути оскаржено до Восьмого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: (підпис) Л.Й. Квятковська

Копія вірна

Ухвала набрала законної сили "_____"


20___ року.

Оригінал ухвали знаходиться в Чортківському районному суді Тернопільської області в матеріалах справи №2-а-10994/11.

Суддя: Л Й Квятковська

СудЧортківський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення03.07.2022
Оприлюднено07.07.2022
Номер документу105089315
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2-а-10994/11

Ухвала від 23.06.2023

Адміністративне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Дерех Надія Володимирівна

Ухвала від 19.05.2023

Адміністративне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 16.05.2023

Адміністративне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 03.07.2022

Адміністративне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

Ухвала від 20.03.2020

Адміністративне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

Ухвала від 16.09.2011

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Любчик В. М.

Ухвала від 19.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні